بررسی عملکرد نماگرهای بازار سرمایه در هفتهای که گذشت
در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با کاهش 1.48 درصدی در ارتفاع 2 میلیون و 177 هزار واحدی ایستاد.
در هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل هموزن با کاهش 0.8 درصدی در پله 755 هزار و 296 واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش 0.79 درصدی در تراز 26 هزار و 368 واحدی ایستاد تا روند هر سه شاخص منفی ثبت شود.
در ادامه کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت منسوجات با افزایش 16.69 درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت ذغال سنگ در جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت محصولات چوبی هم با افت 7.30 درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.
او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری 22 هزار و 442 میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه 4 هزار و 396 میلیاردتومان، یکشنبه 4 هزار و 540 میلیارد تومان، دوشنبه 4 هزار و 643 میلیارد تومان، سه شنبه 4 هزار و 644 میلیارد تومان و چهارشنبه 4 هزار و 219 میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.
خروج هزار و 240 میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام
آسایش بیان کرد: در این هفته کاری هر پنج روز بازار شاهد خروج نقدینگی افزاد حقیقی بود به طوری که شنبه، یکشنبه، دوشنبه، سهشنبه و چهارشنبه به ترتیب 146، 289، 256، 532 و 17 میلیارد تومان از بازار خارج شد تا این هفته در مجموع بازار شاهد خروج نقدینگی حقیقیها به میزان هزار و 240 میلیارد تومان باشد.
او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری 23 میلیون و 900 هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها 23 میلیون و 800 هزار تومان بوده است. همچنین در این هفته چهارشنبه بازار میزبان یک عرضه اولیه بود.
چشمانتظاری بازار سرمایه برای اخبار رسمی در خصوص تجدید ارزیابی داراییها
در ادامه رباب وفایی دیگر کارشناس بازار سرمایه در خصوص اخبار حوالی بازار به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: معاملات این هفته میل به فرسایش در بازار داشت و در گارد احتیاط رفت، پنجمین کندل متوالی منفی در شاخص کل ثبت شد و بازار سردرگم است. هرچند بازارساز با سفارشات حمایتی سعی در حفظ تعادل بازار داشت، اما احتیاط خریدار و نبود خریدار در مثبتها و عدم رشد بازار افراد بیشتری را به فروش متقاعد کرد و نمادهای کوچک بازیگر محور مورد توجه قرار گرفت.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه بیان کرد: خبر خاص تاثیرگذاری به گوش نرسید و بازار منتظر خبرهای رسمی از تحولات بحث تجدید ارزیابی شرکتها از طریق کدال است. عملکرد مناسب در آذرماه در کنار برنامههای افزایش سرمایه میتواند سهمها را از صنایع مختلف در مرکز توجه قرار دهد. صنایعی مثل قطعه سازی، برخی دارویی ها، قندیها و لاستیکیها نسبت به انتظارات فروش بهتری داشته اند.
او گفت: شرکتهایی که طرح توسعه یا رشد درآمد دارند میتوانند بازده خوبی نصیب سهامدارانشان بکنند. نمادهای ساختمانی همچنان متفاوت از بازار معامله میشوند.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس