چهارشنبه 7 آذر 1403

بزرگداشت مرحوم غفوری در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
بزرگداشت مرحوم غفوری در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد

مراسم گرامیداشت مرحوم حسن غفوری فرد، سیاستمدار و استاد دانشگاه امیرکبیر و از مدیران اجرایی سابق کشور با حضور جمعی از اساتید، مسئولان، ورزشکاران، همکاران دانشگاهی و خانواده وی در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.

- اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، مراسم گرامیداشت مرحوم حسن غفوری فرد، سیاستمدار و اساتید دانشگاه امیرکبیر و از مدیران اجرایی سابق کشور با حضور جمعی از مسئولان، ورزشکاران، همکاران دانشگاهی و خانواده وی در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد.

برگزاری مراسم گرامیداشت دکتر غفوری فرد در دانشگاه امیرکبیر

سیدحسن قدسی، رییس دانشگاه امیرکبیر در این مراسم ضمن خوش امدگویی به شرکت کنندگان به جایگاه ویژه اصحاب علم و عالم در جامعه و نزد پروردگار اشاره کرد و گفت: در تعالیم اسلامی عالم و علما از جایگاه بالایی برخورد هستند زیرا تفکر در دین ما جایگاه بالایی دارد‌.

وی با بیان اینکه دانشگاه امیرکبیر چهره های علمی و مطرح زیادی دارد‌، تصریح کرد: دانشمندان و فرهیختگانی که ایران در طول 40 سال گذشته به عالم، عرصه داشته شاید از نظر خدمات علمی و اثرگذاری قابل مقایسه با شخصیت هایی مانند نیوتن باشد‌. شخصیت ها و افراد شاخصی مانند شهید چمران، شهید مطهری و سردار سلیمانی شاید دهها برابر چهره های شناخته شده دنیا در زمینه علم و خدمت به مردم دنیا زحمت کشیدند.

وی یکی از این افراد را مرحوم غفوری دانست و گفت: قدردانی ما از نخبگان و سرمایه های انسانی، قدردانی از سرمایه های ارزشمندی است. در جامعه ما نخبگان زیادی وجود دارند که ناشناخته هستند و می توان با برگزاری بزرگداشت هایی انها را به جامعه شناساند.

قدسی پور خواستار ایجاد ساختاری برای پاسداشت نیروهای نخبه در کشور و دانشگاه امیرکبیر شد و نحوه حفاظت از نیروی فیزیکی و نخبگی کشور را متفاوت دانست.

استاد دانشگاه امیرکبیر به مسئله مهاجرت نخبگان نیز اشاره کرد و این موضوع را مسیله ای همگانی برای جوامع مختلف دانست و افزود: این مسئله در تمام کشورها وجود دارد. قوانین و شاخص های کلان ما در این زمینه موثر است و امیدواریم بتوانیم از نیروهای نخبگان به بهترین شکل استفاده کنیم.

قدسی پور با اشاره به شخصیت مرحوم غفوری فرد گفت: وی از نیروهای نخبه و مبارزان انقلابی کشور بود‌. به گفته خودش جامعه اسلامی اساتید دانشگاه را قبل از انقلاب و در سال 1356 ایجاد کردند که مایه خیرات زیادی برای انقلاب بود. در آن دوران در ارتباط با مسئولان و دانشجویان خارج از کشور زحمات زیادی کشید و نقش پررنگی در این زمینه داشت .

وی گفت: آخرین جلسه ای که مرحوم غفوری فرد در دانشگاه حضور یافت دو هفته قبل از درگذشتگان بود و با اینکه این اواخر وضعیت جسمی مناسبی نداشتند اما برای پیشبرد اهداف دانشگاه هر کجا لازم بود حضور می یافت.

** غفوری فرد شخصیتی متخلق به اخلاق بود

حجت الاسلام میراحمدی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه امیرکبیر با اشاره به آشنایی 25 ساله خود با مرحوم غفوری فرد به ارائه تصویر ذهنی خود نسبت به وی پرداخت و تصریح کرد: مرحوم غفوری را فردی متدین و متعبد اما غیرخرافی و غیر متهجر می دانم‌. ایشان به درستی متخلق به اخلاق دینی و متلزم و پایبند به اصول دینی بود.

وی گفت: مرحوم غفوری فرد، شخصیتی منصف و غیر مغرض حتی نسبت به افرادی که از نظر سیاسی و فکری با او هم فکر نبودند، بود. استاد فهیم سیاسی ولی به دور از سیاست زدگی بود و تا آخرین لحظات پای بند به آرمان های انقلاب بود. آرمان خواه واقع گرا بود. قدردان همه خدمات و زحمات بعد انقلاب بود اما راضی به این خدمات نبود.

میراحمدی ادامه داد: مرحوم غفوری فرد به جزئیات توجه می کرد اما اهل حاشیه نبود. تنش زدا بود، تنش آفرین نبود معتقد به هم افزایی بود اما اهل استقلال رای بود و این مسئله به خصوص در جلسات جذب دانشگاه دیده می شد.

**خاطره کناره گیری غفوری فرد از انتخابات

کبگانیان، دیگر استاد دانشگاه امیرکبیر به آشنایی 40 ساله خود با مرحوم غفوری فرد اشاره کرد و گفت: تدین ایشان از دوران دانشجویی تا پایان عمرشان تغییر نکرد‌. از محورهای اصلی تاسیس بنیاد امیرکبیر بود و باقیات الصالحات زیادی در این زمینه برای خود باقی گذاشت.

وی افزود: با اینکه مسئولیت های مدیریتی زیادی را در کشور بر عهده داشت اما به استانداری خراسان و خادمی امام رضا افتخار می کرد و آن را بالاتر از هر مسئولیتی می دانست.

وی با اشاره به کاندیداتوری مرحوم غفوری فرد در انتخابات ریاست جمهوری و اعلام انصرافش در مصاحبه با خبرنگاران به بخشی از مصاحبه وی که برای سیاستمداران و جوانان امروز درس آفرین است، اشاره کرد و گفت: در بخشی از مصاحبه خود گفت "این برای من و نظام افتخار است که به یک بچه کارگر اجازه می دهند، نامزد انتخابات شود و شورای نگهبان هم او را تایید می کند اما باید انتخاب به اصلح شود و اصلح امروز اقای خامنه ای است."

وی انصاف را از ویژگی های مهم اخلاقی مرحوم غفوری فرد دانست و افزود: در جایگاه مسئول بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی وقتی موضوعی را درباره افرادی که باید به تایید اعضا می رسیدند، می گفت، شهادت ایشان برای همه قابل قبول بود و هر سلیقه و جناحی به آن نظر احترام می گذاشت زیرا می دانستند درست و به دور از اغراض شخصی است.

همسر مرحوم غفوری فرد در پایان این مراسم ضمن تشکر از شرکت کنندگان اهمیت به نقش زنان را از ویژگی های وی نقل کرد و از زحمات فرزندان مرحوم غفوری فرد در دوران بیماری وی قدردانی کرد.

شعرخوانی، پخش مستند، رونمایی از تمبر یادبود و نامگذاری یکی از سالن های دانشگاه امیرکبیر به نام مرحوم غفوری فرد از دیگر برنامه های این مراسم بود.

به گزارش تسنیم، مرحوم غفوری فرد صبح پنجشنبه 18 اسفندماه درگذشت. ریاست هیئت بازرسی شورای عالی انقلاب فرهنگی، استاندار خراسان، ریاست سازمان تربیت بدنی و مشاور رئیس جمهور در علوم و فنون از جمله سوابق مرحوم غفوری بود.