بررسی دو سناریو درباره استفاده از ال پی جی در کشور
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی دو سناریو درباره استفاده از ال پی جی در کشور را تشریح کرد.
خبرگزاری میزان - بر اساس اعلام شرکت ملی پالایش و پخش قراروده های نفتی؛ محمد رضایی، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ال پی جی یا گاز مایع یکی از محصولات واحدهای پالایش نفت خام، میعانات گازی، پالایشگاههای گاز و واحدهای پتروشیمی و متشکل از دو ماده پروپان و بوتان است که تولید آن در ایران به کمتر از 10 میلیون تن در سال میرسد.
وی افزود: در حالی که میزان اندکی از گاز مایع تولیدی در بخش خانگی مصرف و مابقی آن به صادرات اختصاص مییابد، این سوالات مطرح است که صرفه اصلی در کجاست؟ سیاست کشور برای ادامه تولید ال پی جی چه باید باشد؟ ال پی جی به عنوان بخشی از سبد سوخت یا کاربردهای مناسب تری نیز وجود دارد؟ برای پاسخ به این سوالها ابتدا لازم است مصرف ال پی جی را هم به عنوان جزئی از سبد سوخت و هم به عنوان خوراک پتروشیمی مورد بررسی دقیق قرار دهیم.
رضایی در خصوص نقش ال پی جی به عنوان تامین کننده بخشی از سبد سوخت کشور گفت: در حال حاضر روزانه حدود 26 هزار تن گاز مایع در کشور تولید میشود که انرژی آن معادل روزانه 36 میلیون لیتر بنزین است. از این میزان روزانه حدود 6 هزار تن در بخش خانگی توزیع میشود و مابقی آن 20 هزار تن (معادل حدود 27 میلیون لیتر بنزین) قابلیت اضافه شدن به سبد سوخت خودرو را داراست که البته با چالشهایی روبروست.
- بیشتر بخوانید:
- تولید سالانه 700 هزار مخزن سی ان جی در کشور