بررسی رژیم های جهان نو
به گزارش مشرق، مکرمی پور در کانال خود در ایتا مطلبی را با عنوان بررسی رژیم های جهان نو منتشر کرد و نوشت:
در جهان نو پنج گونه رژیم را می توان مشخص کرد که یکی از آن رژیم ها، چند سالاری های غربی است. در این اشاعه به بررسی چند سالاری های غربی میپردازیم.
چندسالاری های غربی عمدتاً در طبقه بندی رژیم هایلیبرال - دموکراتیک یا حتی صرفاًدموکراسی ها طبقه بندی می شوند.
بنابراین، سرزمین مادری آن ها آمریکای شمالی اروپای غربی و استرالیاست.
چند سالاری ها محصول دو موج هستند، نخستین موج بین سال های 1828 و 1926 پدیدار شد و کشور هایی مانند ایالات متحده آمریکا و فرانسه و بریتانیا را در برگرفت.
موج دوم بین سال های 1943 و 1962 پدید آمد و کشور هایی مانند آلمان غربی، ایتالیا، ژاپن و هند را فراگرفت.
رژیم های چندسالاری با ترکیبی از دو ویژگی کلی شناخته می شوند.
1. وجود مدارای نسبتا زیاد در برابر مخالفان
2. افزایش فرصت مشارکت در سیاست
ندسالاری های غربی انواع مختلفی دارند که مانند هم نیستند، برخی از آن ها به سود متمرکز و فرمانروایی اکثریت سوگیری دارند و برخی دیگر به تفکیک و پلورالیسم متمایل اند.
دموکراسی های اکثریتی طبق به اصطلاح الگوی وست مینستر بر اساس خط مشی پارلمانی سازماندهی شده اند. آشکارترین مثال دموکراسی نظام بریتانیاست.
دموکراسی پلورالیستی نوعی دیگری از دموکراسی هستند که عمدتاً بر تفیکیک نهاد ها، که در اصول قانون اساسی گنجانده شده مبتنی است. مثال این دموکراسی را میتوان در ایالات متحده آمریکا مشاهده کرد.
در جای دیگر به ویژه در اروپای قاره ای، نظام حزبی و گرایش چانه زدن و شریک شدن در قدرت، زیربنای اجماع را تشکیل داده است. در کشور هایی مانند بلژیک، اتریش و سوئیس، دموکراسی همیارانه ایجاد شده است.
البته در سطحی دیگر، هر رژیم چند سالاری یگانه و بنابراین استثنایی است.
برای نمونه استثناگرایی ایالات متحده آمریکا اغلب با نبود گذشته فئودالی و تجربه مهاجرپذیری، اقامت گزینی و توسعه مرزی پیوند یافته است.
مورد هند پیچیده تر است. البته هند از لحاظ فرهنگی، فلسفی یا مذهبی بخشی از جهان غرب نیست. برخلاف چند سالاری های توسعه یافتهاروپا و آمریکای شمالی، جمعیت روستایی هند زیاد و نرخ باسوادی آن فقط 50 درصد است. با این حال از زمان استقلال این کشور در سال 1947، چند سالاری کارآمدی حاکم بوده است. نکته مهم این است که شاید افول حزب کنگره و پایان یافتن موقعیت آن خاندان، هند دهه 1990 را به دموکراسی همیارانه بدل کرده است.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.