برج میلاد، لیانِ رانده شده را پذیرفت / پدر سازش را به دخترش سپرد
گروه موسیقی «لیان» را نه تالار وحدت و نه هیچ سالن دیگری در تهران نپذیرفت تا در نهایت برج میلاد میزبان این گروه رانده شده باشد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، اجراهای گروه لیان در بین علاقهمندان به موسیقی معروف است؛ اجراهایی پر از شادی و انرژی و نشاط و البته پر از حاشیه... همین خرداد امسال (1402) بود که اجرای گروه لیان در تالار وحدت با حاشیههای عجیبی همراه شد. اجرایی که برای چند شب تمدید شده بود و انتشار ویدیویی از این کنسرت، همه چیز را به حاشیه برد. حاشیههایی که نه تنها دامنِ لیان را گرفت، که دیگر گروههای موسیقی نواحی را هم تحت تاثیر قرار داد. پس از اجرای پرحاشیه لیان در تالار وحدت، گروههای بسیاری در عرصه موسیقی نواحی، از اجرا بر صحنه تالار وحدت محروم شدند.
آهنگ چکناواریان برای مریم میرزاخانی رونمایی شد / موسیقی زبان خداستبه هر حال حاشیههای خردادِ لیان تمام شد. نتیجه اینکه این گروه دیگر اجازه حضور در تالار وحدت را نیافت. گویا دیگر سالنهای پایتخت هم حاضر به میزبانی از لیان نبودهاند و آنها براساسِ توفیقی اجباری به برج میلاد رفتند.
شب گذشته 12 اسفند 1402 گروه لیان به سرپرستی محسن شریفیان برای دو سانس در مرکز همایشهای برج میلاد روی صحنه برود.
این اجرا با تکنوازی محسن شریفیان (نیانبان) آغاز و با پیوستن دیگر اعضای گروه با ساز بوق تک شاخ آفریقایی ادامه یافت. در قطعه بعدی شریفیان صحنه را ترک کرد تا دخترش لیانا شریفیان بیاید و نیانبان نواختن را برعهده بگیرد؛ این یک حرکت نمادین است؛ پدری که میرود و سازش را به دستِ دخترش میسپارد. این یعنی مسیرِ موسیقی همچنان ادامه دارد. چه دختران و چه پسرانی که میراث دارِ هنرِ پدران و مادرانشان هستند.
محسن شریفیان در ادامه روی صحنه آمد و به نزدیکی بهار و نوروز اشاره کرد و توضیح داد: «امشب قرار است حال دلمان را خوب کنیم و به سبک ما جنوبی ها، برای عید و خوشی هایمان ابراز دلتنگی کنیم و آرزو کنیم که عید زودتر بیاید.»
قطعه «عید بیو» (عید بیا) با آواز «آکا صفوی» اثر بعدی بود که در سالن اجرا و با همراهی حضار همراه شد.
محسن شریفیان در کنار دخترش لیانا شریفیان
محسن شریفیان در این بخش از برنامه گفت: «من در همه کنسرت هایم قطعهای را به غواصان شهید تقدیم میکنم. زندگی همه ما در جنوب، چه در شادی و چه در غم به دریا گره خورده و این موضوع همیشه برای ما حایز اهمیت است. پس برای این قطعه همه با هم چشم هایمان را میبندیم و برج میلاد را به سمت خلیج فارس میبریم.»
تکنوازی عود، پخش تصاویری از کشتی ها در خلیج فارس، تصاویری از لنج ها و آواز حزن آمیز آکا صفوی، بخش ویژه ای از کنسرت را ساخت.
شریفیان در بخش از این کنسرت درباره میزبانی برج میلاد از اجرای گروه لیان گفت: «تنها سالنی که حاضر شد میزبان ما باشد برج میلاد است. تاسف آور است که در پایتخت، گروه لیان با چنین مشکلاتی دست و پنجه نرم کند. از مدیران برج میلاد به خصوص جناب عباس حیدری تشکر ویژه داریم که پای موسیقی ما ایستاد و این توجه و حمایت از موسیقی نواحی ایران از سوی ایشان برای ما ارزشمند است.»
او با اشاره به برگزاری روز ملی خلیج فارس در اردیبهشت ماه هر سال، گفت: «تقاضای ما برگزاری کنسرت بزرگ گروه لیان در روز خلیج فارس در برج میلاد است و این کنسرت قرار است ادای دین مهمی به خلیج همیشه فارس و فرهنگ موسیقی جنوب ایران باشد.»
ادامه کنسرت با خیام خوانی بود که بخش مهمی در کنسرت های گروه لیان است. خیام خوانی از مفاهیم پرطرفدار در جنوب ایران است که همواره شور و حال جالبی را در سالن باعث میشود. اجرای قطعه ای از موسیقی کُردی دیگر بخش کنسرت گروه لیان در برج میلاد بود که در تلاش است گه گدار موسیقی اقوام مختلف ایران را به مخاطبان خود عرضه کند.
شریفیان در بخش دیگری از صحبت هایش به حواشی ایجاد شده در لغو فستیوال کوچه در بوشهر اشاره کرد و گفت: «از مدیران فرهنگی این کشور تقاضا دارم فستیوال های مردمی موسیقی در ایران را حمایت کنند. من شخصا شاهد میزان تلاش دوستانم در برگزاری این فستیوال بودم. حواشی به وجود آمده از دید من قابل حل است و با درایت مدیران فرهنگی بی شک می توان این فستیوال را به یکی از بزرگترین مقاصد گردشگری در ایران تبدیل کرد. فستیوال کوچه متعلق به مردم است و باید حمایت شود.»
مرتضی پالیزدان، محمود بردک نیا، حمید اکبری، حمزه مقدم، محمدرضا مقدم، محسن قدرتی، حسین کاوه خو، فرزاد خسروی و لیانا شریفیان اعضای گروه لیان در این کنسرت به سرپرستی محسن شریفیان و خوانندگی آکا صفوی بودند که به تهیه کنندگی علی حق شناس در برج میلاد روی صحنه رفت.