یک‌شنبه 4 آذر 1403

با بیماری پانیک اتک آشنا شوید

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
با بیماری پانیک اتک آشنا شوید

بیماری پانیک اتک (Panic Attack) یک نوع اختلال اضطرابی است که با حملات ناگهانی و شدید از ترس و نگرانی همراه است. به گزارش عرشه آنلاین؛ حمله پانیک دوره کوتاهی از اضطراب شدید است که باعث ایجاد احساسات فیزیکی ترس می شود. اینها می تواند شامل ضربان قلب تند، تنگی نفس، سرگیجه، لرزش و تنش عضلانی باشد. حملات پانیک به طور مکرر و غیرمنتظره رخ می دهد و اغلب به هیچ تهدید خارجی مربوط نمی شود. حمله...

بیماری پانیک اتک (Panic Attack) یک نوع اختلال اضطرابی است که با حملات ناگهانی و شدید از ترس و نگرانی همراه است.

به گزارش عرشه آنلاین؛ حمله پانیک دوره کوتاهی از اضطراب شدید است که باعث ایجاد احساسات فیزیکی ترس می شود. اینها می تواند شامل ضربان قلب تند، تنگی نفس، سرگیجه، لرزش و تنش عضلانی باشد. حملات پانیک به طور مکرر و غیرمنتظره رخ می دهد و اغلب به هیچ تهدید خارجی مربوط نمی شود. حمله پانیک می تواند از چند دقیقه تا نیم ساعت طول بکشد. با این حال، اثرات فیزیکی و احساسی حمله ممکن است تا چند ساعت ادامه داشته باشد.

این حملات، که به نام "پانیک اتک" نیز شناخته می‌شوند، ممکن است بدون هشدار قبلی اتفاق بیافتند و اغلب به شدت شدید هستند. در زیر، علائم، علت‌ها، تشخیص و درمان بیماری پانیک اتک را بررسی می‌کنیم:

علائم بیماری پانیک اتک

علائم حملات پانیک می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

تنگی نفس یا احساس خفگی: احساس ناگهانی عدم توانایی در تنفس.

ضربان قلب سریع یا نامنظم: افزایش ناگهانی ضربان قلب.

تعریق و لرز: تعریق شدید، لرزش بدن یا لرزش در دست‌ها.

دل درد یا درد سینه: احساس درد یا فشار در منطقه سینه.

احساس سرگیجه یا احساس گیجی: احساس عدم تعادل یا سرگیجه.

چه چیزی باعث اختلال پانیک می شود؟

اختلال هراس گاهی اوقات در خانواده ها دیده می شود، اما هیچ کس به طور قطع نمی داند که چرا برخی از اعضای خانواده به آن مبتلا هستند در حالی که برخی دیگر ندارند. محققان دریافته‌اند که چندین بخش از مغز و برخی فرآیندهای بیولوژیکی ممکن است نقش مهمی در ترس و اضطراب داشته باشند. برخی از محققان فکر می کنند حملات پانیک مانند "هشدار کاذب" است که در آن غرایز معمولی بقا در بدن ما اغلب، خیلی شدید یا ترکیبی از این دو فعال است. به عنوان مثال، فردی که مبتلا به اختلال هراس است، ممکن است ضربان قلب خود را احساس کند و تصور کند که دچار حمله قلبی شده است. این ممکن است به یک چرخه معیوب منجر شود، و باعث شود که شخص حملات پانیک را تجربه کند که ظاهراً غیرمعمول است، ویژگی اصلی اختلال پانیک. محققان در حال مطالعه نحوه تعامل مغز و بدن در افراد مبتلا به اختلال پانیک برای ایجاد درمان های تخصصی تر هستند. علاوه بر این، محققان به دنبال راه هایی هستند که استرس و عوامل محیطی در این اختلال نقش دارند.

علت بیماری پانیک اتک

علت اختلال پانیک اتک هنوز کاملاً مشخص نیست، اما عوامل ژنتیک، عوامل محیطی، شیوع برخی اختلالات روانی، استرس شدید، و تغییرات در سطح مواد شیمیایی مغز ممکن است نقش داشته باشند.

تشخیص بیماری پانیک اتک

تشخیص این اختلال معمولاً بر اساس تاریخچه علائم و مشکلات، مصاحبه با بیمار، و استفاده از معیارهای تشخیصی اختلالات اضطرابی مانند DSM-5 انجام می‌شود. ممکن است پزشک نیاز به انجام تست‌ها و آزمایش‌های پزشکی دیگر نیز داشته باشد تا سایر علل فیزیکی از علل روانی تمیز شوند.

درمان بیماری پانیک اتک

مشاوره روان‌شناختی (تحلیلگری عملکردی مبتنی بر ذهن): مصاحبه تحلیلی با یک متخصص روان‌شناس برای شناسایی عوامل ناخودآگاه و مشکلات روانی.

داروها: مانند آنتی‌دپرسان‌ها یا آنزیولیتیک‌ها در برخی موارد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

آموزش تکنیک‌های مدیریت استرس: مثل تمرینات تنفسی عمیق، مدیتیشن، یا یوگا.

درمان هیجانی: برخی از افراد ممکن است از درمان‌های هیجانی مانند هنردرمانی یا تراپی هنری بهره‌مند شوند.

اگر علائم اختلال هراس را تجربه می کنید، با پزشک خود صحبت کنید. پس از بحث در مورد سابقه شما، یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ممکن است یک معاینه فیزیکی انجام دهد تا مطمئن شود که یک مشکل فیزیکی نامربوط باعث علائم شما نمی شود. یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی ممکن است شما را به یک متخصص سلامت روان مانند روانپزشک، روانشناس یا مددکار اجتماعی بالینی ارجاع دهد. اولین قدم برای درمان موثر، تشخیص این بیماری است که معمولاً از یک متخصص سلامت روان انجام می شود.

اختلال پانیک به طور کلی با روان درمانی (که گاهی اوقات «گفتار درمانی» نامیده می شود)، دارو، یا هر دو درمان می شود. با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی در مورد بهترین درمان برای شما صحبت کنید. مهم است که هر فردی که با علائم حملات پانیک مواجه شده باشد، به پزشک مراجعه کند تا تشخیص صحیح گرفته شود و برنامه درمانی مناسب برای او تدوین شود.

منبع: فرتاک نیوز --> هم اکنون دیگران می خوانند

بیشتر بخوانید

با بیماری پانیک اتک آشنا شوید 2
با بیماری پانیک اتک آشنا شوید 3
با بیماری پانیک اتک آشنا شوید 4
با بیماری پانیک اتک آشنا شوید 5
با بیماری پانیک اتک آشنا شوید 6