یک‌شنبه 30 دی 1403

بعداز ناکامی تیلور، سرنوشت حسن یزدانی چه می شود؛ آغاز دوئل یزدانی و قاسم پور

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
بعداز ناکامی تیلور، سرنوشت حسن یزدانی چه می شود؛ آغاز دوئل یزدانی و قاسم پور

ناکامی دیوید تیلور در رسیدن به المپیک 2024 پاریس هر چند که خبر بسیار خوبی برای دوستداران این رشته در ایران به شمار می‌رود اما هنوز جدال انتخابی وزن 86 کیلوگرم تیم ملی ایران پایان نپذیرفته و مشخص نیست کدام قهرمان صاحب دوبنده تیم ملی در المپیک خواهد بود. ناکامی دیوید تیلور در رسیدن به المپیک 2024 پاریس هر چند که خبر بسیار خوبی برای دوستداران این رشته در ایران به شمار می‌رود اما هنوز جدال...

ناکامی دیوید تیلور در رسیدن به المپیک 2024 پاریس هر چند که خبر بسیار خوبی برای دوستداران این رشته در ایران به شمار می‌رود اما هنوز جدال انتخابی وزن 86 کیلوگرم تیم ملی ایران پایان نپذیرفته و مشخص نیست کدام قهرمان صاحب دوبنده تیم ملی در المپیک خواهد بود.

به گزارش عرشه آنلاین، باخت قهرمان آمریکایی کشتی جهان این سوال را در اذهان ایجاد کرد که نماینده ایران در وزن 86 کیلوگرم کدام ملی‌پوش است؟

از ابتدای سال 1403 بحث‌هایی در خصوص برگزاری مسابقه انتخابی در وزن 86 کیلوگرم بین کامران و حسن شکل گرفت که برخی آن را برای ورزش اول کشور لازم دانسته اما برخی دیگر باور دارند حسن یزدانی طبق چرخه تیم ملی کشتی آزاد نباید در رقابت انتخابی با کامران قاسمپور روبرو شود.

طناب‌کشی موافقان و مخالفان دوئل کامران و حسن اکنون وارد مرحله جدیدی شده تا جایی که برخی باور دارند که باخت تیلور بار روانی را از دوش یزدانی برداشته و کاپیتان تیم ملی می‌تواند به راحتی به طلای پاریس دست پیدا کند.

پرهیز از نگاه تک بعدی به باخت تیلور

نگاه تک بعدی به نتیجه فینال ایکس آمریکا در وزن 86 کیلوگرم یک آسیب به شمار می‌رود که ممکن است برای نماینده ایران گران تمام شود. غیبت تیلور در المپیک پاریس یک فرصت برای یزدانی است زیرا کاپیتان تیم ملی ایران پس از سال‌ها از زیر بار شکست‌های پرتکرار برابر این جادوگر خارج می‌شود. یزدانی در 6 پیکار قبلی خود با تیلور پنج باخت را در کارنامه دارد.

اما آیا کنار رفتن بار روانی باخت‌ها می‌تواند راه فتح پاریس را برای یزدانی هموار سازد؟ بی‌تردید پاسخ به این پرسش خیر است، زیرا جوان آمریکایی که با هنر خود باطل السحر جادوگر دنیای کشتی شد، سبکی بسیار نزدیک به تیلور دارد و از ابزار جوانی نیز بهره خواهد گرفت. کشتی با سبک تیلور و تازه نفس بودن پدیده جدید کشتی آمریکا همان واقعیتی است که جامعه کشتی ایران نباید از آن غافل شود.

نگاه تک بعدی به شکست تیلور و برجسته کردن غیبت او در المپیک می‌تواند به عملیات فریب برای نمایندگان ایران در این وزن تبدیل شود، زیرا قاتل جادوگر آمریکایی اکنون سرشار از انگیزه است و می‌تواند در پاریس برای هر آزادکاری یک رقیب قوی به شمار آید.

