شنبه 10 آذر 1403

بحران کرونا و معادله اقتصاد_سلامت / برنامه سه ماهه کاهش نیروی کار همزمان با پرداخت بیمه بیکاری تدوین شود

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
بحران کرونا و معادله اقتصاد_سلامت / برنامه سه ماهه کاهش نیروی کار همزمان با پرداخت بیمه بیکاری تدوین شود

یک کارشناس اقتصادی، با بیان اینکه دو قطبی اقتصاد، سلامت کاذب است، پیشنهاد کرد در یک بازه سه ماهه فعالیت بنگاههای تولیدی در راستای رعایت پروتکلهای بهداشتی با برنامه کاهش تولید در اقلام غیر ضرور و پرداخت بیمه بیکاری همزمان همراه شود.

- اخبار اقتصادی -

وحید شقاقی شهری در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه دربحران کرونا باید از دوقطبی کاذب سلامت، اقتصاد عبور کنیم گفت: برخی از کشورهای اروپایی و آمریکایی با توجه به در اختیار داشتن منابع مختلف ارزی موضوع قرنطینه دو ماهه را مطرح کردند این در حالی است که در کشور ما با توجه به اعمال تحریم‌های ظالمانه امکان اتخاذ چنین تصمیمی وجود ندارد.

وی افزود حتی آن کشورها هم امکان ادامه شرایط قرنطینه و تعطیلی بنگاه‌ها و کسب و کارها را در طولانی مدت در اختیار ندارد.

رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی گفت: در ایران با توجه به تحریم صادرات نفت و مشکلات ایجاد شده برای صادرات غیر نفتی با تنگنای منابع مالی مواجه هستیم، بنابراین برای اتخاذ هرگونه سیاست مقابله‌ای در حوزه کرونا بایستی در وهله اول یک برآورد دقیق از منابع مالی ممکن و در اختیار داشته باشیم.

شقاقی شهری با بیان اینکه مساله و چالشهای معیشتی کارگران روزمزد را نمی‌توان با فرمول در خانه بمانید حل و فصل کرد گفت: به هر حال به نظر می‌رسد در شرایط فعلی و در کوتاه مدت مجبور هستیم فعالیتهای اقتصادی را با لحاظ کردن یکسری ضوابط ادامه دهیم.

وی افزود، ادامه فعالیت‌های بنگاه‌های اقتصادی و واحدهای تولیدی باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی، غربالگری و انجام تست حداکثری همراه باشد.

بحران کرونا بدون خسارت نیست

عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی گفت: بایستی بنگاه‌ها فعالیت اقتصادی خود را آغاز و اقلام ضروری و مورد نیاز مردم را تامین کنند به هر حال باید پذیرفت بحران کرونا خسارتها و تبعاتی را برای اقتصاد ایران به همراه خواهد داشت و در این زمینه باید آمادگی و فرهنگ سازی انجام شود. از طرف دیگر باید توجه کرد که خانه نشینی میلیون‌ها کارگر در کشور هم نشدنی است.

با کاهش تقاضا برخی بنگاهها باید میزان تولید خود را تنزل دهند

شقاقی شهری با بیان اینکه بخشی از بنگاه‌های تولیدی باید میزان تولید خود را با توجه به کاهش مصرف عومی تنزل دهند، گفت: به عنوان مثال صنعت خودروسازی کشور پیش از این و در شرایط عادی ماهیانه یکصد هزار دستگاه خودرو تولید می‌کرد به نظر می‌رسد در یک بازه چند ماهه می‌توان میزان تولید خودرو را با توجه به کاهش احتمالی تقاضا کاهش دهد.

شیفت بندی نیروی کار در دستور کار قرار گیرد

وی گفت: بایستی شروع فعالیتهای تولیدی با رعایت پروتکلهای بهداشتی همراه باشد و گرنه نقض غرض روی داده است بر این اساس پیشنهاد می‌شود انعطاف در ساعتهای کاری و همچنین روزهای کاری کارگران در واحدهای تولیدی در دستور کار قرار گیرد. به این ترتیب ضمن چاره جویی برای بحران کاهش تقاضا میزان روی کاهش تردد در ساعت اولیه صبح نیز امیدوار بود.

به گفته این اقتصاددان با شیفت بندی واحدهای تولیدی طی یک بازه سه ماهه میتوان تجمع نیروی کار را کاهش داد و از سوی دیگر با انجام این اقدام بار ترافیکی نیز کاهش خواهد یافت.

عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه خوارزمی گفت: باید به این نکته توجه شود که در برخی حوزه‌ها مانند کالاهای اساسی مصرف مردم به طور عمومی افزایش می‌یابد که باید برای آن حوزه نیز تولیدات کافی لحاظ شود.

برای یک بازه 3 ماهه برنامه ویژه شیفت بندی_بیمه بیکاری طراحی شود

وی در انتها با ارائه یک پیشنهاد به دولت برای عبور از تک انگاری در حوزه تصمیم سازی در بحران کرونا گفت: پیشنهاد می‌شود یک برنامه ویژه سه ماهه برای کاهش تبعات کرونا شامل بسته‌ای از منابع مالی برای پرداخت بیمه بیکاری در کنار یک طرح جامع برای شیفت بندی و کاهش تجمع در برخی واحدهای تولیدی که اقلام غیر ضرور تولید میکنند، تدوین شود.

انتهای پیام /