یک‌شنبه 4 آذر 1403

برگزاری همایش علمی حقوق گردشگری در روستایی در گناباد

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
برگزاری همایش علمی حقوق گردشگری در روستایی در گناباد

روز پنجشنبه هفته جاری (بیست و سوم آذرماه) در اقدامی که کم سابقه به شمار می رود، یک همایش علمی با محوریت حقوق گردشگری، جغرافیای تاریخی و حفظ میراث بومی با شرکت شماری از استادان برجسته دانشگاههای کشور در روستای گیسور شهرستان گناباد در استان خراسان رضوی برگزار می شود.

این همایش علمی یک روزه که «گردشگری در شهر قنات قصبه؛ گناباد» نام دارد، قرار است موضوعات خود را بر «حقوق گردشگری، جغرافیای تاریخی و حفظ میراث بومی» متمرکز کند و در آن، افرادی چون دکتر «هادی خانیکی» استاد علوم ارتباطات در دانشگاه علامه طباطبایی تهران، دکتر «مهراب داراب پور» استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتی تهران، «مهدی سیدی» پژوهشگر تاریخ و جغرافیای تاریخی و فرهنگی ایران، دکتر «عباس شیخ الاسلامی» استاد دانشگاه و رییس کانون وکلای خراسان و «رجبعلی لباف خانیکی» باستان شناس و پژوهشگر برجسته حوزه قنات سخنرانی خواهند کرد.

همایش «گردشگری در شهر قنات قصبه» با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی، انجمن حقوق شناسی، کانون وکلای خراسان، دانشگاه دولتی گناباد، شورای اسلامی گناباد و دهیاری گیسور در محل مجموعه فرهنگی «پارک باغ بیک ها» در روستای تاریخی گیسور برگزار می شود.

به گفته «محمد اسدی» دبیر همایش، شماری از استادان و چهره های علمی دانشگاه های کشور، جمع زیادی از استادان و دانشجویان گناباد و شخصیت های فرهنگی شناخته شده این شهرستان به همایش مذکور دعوت شده اند و انتظار می رود برگزاری آن با استقبال خوبی از سوی آنان روبرو شود.

اسدی در یک نشست خبری در محل شهرداری گناباد به خبرنگاران گفت: امیدواریم برگزاری این همایش با حضور استادان و شخصیت های شناخته شده دانشگاه های کشور، یک آغاز و فتح باب مناسب برای توسعه فعالیت های علمی گردشگری در سطح روستاها و شهرهای تاریخی ایران باشد.

وی افزود: در زمانه ای که ما در آن بسر می بریم، گردشگری به عنوان یکی از مهم ترین عوامل توسعه پایدار شناخته می شود، به گونه ای که حتی کشورهای پیشرفته نیز که برخی از آنها حتی بسترها و ظرفیت های لازم در حوزه گردشگری را به اندازه ایران ندارند، تلاش خود را بر فراهم نمودن بستر توسعه گردشگری متمرکز کرده اند.

اسدی تصریح کرد: وجود ظرفیت های فراوان تاریخی، طبیعی و بومی و تنوع فرهنگی و اقلیمی که خداوند به سرزمین کهن ایران ارزانی داشته است، ایجاب می کند که برنامه ریزی های مناسب برای بهره گیری از آنها در حوزه گردشگری و توسعه روستاها و شهرها به عمل آید.

دبیر همایش گردشگری در شهر قنات قصبه یادآور شد: علاوه بر وجود قنات قصبه شهر که ثبت جهانی شده است، شهرستان گناباد دارای ظرفیت های تاریخی و طبیعی فراوانی جهت جذب گردشگران داخلی و خارجی است اما تاکنون از این ظرفیت، استفاده صحیحی صورت نگرفته است.

وی در این زمینه از برنامه ایجاد کتابخانه تخصصی گردشگری، برگزاری دوره های تخصصی گردشگری و راه اندازی مدرسه تابستانه گردشگری در مجموعه فرهنگی پارک باغ بیک های گیسور در آینده نزدیک به منظور کمک به توسعه گردشگری شهرستان گناباد خبر داد.

گیسور یکی از روستاهای تاریخی شهرستان گناباد در جنوب خراسان رضوی با جمعیتی بیش از سه هزار نفر است که در آن، آثار تاریخی از دوره های مختلف از جمله بقایای یک آتشکده باستانی، مقبره جغتین از دوره ایلخانی، قلعه گیسور از دوره قاجار و چندین رشته قنات به جای مانده و برخی از آنها نیز در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.