آزمون سخت کامران و حسن در تست موفقیت فدراسیون

اما ابزار مقابله با این جوان آمریکایی چیست؟ در کشتی ایران اکنون 2 قهرمان جهان مدعی رسیدن به المپیک هستند و کادر فنی و فدراسیون‌نشین‌ها با شناخت کامل از حسن و کامران اعزام آنان را به یک تورنمنت جهانی را در دستور کار قرار داده‌اند. این اعزام به معنای انتخابی نیست بلکه تست میزان آمادگی قهرمانان جهان است. یزدانی و قاسمپور در سال 1402 مصدومیت‌هایی را تجربه کردند و باید کادر فنی از میزان آمادگی آنان مطمئن باشد.

یزدانی هر چند تا مهرماه سال 1402 آزادکاری بی‌رقیب در ایران بود اما 200 روز از آخرین تمرینات او گذشته و میزان آمادگی این قهرمان مشخص نیست. در سوی دیگر کامران پس از چند سال دوری از وزن 86 کیلوگرم بار دیگر شانس خود را در این وزن امتحان خواهد کرد. کادر فنی باید از میزان توانایی قاسمپور در وزن 86 کیلوگرم نیز مطمئن شود.

چرخه قابل تعبیر و تغییر است

اما اعزام این 2 قهرمان ممکن است با انتقادهایی روبرو باشد انتقادهایی که بیشتر به سمت و سوی کامران است. منتقدان باور دارند که طبق چرخه انتخابی تیم ملی با حذف هادی وفایی‌پور از چرخه، یزدانی مرد بی‌رقیب این وزن و مالک دوبنده تیم ملی است. اما به نظر می‌رسد که مخالفان حضور کامران در انتخابی تیم ملی تنها یک بخش از چرخه را مطالعه و آنان را برای رسانه‌ها برجسته می‌کنند.

براساس چرخه انتخابی تیم ملی در وزن 86 کیلوگرم و بعد از قهرمانی کشور، یزدانی باید به همراه وفایی‌پور به تورنمنت رنکینگ‌دار اتحادیه جهانی در زاگرب اعزام می‌شد اما شرایط بدنی و میزان مصدومیت وی موجب شد تا فدراسیون یک امتیاز ویژه برای کاپیتان تیم ملی در نظر بگیرد، امتیازی که تا اوایل اردیبهشت ادامه داشته و زمان حضور رسمی یزدانی در اردوهای تیم ملی هنوز مشخص نیست.

نجات یزدانی از خداحافظی زودهنگام

استراحت دادن به یزدانی و عدم اعزام این قهرمان به تورنمنت‌های داخلی و جهانی تدبیری بود که با همت علیرضا دبیر رئیس فدراسیون و محسن کاوه سرمربی تیم ملی انجام شد. دبیر که سابقه جراحی کتف را در کارنامه دارد به خوبی از آسیب این مصدومیت آگاه است و این آگاهی موجب شد تا اجازه ندهد حسن به سرنوشت بسیاری از قهرمانان بزرگ کشتی دچار شود.

استراحت دادن به کاپیتان تیم ملی هر چند که وی را از تمرینات گروهی دور کرد و ممکن است آمادگی لازم برای حضور در المپیک نداشته باشد اما این قهرمان پرآوازه کشتی جهان را از یک وداع زودهنگام از دنیای قهرمانی نجات داد. فدراسیون با تدبیر خود اهداف بلند مدت خود را فدای منافع آنی نکرد بلکه با دور کردن این قهرمان از اردوهای تیم ملی به دنبال آن است تا یزدانی پس از پایان دوران مصدومیت افتخارات بیشتری را برای ورزش ایران به ارمغان بیاورد.

یزدانی اکنون 30 سال سن دارد و می‌تواند تا المپیک بعدی در مسابقات کشتی جهانی و آسیایی برای کشورمان افتخارآفرینی کند.

منبع: ایرنا

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

بعداز ناکامی تیلور، سرنوشت حسن یزدانی چه می شود؛ آغاز دوئل یزدانی و قاسم پور 2