یک‌شنبه 4 آذر 1403

با ارزهای آزاده شده زیرساخت آب کشور را احیا کنید / سرمایه‌گذاری در کشاورزی موجب مهاجرت معکوس می‌شود

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
با ارزهای آزاده شده زیرساخت آب کشور را احیا کنید / سرمایه‌گذاری در کشاورزی موجب مهاجرت معکوس می‌شود

کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: به نظر می‌رسد بهترین محل مصرف منابع ارزی بلوکه شده در بخش تکمیل زیر ساخت‌های آب کشور، انتقال آب و احداث آب شیرین‌کن و تولید دستگاه‌های مولد آب در مناطق کویری است.

عبدالمجید شیخی کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در پاسخ به این سوال که به نظر شما بعد از آزاد سازی ارز‌های بلوکه شده ایران، بهترین محل و ضروری‌ترین موضوعی که در آن باید سرمایه گذاری انجام شود چیست؟ گفت: سالهاست سیاست مداران و دانشمندان در تمام دنیا بر یک موضوع مهم تاکید می‌کنند که جنگ آینده نظام بین الملل، جنگ آب است، موضوعی که متاسفانه در حال تجربه آن هستیم. وی در این باره افزود: ایران به لحاظ جغرافیایی در منطقه خشک و کم آب با میزان بارش کمتری نسبت به سایر کشور‌های جهان قرار گرفته است، بنابراین تامین آب و مواد غذایی اولویت مهمی است که باید مد نظر دولت قرار گیرد.

شیخی خاطر نشان کرد: به نظر می‌رسد بهترین محل مصرف منابع ارزی بلوکه شده در بخش تکمیل زیر ساخت‌های آب کشور، انتقال آب و احداث آب شیرین‌کن و تولید دستگاه‌های مولد آب در مناطق کویری است.

کارشناس و تحلیلگر اقتصادی با اشاره به این موضوع که نوسازی تجهیزات کشاورزی در تامین امنیت غذایی نیز می‌تواند در فهرست تامین مالی باشد، گفت: تکمیل طرح جامع آبخیزداری کشور با حدود 90 میلیون هکتار زمین که همچنان تحت پوشش طرح‌های آبخیزداری قرار نگرفته اولویت مهمی است که بعد از آزاد سازی ارز‌های بلوکه شده ایران باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد. شیخی گفت: تکمیل طرح‌های تجهیز زمین‌های کشاورزی به روش‌های تجهیزات آبیاری نوین اولویت اول کشور است، چرا که در بخش کشاورزی محدودیت‌های جدی داریم که برای تضمین امنیت غذایی کشور باید برطرف شود. وی در این باره خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه بزرگترین محدودیت ما در بخش کشاورزی تامین آب مورد نیاز است، اولویت اول دولت و حاکمیت برای پیاده کردن اهداف اقتصاد مقاومتی، اهداف جوانی جمعیت و تحقق امنیت غذایی که رکن اصلی امنیت ملی است و ایجاد اشتغال باید معطوف به سرمایه گذاری در بخش تامین آب باشد.

عبدالمجید شیخی کارشناس و تحلیلگر اقتصادی بیان داشت: با آزاد سازی ارز‌های بلوکه شده کشور انتظار می‌رود دولت قطب‌های تولید کشاورزی را در روستا‌ها ایجاد کند تا به تبع وضعیت جدید شاهد تکمیل زنجیره تولید مواد غذایی باشیم. وی در این باره توضیح داد: دستاورد راه اندازی قطب‌های تولید در بخش کشاورزی به غیر از تامین امنیت غذایی مردم، ایجاد اشتغال جوانان و برطرف شدن پدیده ازدحام شهری است. شیخی معتقد است: اگر دولت در اطراف شهر‌های بزرگ با فاصله متوسط معینی، روستا‌ها را به ابزار کشاورزی تجهیز کند و با طرح‌های آبخیزداری آب مورد نیاز کشاورزی را تامین کند قطع به یقین بخشی از جمعیت شهر‌های تهران به مناطق روستایی مهاجرت می‌کنند و بخشی از بار مالی آلودگی هوا، ترافیک، مشاغل کاذب و هزینه‌های سربار ناشی از این وضعیت کاهش می‌یابد. این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: با آزاد سازی ارز‌های بلوکه شده کشور اگر دولت زیر ساخت‌های مورد نیاز کشاورزی را تامین کند با شکل‌گیری مهاجرت معکوس، بخش قابل توجهی از هزینه‌های سربار شهری که منابع ملی را می‌بلعد، از بین می‌رود و دست و اندیشه دولت برای اعمال سیاست‌های درست به مراتب بازتر از گذشته می‌شود.