بلاتکلیفی خودروهای سیلزده لرستان در فراز و نشیب بازار خودرو
خرمآباد - ایرنا - سیل ابتدای سال 98 حدود 10 هزارمیلیارد تومان خسارت در لرستان بر جای گذاشت و موجب شد تا 900 خودرو آسیب ببیند و امروز با گذشت حدود 1.5 سال همچنان خودروهای خسارت دیده در جاده بلاتکلیفی پساسیل متوقف شدهاند.
به گزارش ایرنا پسل از بروز سیل ویرانگر اقدامات بسیار خوبی در حوزه مسکن و بازسازی تخریب ها صورت گرفته به نحوی که 20 هزار واحد مسکونی نیازمند تعمیر به سرانجام رسیده و احداث 13 هزار واحد مسکونی نیز با پیشرفت بالای 95 درصد در حال تکمیل است.
تسهیلات مشاغل و کمک های بلاعوض دولت، خیران و بنیاد برکت نیز کمک حال بسیاری از سیلزدگان شد و روال زندگی در این مناطق عادی شده است اما با این وجود صاحبان خودروهای گرفتار در سیل همچنان به دنبال دریافت خسارت و یا راهکاری برای جبران بخشی از خسارت ها هستند.
حدود 900 خودرو بر اثر سیل 98 لرستان آسیب دیدند که شاید با توجه به حجم خسارت 10 هزار میلیارد تومانی زیرساخت ها، کمتر به چشم بیاید اما به هر حال شهروندانی هستند که چهره مخرب سیل را اینگونه در زندگی شان دیده اند و باید وضعیت آنها تعیین تکلیف شود چرا که در شرایط اقتصادی فعلی، بسیاری افراد از خودرو به عنوان وسیله ای برای امرار معاش و یا کمک درآمد استفاده می کنند و برخی نیز خودروی خود را با تسهیلات دریافت کرده اند و امروز برای پرداخت آن با مشکل مواجه شده اند.
به گفته مسوولان تعداد بسیار کمی از این خودروها بیمه داشتند و اکنون با دریافت نکردن خسارت های جبرانی سیل همچنان بلاتکلیف هستند.
مهرماه پارسال پیگیری هایی صورت گرفت و مقرر شد در مرحله نخست، متقاضیان100 دستگاه خودرو به وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی شوند تا بدون دریافت خسارت نقدی برای تعویض خودروی آنان اقدام شود.
همان زمان رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان گفت که وزرات متبوعش در نامه ای خواستار معرفی 100 نفر شده اما قول مطلقی نداده است.
محمدرضا صفی خانی اظهار داشت: 100 خودروی آسیب دیده با نظارت استاندار لرستان و هماهنگی نماینده وی انتخاب و برای تصمیم گیری نهایی به وزارت صمت معرفی خواهند شد.
اما امروز که حدود یکسال از این وعده می گذرد هیچ خودرویی موفق به دریافت خسارت و یا تعویض نشده و استاندار لرستان نیز در جدیدترین اظهار نظر خود بر این امر صحه گذاشت و هفتم شهریورماه جاری اعلام کرد پیگیری ها برای پرداخت خسارت به خودروهای سیلزده بی نتیجه مانده است.
سید موسی خادمی افزود: پرداخت خسارت خودروها جز مصوبات بازسازی سیل هیات دولت نبوده که این مشکل خودروهای خسارت دیده کل کشور می باشد. وی اظهار داشت: استدلال ستاد ملی مقابله با سیل بر بیمه بودن خودروها و دریافت خسارت از منبع بیمه می باشد با این وجود همچنان پیگیر مطالبات مالکان خودروهای آسیب دیده از سیل خواهیم بود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در این خصوص به ایرنا گفت: با توجه به فراز و نشیب های بازار خودرو و شرایط متغیر این بازار هیچ چشم اندازی برای جبران خسارت خودروهای سیلزده وجود ندارد.
محمدرضا صفی خانی افزود: مقرر بود 100 خودرو در مرحله اول برای تعویض به خودروسازان معرفی شوند که با توجه به تحولات یک ساله اخیر صنعت خودروسازی، این امر محقق نشد.
وی تاکید کرد: جبران خسارت خودروهای سیل زده جزء تعهدات وزارت صنعت معدن و تجارت نیست و مصوبه ای در ستاد بحران یا بازسازی سیل مبنی بر تکلیف وزارتخانه در این خصوص وجود ندارد.
*س_برچسبها_س*