جمعه 19 بهمن 1403

باید مسئولان محیط‌زیستی تربیت کنیم

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
باید مسئولان محیط‌زیستی تربیت کنیم

اصفهان - معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه به دنبال برندسازی محیط‌زیستی در کشور هستیم، گفت: باید مسئولانی تربیت کنیم که دغدغه محیط زیست داشته باشند.

اصفهان - معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه به دنبال برندسازی محیط‌زیستی در کشور هستیم، گفت: باید مسئولانی تربیت کنیم که دغدغه محیط زیست داشته باشند.

نورالله مرادی در جریان برپایی میز ارتباط مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در اصفهان در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار مهر با بیان اینکه به دنبال برندسازی محیط زیستی در سراسر کشور هستیم، اظهار داشت: از این پس ما باید مسئولان محیط‌زیستی تربیت کنیم که دغدغه محیط زیست داشته باشند.

وی با بیان اینکه برندسازی محیط زیستی امسال در سازمان محیط‌زیست پایه گذاری شد، افزود: یکی از اقداماتی که برای تحقق این امر مد نظر داریم انتخاب مدیران اجرایی محیط زیستی در یک جشنواره سالانه است و از این پس هرسال استاندار، فرماندار، بخشدار، شهردار و دهیار دوستدار محیط زیست را معرفی خواهیم کرد که البته توسط تشکل‌های مردمی محیط‌زیست داوری می‌شوند.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: مسئولان محیط‌زیستی با شاخص‌هایی که برای آنان تعریف می‌شود مورد ارزیابی و داوری قرار می‌گیرند ضمن اینکه در این جشنواره سالانه استان، شهر و روستای دوستدار محیط زیست را نیز معرفی خواهیم کرد.

هدف از برندسازی محیط‌زیستی ایجاد تلاش برای حفظ محیط‌زیست است

مرادی هدف از برندسازی محیط زیستی در کشور را ایجاد رقابت و تلاش برای حفظ محیط‌زیست دانست و گفت: مردمی بودن محور مهم برای سازمان محیط‌زیست است و معتقد هستیم اگر مردم پای کار نباشند کاری پیش نمی‌رود.

وی با بیان اینکه تشکل‌های مردمی یکی از بسترهای مناسب برای این امر هستند، ابراز داشت: تلاش می‌کنیم شمار سمن‌های محیط‌زیستی را به حداکثر ممکن برسانیم و تشکل‌های محیط زیستی را به سمت تخصصی شدن پیش ببریم؛ نمی‌خواهیم استفاده زینتی از تشکل‌ها داشته باشیم زیرا اعتقاد داریم تشکل‌ها در هر شهر و روستایی برای حل معضل منطقه خود باید پای کار بیایند.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: معتقد هستم در آموزش و مشارکت‌های مردمی باید طبق تعریفی که در دولت مردمی داریم و ریاست محترم جمهور نیز بر آن تاکید دارد بصورت ویژه به سازمان‌ها و تشکل‌های مردم نهاد توجه شود.

وجود یک هزار و 47 تشکل مردم نهاد محیط‌زیستی در کشور

مرادی با تاکید بر مردمی سازی محیط‌زیست برای حفاظت از آن، افزود: برپایه آخرین آمار شمار تشکل‌های مردم نهاد محیط‌زیستی در کشور حدود یک هزار و 47 تشکل است اما به نظر می‌رسد همه فعال نیستند و تعداد کمی فعالیت می‌کنند و از این رو در حال شناسایی این تشکل‌ها هستیم.

وی درخصوص دشواری ثبت، تمدید و صدور مجوز برای تشکل‌های محیط‌زیستی، تصریح کرد: با وزارت کشور برای تسهیل در صدور مجوز تشکل‌های حوزه محیط زیست رایزنی خواهیم کرد که مساعدت بیشتری داشته باشند.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه استراتژی و وظیفه ذاتی این معاونت گسترش سمن‌های محیط زیستی و جلب مشارکت مردمی است، خاطرنشان کرد: معتقدم همه سیستم ما باید برای این مهم بسیج شود و گسترش و افزایش کمی و کیفی تشکل‌ها اهمیت بسیاری دارد.

تدوین سند تحول برای مردمی سازی محیط‌زیست

مرادی، گسترش سواد محیط‌زیستی، مردمی سازی محیط‌زیست و توجه به فرهنگ مردم و باز تولید فرهنگ سرزمین برای مباحث محیط زیستی را از اهداف سازمان محیط‌زیست برشمرد و گفت: برای این منظور برنامه و سند تحولی برای پنج سال آینده تدوین شده است.

وی با اشاره به اینکه محیط زیست یک امر اجتماعی است و همه آحاد مردم باید به آن توجه کنند، ابراز داشت: برای این امر باید زیرساخت‌های مناسب فراهم شود؛ از این رو تلاش می‌کنیم در همه صنوف، اقشار و سنین و گروه‌های مختلف مخاطب جدید پیدا کنیم و علاقه مند هستیم که همه اقشار جامعه پای کار محیط زیست بیایند.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه برای این منظور لازم است که از روش‌های سنتی گذشته فاصله بگیریم، افزود: باید از ابزارهای جدید جهان استفاده کرد. نمی‌توان با شیوه‌های کهنه و سنتی گذشته به دنبال فرهنگ سازی بود.

مرادی اضافه کرد: باید انسان معاصر و فرزند زمانه خویش باشیم و بدانیم که نیازهای انسان عصر دیجیتال چیست. انسان معاصر انسان دو ساحتی است که بخشی در فضای واقعی و بخشی زیادی در فضای مجازی است و ما این دو ساحت را مد نظر قرار دادیم.

همه مسائل محیط‌زیستی اصفهان برای سازمان محیط زیست اولویت دارد

وی ادامه داد: از این رو از طریق همه رسانه‌ها و بسترها برای آموزش و اطلاع رسانی و نهادینه کردن مباحث محیط زیستی تلاش خواهیم کرد.

معاون آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست ابراز داشت: اساساً چالش‌های زیست محیطی استان اصفهان بسیار مهم است و همه مسائل زیست محیطی این استان برای سازمان محیط زیست اولویت دارد و امید است در دولت مردمی آن بخش‌هایی که مربوط به سازمان محیط زیست است به وضعیت پایداری برسد.

به گزارش خبرنگار مهر، میز خدمت سازمان حفاظت محیط زیست کشور در راستای سفر استانی رئیس جمهوری به استان اصفهان و با هدف دیدار چهره به چهره با مردم و بررسی مشکلات و مانع زدایی در مباحث زیست محیطی روزهای 25 و 26 خردادماه در اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان دایر است.

گفتنی است، دکتر علی سلاجقه معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور فردا پنجشنبه به شهرستان لنجان و مبارکه سفر می‌کند.