چهارشنبه 7 آذر 1403

با این ترفندها به راحتی لاغر شوید!

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
با این ترفندها به راحتی لاغر شوید!

سبزیجات سرشار از ریزمغذی‌های مختلف هستند و مصرف شان یکی از اصول تغذیه ای متعادل است. سبزیجات کالری کمی دارند اما منبع غنی از ویتامین‌ها و موادمعدنی هستند که در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری‌ها نقش دارند.

معمولا زمانی که صحبت از کاهش وزن می‌شود، توجه به عادت های غذایی عجیب و رژیم‌های سختگیرانه معطوف می‌شود. اما می‌توان با اصلاح سبک زندگی و رعایت اصول کاربردی علاوه بر حفظ سلامت بدن از تناسب اندام نیز برخوردار شد.

در ادامه این مطلب، به توصیه هایی اشاره کرده ایم که بکار بستن آنها می تواند در روند کاهش وزن موثر باشند. این توصیه ها عبارتند از:

مصرف بیشتر سبزیجات

سبزیجات سرشار از ریزمغذی‌های مختلف هستند و مصرف شان یکی از اصول تغذیه ای متعادل است. سبزیجات کالری کمی دارند اما منبع غنی از ویتامین‌ها و موادمعدنی هستند که در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از بیماری‌ها نقش دارند. سبزیجات را می‌توان به‌عنوان سالاد و با غذای اصلی یا برای میان‌وعده میل کرد. همه سبزیجات فواید مشابهی دارند اما بعضی از آنها حاوی ترکیباتی ارزشمندی هستند و به‌عنوان مثال، می‌توان به ویتامینA بالا هویج، ویتامینC فراوان فلفل دلمه‌ای و آنتی‌اکسیدان لیکوپن در گوجه‌فرنگی اشاره کرد.

گنجاندن منابع پروتئینی کم‌چرب

پروتئین ها، منبع غذایی ارزشمند و حاوی ترکیبات اساسی برای رشد و ترمیم عضلات هستند که در تنظیم احساس گرسنگی نقش دارند. از همین‌رو، توصیه می‌شود که پروتئین‌ها به اندازه کافی میل شوند و به‌خصوص پروتئین‌های کم‌چرب مانند مرغ، بوقلمون، ماهی و لوبیا ارجحیت دارند. مرغ یکی از منابع پروتئین و حاوی مقدار قابل‌توجهی ویتامین‌های گروه B و املاحی نظیر سلنیوم و فسفر است که برای عملکرد مطلوب اندام‌های بدن ضروری خواهد بود. ماهی نیز سرشار از پروتئین و چربی‌های مفید مانند اسیدهای چرب امگا3 است که برای سلامت سیستم قلبی‌عروقی توصیه می‌شود. لوبیا یکی از منابع پروتئین‌های گیاهی و حاوی مقدار فراوانی فیبر و ریزمغذی‌هایی مانند روی و آهن است که گنجاندن آن نیز در رژیم غذایی متنوع و متعادل به‌حفظ سلامت تان کمک می‌کند.

پرهیز از غذاهای فرآوری‌شده

غذاهای فرآوری‌شده معمولا کالری، چربی و قند بالایی دارند که می‌تواند زمینه‌ساز افزایش وزن و مشکلات سلامت در طولانی‌مدت شود. امروزه بسیاری از افراد به‌دلیل مشغله‌های زندگی از چنین غذاهایی استفاده می‌کنند اما می‌توان با کمی برنامه‌ریزی و آماده‌سازی مواد اولیه، غذاهای مغذی و سالمی را در منزل تهیه کرد. در این میان، استفاده از میوه‌ها، سبزیجات و مغزها در غذاها و میان‌وعده‌ها به تامین ریزمغذی‌های ضروری بدن کمک می‌کند و تمایل به خوراکی‌های آماده را کاهش می‌دهد.

افزودن ادویه به غذا

افزودن ادویه‌ها به غذا بدون اینکه تغییری در کالری ایجاد کند، طعم و مزه بهتری به غذا می‌دهد. البته در کنار بهبود طعم غذا، ادویه‌ها مزایای برای سلامت بدن دارند. به‌عنوان مثال، زردچوبه خواص ضدالتهابی دارد، دارچین به تنظیم قند خون کمک می‌کند و زیره در رفع مشکلات گوارشی مانند نفخ موثر است. البته افرادی که از حالت تهوع و دردهای قاعدگی رنج می‌برند نیز می‌توانند از زنجبیل در غذا استفاده کنند.

نوشیدن آب فراوان

نوشیدن آب فراوان برای حفظ سلامت بدن ضروری است زیرا آب در بسیاری از عملکردهای حیاتی بدن مانند انتقال ریزمغذی‌ها، تنظیم دمای بدن و دفع مواد زائد نقش دارد. نوشیدن آب پیش از صرف غذا نیز باعث احساس سیری زودتر می‌شود و تمایل به پرخوری را کاهش می‌دهد. در این میان، نوشیدن روزانه حداقل 8 لیوان آب توصیه می‌شود که افزودن کمی آبلیمو یا تکه‌های میوه طعم دلچسب‌تری به آن خواهد داد.

منبع: بهداشت نیوز

از دست ندهید

طرز تهیه پلوی علی پاشا؛ لذیذ و خوشمزه

روش تهیه یک شام مجردی با کلاس و خوش خوراک!

چه زمانی برای گردن درد نزد پزشک برویم؟

قبل و بعد از ورزش چه غذایی بخوریم؟