بررسی عملکرد نماگرهای بازار سرمایه در هفتهای که گذشت
در این هفته کاری که گذشت، شاخص کل بورس با کاهش 1.06 درصدی در ارتفاع 2 میلیون و 2 هزار واحدی ایستاد.
در هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل هم وزن با کاهش 1.92 درصدی در پله 676 هزار و 725 واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش 1.80 درصدی در تراز 24 هزار و 575 واحدی ایستاد.
کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت انبوه سازی با افزایش 2.45 درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت سایر واسطه های مالی در جایگاه دوم قرار گرفت. در این هفته صنعت وسایل ارتباطی نیز با کاهش 8.63 درصدی بیشترین اُفت را بین صنایع بورسی تجربه کرد.
او میگوید: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری 15 هزار و 880 میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه 2 هزار و 769 میلیارد تومان، یکشنبه 2 هزار و 983 میلیارد تومان، دوشنبه 3 هزار و 377 میلیارد تومان، سه شنبه 3 هزار و 790 میلیارد تومان و چهارشنبه 2 هزار و 961 میلیارد تومان ارزش معاملات روی تابلو ثبت شد.
خروح هزار و 272 میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام
به گفته او، این هفته بازار هر پنج روز کاری خروج نقدینگی را شاهد بود به طوری به ترتیب شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه 118، 70، 352، 461 و 271 میلیارد تومان از بازار سهام نقدینگی خارج شد و در مجموع در این هفته کاری بازار سهام شاهد خروج نقدینگی افراد حقیقی به میزان هزار و 903 میلیارد تومان بود.
آسایش میگوید: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری 22 میلیون و 700 هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها 25 میلیون و 400 هزار تومان بوده است.
او گفت: در این هفته خبرهای در خصوص تعیین تکلیف انتقال سهام عدالت به وراث را داشتیم همچین «بیمه سبد سهام» است که از روز 21 آبان سال 1401 اجرایی شد سررسید اعمال این اوراق یک ساله بوده و مبلغ تعهد خرید 20 درصد بالاتر از ارزش ترکیب سبد افراد در آخرین روز معاملاتی چهارشنبه، 4 آبان 1401 بود و حالا به روز موعد رسیده است.
پیشتازی برخی از تکسهمها در مقابل روند منفی شاخص کل بورس
در ادامه دیگر کارشناس بازار سرمایه رباب وفایی گفت: اهالی بازار انتظار داشتند که با توجه به گزارشهای خوب شرکتها در صنایع کوچک و بزرگ، حداقل این نمادها با تقاضای بالایی همراه باشند و شاهد یک مثبت خوب در بازار باشیم.
او افزود: اما سنگینی رکود و شرایط نامساعد بازار و ادامهی ریسک سیستماتیک بر آن غلبه کرد و هفتهای غالبا منفی و کاهشی را پشت گذاشتیم. با رنجهای منفی و شرایط عمومی بازار مجددا به شاخص به دو میلیون واحد افت پیدا کرد. تقریبا هرکسی هم به هوای گزارشی یا افزایش سرمایهای خریده کرده بود در نقش فروشنده ظاهر شد!
این کارشناس بازار سرمایه گفت: در روزهای منفی شدید بخاطر رنج در سهام بزرگ و ایجاد صف فروش در سهام کوچک و متوسط ارزش معاملات افزایش مییابد و بهانهای برای نوسان و تعادل یک دو روزه ایجاد میشود. سهمهای کوچک و متوسطی که p/e حدود 5 واحد و کمتر دارند، تقسیم سود بالایی دارند و مشکل خاصی در ادامهی روند فروش و تکرار سود ندارند. خوبی سهام این است که فاسد نمیشود و بالاخره این ارزان فروشی تمام میشود. سهام ارزندهای که منتظر جرقهای برای رشد هستند و در حالت نرمال رکود به حدی است که فروشندهی خاصی وجود ندارد.
او گفت: بیشترین اعتراضها و سرو صدا و انتقادها این بار مربوط به آپشنها بود که بهانهای برای کنترل سهم یا صنعت میشود. در هفته بد بازار سرمایه تک سهمهایی هم به دور از فضای عمومی بازار تاختند و خودی نشان دادند و کام سهامدار را شیرین کردند.
این کارشناس بازار سرمایه میگوید: این هفته براساس جلسه شورای رقابت مصوب شد در دستورالعمل تنظیم بازار خودرو سواری تبصرهای اضافه شود تا قیمت کلیه خودروهای وارداتی براساس ضوابط قیمت گذاری کالاهای وارداتی توسط حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان محاسبه و ابلاغ گردد. همچنین موضوع تسعیر ارز و بروز کردن دارایی بدهی ارزی بانکها به طور جدی در دستور کار قرار گرفته است.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس