بعید می دانم وضعیت نشر بهتر شده باشد / قوانین دردسر ساز حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب
مدیر انتشارات هزاره ققنوس گفت: وضعیت نشر بهبود پیدا نکرده بلکه ناشران برای باطل نشدن مجوز اقدام به کتابسازی می کنند.
رضا حاجی آبادی مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس در گفت و گو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دلیل افزایش انتشار عناوین کتاب در یک ماهه اخیر گفت: بعید می دانم وضعیت نشر ما بهتر شده باشد و ناشران کتاب های بیشتری منتشر کرده باشند.
وی بابیان اینکه سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران یک ماه زودتر از سال قبل برگزار می شود، گفت: در فروردین ماه، این نمایشگاه آغاز می شود، برای همین ناشران آن میزان کتابی را که در اسفند ماه منتشر می کردند امسال در بهمن ماه منتشر می کنند.
مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس ادامه داد: به میزان اندکی کاهش قیمت کاغذ در افزایش انتشار عناوین کتاب در یک ماهه اخیر تاثیر داشته است. ناشران کتاب هایی را که در اولویت چاپشان قرار داشت اما به دلیل مشکلات صنعت نشر نتوانسته بودند منتشر کنند، در بهمن و اسفند ماه چاپ می کنند. برخی از ناچاری ها و ناگزیری هایی که در صنعت نشر وجود دارد مانند تعداد عناوین لازم برای شرکت در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، ناشران را مجبور می کند تا در این اوضاع نشر، کتاب منتشر کنند که باعث افزایش تعداد عناوین منتشر شده شود البته در این بین امکان دارد ناشران به دلایلی مانند شرکت در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران کتابسازی کنند. این مسئله تنها برای حضور در نمایشگاه کتاب اتفاق نمی افتد بلکه دلایل دیگری از جمله باطل نشدن مجوز نشر به دلیل منتشر نکردن سقف معین کتاب در سال یا گرفتن سهمیه کاغذ که هم اکنون وزارت ارشاد از طریق اتحادیه آشنا در اختیار ناشران قرار می دهد در کتابسازی تاثیرمی گذارد.
مدیر مسئول انتشارات هزاره ققنوس ادامه داد: اساتید برای عضویت در هیئت علمی دانشگاه باید کتاب منتشر کرده باشند گاهی از دانشجویان برای این امر کمک می گیرند که این ها کتابسازی است؛ کتابسازی تنها یک دلیل دارد، یکی از دلایل آن می تواند نزدیکی به برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب باشد این مسائل به تشریفاتی بودن قوانین ما در عرصه انتشار کتاب بازمی گردد. همین که درباره عنوان کتاب صحبت می شود اما از میزان تیراژ کتاب ها حرفی به میان نمی آید، تاثیرگذار است؛ ناشری یک عنوان کتاب با تیراژ دو هزار نسخه منتشر می کند و کتابش به چاپ دهم می رسد، ناشر دیگری چندین کتاب 50 صفحه ای را با تیراژ صد نسخه چاپ می کند و تنها تعداد عناوین کتابش را افزایش می دهد.
حاجی آبادی با اشاره به کپی کردن قوانین حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب در هر سال و معضلاتی که این کار به دنبال دارد، اظهار کرد: ناشران با قوانین تکراری حضور در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران هرسال به این نمایشگاه می روند. برای مسئولان ما تعداد عناوین منتشر شده یک انتشاراتی اهمیت دارد در حالی که موارد دیگری از جمله تیراژ کتاب، صفحه آرایی، ویراستاری، شهرت نویسنده، تعداد صفحات کتاب و سودمندی مطالب آن مهم است و مسئولان برای حضور در نمایشگاه کتاب تنها به عناوین منتشر شده یک انتشاراتی اهمیت می دهند. ناشران برای اینکه در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران حاضر شوند چهار یا پنج عنوان کتاب در سال منتشر می کنند اما عناوین کتاب اهمیتی ندارد.
انتهای پیام /