برداشت سیب زمینی از 200 هکتار سطح زیر کشت بیجار آغاز شد
سنندج - ایرنا - رییس جهاد کشاورزی بیجار از آغاز برداشت سیب زمینی از 200 هکتار مزرعه زیر کشت این محصول در شهرستان خبر داد و گفت: برداشت سیب زمینی در بیجار یک ماه طول میکشد.
پیمان قمری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: حدود 40 مزرعه با مساحن 200 هکتاری در شهرستان به کشت سیب زمینی اختصاص یافته که 2 مزرعه بزرگ با 40 هکتار مساحت به تولید سیب زمینی بذر در 6 نوع رقم اصلاح شده، اختصاص دارد.
وی افزود: در مزرعه نزدیک روستای خورخوره از توابع شهرستان 6 نوع سیب زمینی اصلاح شده کاشت شده که مصرف تولید بذری دارد و پس از کاشت دوره چهارم، میتواند برای مصارف خوراکی نیز استفاده شود.
رییس جهاد کشاورزی بیجار با اشاره به اینکه کاشت سیب زمینی از اواخر خرداد شروع و اوایل آبان هم برداشت میشود، گفت: کاشت، داشت و برداشت سیب زمینی در شهرستان با استفاده از ماشین آلات مکانیزه و نیمه مکاینزه صورت میگیرد، بطور متوسط از هر هکتار 45 تا 50 تن محصول برداشت خواهد شد.
او تاکید کرد: با کشت ارقام جدید و اصلاح شده سیب زمینی که هم زیستی مناسبی با آب و خاک بیجار هم دارد میتوان به رقم کولومبا با طول رشد 75 روزه اشاره کرد که مقاومت مناسبی در رشد و بازدهی در خاکهایی که از املاح زیادی برخوردار هستند، دارد.
قمری با بیان اینکه در مزرعه کشت بذری سیب زمینی روستای خورخوره 18 هکتار زیر کشت است، یادآور شد: در این سایت تولید بذر غده، 6 قلم سیب زمینی اصلاح شده به رقم کولومبا با رشد سریع و نیاز آبب بسیار کمتر سایر ارقام کشت شده البته در این مزرعه رقمهایی همچون تاوروس، سیلوانا، فابولا، سیفرا و کولومبا نیز کشت شده است.
وی به مزیت ارتفاع از سطح دریایی منطقه بیجار هم اشاره کرد و افزود: یکی از دستاوردهای عملی که در خصوص کشت سیب زمینی بدست آمده، تاثیر ارتفاع از سطح دریا در کاهش محسوس دژنره شدن (فاسد شدن) بذر کمتر از سایر نقاط کشور است همین موضوع در عدم استفاده از قارچ کش ها و حشره کش ها به علت ایزوله بودن، یک مزیت به شمار میرود.
رییس جهاد کشاورزی بیجار اضافه کرد: در رقم های جدید سیب زمینی که اصلاح شده، میتوان محصولی تولید کرد که از پوست بسیار نازک تری برخوردار باشد.
به گفته وی، در رقم دیگر هنگام سرخ کردن سیب زمینی از روغن بسیار کمتری استفاده کرد یا در رقم دیگر که در مراکزی مثل پادگان ها، دانشگاه ها و بیمارستان ها برای تهیه غذا استفاده میکنند پس از پوست گیری و ماندن رنگ آن تیره نخواهد شد.
او با بیان اینکه با مطالعه و آزمایش خاک مزرعه، میتوان بر اساس نیاز و میزان تولید، بیشترین صرفه اقتصادی را در کنار محصولی مطمئن و سالم برد، ادامه داد: در این سایت حدود 20 میلیارد ریال سرمایه گذاری شده که به ازای هر هکتار کشت سیب زمینی، 20 کارگر یا نیروی کار به صورت مستقیم و غیر مستقیم صاحب شغل شده و از درآمد مناسبی نیز برخوردار هستند.
قمری یادآور شد: سیب زمینی تولید شده در این مزرعه که بذری است به هشت استان دیگر کشور صادر خواهد شد.
شهرستان 89 هزار نفری بیجار در 142 کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.
*س_برچسبها_س*