دوشنبه 3 دی 1403

بخشنامه استفاده از ظرفیت نخبگان در شرکت‌های غیردولتی آب و برق ابلاغ می‌شود

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
بخشنامه استفاده از ظرفیت نخبگان در شرکت‌های غیردولتی آب و برق ابلاغ می‌شود

معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزیر نیرو از ابلاغ طرح ویژه و جدید وزارت نیرو مبنی بر استفاده از ظرفیت نخبگان در شرکت‌های غیردولتی صنعت آب و برق در هفته آینده خبر داد.

معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزیر نیرو از ابلاغ طرح ویژه و جدید وزارت نیرو مبنی بر استفاده از ظرفیت نخبگان در شرکت‌های غیردولتی صنعت آب و برق در هفته آینده خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، مریم کارگرنجفی ظهر امروز (دوشنبه) در آئین تجلیل از نام‌آوران، پژوهشگران و فناوران نمونه دانشگاه علم و صنعت ضمن تبریک روز دانشجو و هفته پژوهش و فناوری، گفت: در مجموعه وزارت نیرو 173 سازمان، مؤسسه و شرکت وجود دارد و حدوداً 176 هزار نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم با مجموعه صنعت آب و برق همکاری دارند.

معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزیر نیرو با بیان اینکه هم اکنون وزارت نیرو به 25 میلیون مشترک آب و 40 میلیون مشترک برق در کشور در جهت تأمین آب پایدار و با کیفیت و برق مطمئن و پایدار خدمت‌رسانی می‌کند، افزود: وضعیت آب و برق این روزها خوب نیست چراکه با محدودیت منابع انرژی فسیلی، آب و نیز محدودیت‌های مالی مواجه هستیم.

وی ضمن ابراز امیدواری بر بکارگیری علم و دانش در راستای تحقق وظایف و رسالت‌های وزارت نیرو، ادامه داد: در تابستان امسال حدود 15 هزار مگاوات ناترازی برق وجود داشت این در شرایطی است که طی دو - سه سال اخیر مدیریت تقاضا در این حوزه آغاز شده تا از ناترازی‌ها عبور کنیم.

کارگرنجفی به مشکلات پیش آمده در راستای تأمین سوخت نیروگاهی مبنی بر کمبود گاز اشاره کرد و گفت: این امر موجب شد امسال برای نخستین مرتبه در فصل پاییز نیز با ناترازی برق مواجه شویم که بیانگر تداوم محدودیت‌ها در بحث عرضه و تقاضا است.

معاون وزیر نیرو بهره‌وری در تولید، انتقال، توزیع و مصرف برق را مهم برشمرد و تصریح کرد: پیشبرد این مهم مستلزم بهره‌مندی از خلاقیت، فناوری و نوآوری بوده و این امر در اختیار صاحبان علم و دانشگاهیان است.

وی بهره‌مندی از ظرفیت نخبگان را از برنامه‌های ویژه وزارت نیرو عنوان کرد و گفت: بر این اساس 1000 مجوز فعالیت نخبگان در صنعت آب و برق از مجموعه هیئت دولت اخذ شد و تاکنون حدود 85 نفر از نخبگان دانشگاهی در مقاطع فوق لیسانس و دکترا در بخش‌های مختلف وزارت نیرو طی یک سال و نیم گذشته مشغول به کار شده‌اند.

کارگرنجفی از ابلاغ طرح ویژه و جدید وزارت نیرو مبنی بر استفاده از ظرفیت نخبگان در شرکت‌های غیردولتی صنعت آب و برق در هفته آینده خبر داد و گفت: در همین راستا در تلاش هستیم زمینه مناسب را برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت آب و برق فراهم کنیم.

معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزیر نیرو با بیان اینکه 10 درصد شرکت‌های دانش‌بنیان کل کشور در حوزه آب و برق فعالیت دارند، اضافه کرد: بیش از 9000 شرکت دانش‌بنیان ثبت شده وجود دارد که بیش از 900 شرکت از این میان در مجموعه وزارت نیرو فعالیت دارند.

وی با بیان اینکه وزارت نیرو با بیش از 330 شرکت دانش‌بنیان قرارداد همکاری مستقیم ثبت کرده است، اظهار کرد: 76 واحد فناور در مراکز رشد و پردیس‌های صنعت آب و برق مستقر هستند و حجم ریالی قرارداد تولید بار اول بیش از 700 میلیارد تومان است.

کارگرنجفی یادآور شد: همچنین وزارت نیرو تقریباً حدود 6 هزار و 700 میلیارد تومان خرید محصولات از شرکت‌های دانش‌بنیان داشته است.

وی به فعالیت صندوق نوآوری و صندوق پژوهش نیرو و ظرفیت‌های تعاملی صنعت آب و برق با مجموعه دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: انجام پروژه‌های پژوهش و تحقیقات با اساتید و نخبگان، پایان‌نامه‌های دانشگاهی، فرصت‌های مطالعاتی، بکارگیری اساتید در جایگاه‌های تصمیم‌گیری و اتاق فکر، کارآموزی و برگزاری مدارس فصلی از جمله این همکاری‌ها به شمار می‌روند.

معاون سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات وزیر نیرو همچنین به ورود وزارت نیرو به مقوله هوش مصنوعی اشاره کرد و افزود: وزارت نیرو در حوزه هوش مصنوعی تقریباً اولین دستگاهی است که سند بخشی هوش مصنوعی را با الهام از سند ملی هوش مصنوعی با امضای وزیر نیرو ابلاغ کرده و تکالیف شرکت‌ها در بخش‌های مختلف مشخص شده است.

وی در این زمینه توضیح داد: ستاد هوش مصنوعی در مجموعه وزارت نیرو شکل گرفته است و یکی از مشاوران در حوزه معاونت سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات این مهم را پیگیری می‌کند.

کارگرنجفی یادآور شد: طی روزهای گذشته برای نخستین بار، دستورالعمل انتخاب و انتصاب مدیران را با الهام از سیاست‌های دولت و تجارب وزارت نیرو ابلاغ شد.

وی تاکید کرد: وزارت نیرو در کنار برگزاری نشست با حضور اساتید و نخبگان دانشگاهی، این امکان و آمادگی را دارد جلسات مجزا با واحدهای فناور یا شرکت‌های دانش بنیان مستقر در دانشگاه‌ها با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای بررسی و پیگیری مشکلات موردی آنان برگزار کرده و حمایت لازم را صورت دهد.

معاون وزیر نیرو خاطرنشان کرد: مسائل اولویت‌های صنعت آب و برق به شکل مفصل و منظم در سامانه‌های «نان، ساتع، نمانیرو (‌برق حرارتی) و ساتب (شرکت توانیر)» درج می‌شود و در صورتی که اساتید، دانشجویان و شرکت‌های دانش بنیان علاقه‌مند به مشاهده اولویت‌های تحقیقاتی صنعت آب و برق در حوزه‌های تعاملی باشند، می‌توانند به این سایت‌ها مراجعه کنند.