بررسی عملکرد نماگرهای بازار سرمایه در هفتهای که گذشت
در این هفته کاری که گذشت، شاخص کل بورس با کاهش 1.35 درصدی در ارتفاع 2 میلیون و 69 هزار واحدی ایستاد.
در هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل هم وزن با کاهش 0.37 درصدی در پله 715 هزار و 979 واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش 0.68 درصدی در تراز 25 هزار و 928 واحدی ایستاد.
کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت ذغال سنگ با افزایش 5.43 درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت اطلاعات و ارتباطات در جایگاه دوم قرار گرفت. در این هفته صنعت سایر معادن نیز با کاهش 8.81 درصدی بیشترین اُفت را بین صنایع بورسی تجربه کرد.
او میگوید: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری 18 هزار و 411 میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه 6 هزار و 20 میلیارد تومان، یکشنبه 5 هزار و 101 میلیارد تومان، دوشنبه 3 هزار و 874 میلیارد تومان و چهارشنبه 3 هزار و 416 میلیارد تومان ارزش معاملات روی تابلو ثبت شد.
خروح 832 میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام
به گفته او، این هفته کاری بازار چهار روز خروج نقدینگی را شاهد بود به طوری به ترتیب شنبه، یکشنبه، دوشنبه و چهارشنبه 320، 458، 9 و 45 میلیارد تومان از بازار سهام نقدینگی خارج شد و در مجموع در این هفته کاری بازار سهام شاهد خروج نقدینگی افراد حقیقی به میزان 832 میلیارد تومان بود.
آسایش میگوید: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری 21 میلیون و 900 هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها 24 میلیون و 100 هزار تومان بوده است. صندوق های با در آمد ثابت هم این هفته سه روز شاهد ورود نقدینگی بودند به طوری که 483 میلیارد تومان نقدینگی به این صندوقها تزریق شد.
او گفت: در این هفته کاری شاهد افتتاح بازار سرمایه حرفه ای بودیم. رئیس سازمان بورس هم اعلام کرد پرداخت سود سهام عدالت یک مرحله ای نخواهد بود.
افزایش ارزش و حجم معاملات در نمادهای کوچک و متوسط بازار سرمایه
در ادامه دیگر کارشناس بازار سرمایه رباب وفایی گفت: با نفوذ شاخص کل به کمتر از 2 میلیون و 100 هزار واحد، ترس از ریزش بیشتر باعث افزایش فشار فروش شد. هرچند با منفی شدن بازار، شاهد افزایش حجم سفارشهای خریدار (حمایتی یا نوسان گیر) بودیم.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: در نمادهای پرتراکنش و مهم بازار هم شاهد عکس العمل به حمایتهای مهم بودیم. سفارشات حمایتی بازار ساز و تلاش برای حفظ تعادل هم در این میان روی تابلوهای معاملاتی مشهود بود.
او افزود: در حالی که این هفته نمادهای بزرگ، تقاضای چندانی نداشتند، شاهد افزایش ارزش و حجم معاملات در نمادهای کوچک و متوسط و بازیگر محور بودیم که با جریان و قدرت پول روند را شکل میدهند. نقاط تکنیکالی مناسب، بحث گزارشهای ماهانه شهریور، افزایش سرمایهها از تجدید ارزیابی یا سود انباشته شرکتها هرکدام بهانهای برای توجه بازار به نماد یا صنعت خاص بود.
وفایی اظهار کرد: بازار چشم انتظار جلسه شورای رقابت در 15 مهر ماه در مورد خودرو درباره تغییرساختار فروش شرکتهای خودروسازی و افزایش و تعدیل نرخ کارخانه در این جلسه خواهد بود. با حفظ ارزش معاملات در ارقامی بالای 4 همت به نظر با وجود معاملات چند روز اخیر و نوسانات روی تابلوهای معاملاتی نگرانی خاصی وجود ندارد.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس