بهترین راه مقابله با عفونت های بیمارستانی
عفونت بیمارستانی، عفونتی است که در یک بیمارستان یا سایر مراکز مراقبت های بهداشتی درمانی به دست می آید. چنین عفونتی را می توان در بیمارستان، خانه سالمندان، مرکز توانبخشی، کلینیک سرپایی، آزمایشگاه تشخیصی یا سایر محیط های بالینی به دست آورد. عفونت در محیط بالینی با روش های مختلف به بیمار مستعد سرایت می کند. کارکنان مراقبت های بهداشتی علاوه بر تجهیزات آلوده و ملحفه یا قطرات هوا، به طور ناخواسته عفونت را نیز منتشر می کنند.
عفونت بیمارستانی میتواند از محیط بیرون یا بیمار آلوده دیگر و یا کارکنانی که ممکن است آلوده به ویروس یا باکتری باشند، منشأ بگیرد یا در برخی موارد نمیتوان منبع عفونت را تعیین کرد. در برخی موارد، میکروارگانیسم از میکروبیوتای پوست خود بیمار سرچشمه میگیرد و پس از جراحی یا سایر روشهایی که سد محافظ پوست را به خطر میاندازد، فرصتساز میشود. به عنوان مثال بیماری که تحت عمل جراحی تومور مغزی قرار گرفته است و میکروارگانیسم ها از محل جراحی به داخل سیستم مغز و اعصاب رسوخ می کنند و سبب ایجاد مننژیت می شوند.
اگرچه ممکن است بیمار عفونت را از پوست خود گرفته باشد، اما عفونت بیمارستانی در نظر گرفته می شود زیرا در محیط مراقبت های بهداشتی درمانی ایجاد شده است.
در ایالات متحده، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها تخمین زدند که تقریباً 1.7 میلیون عفونت مرتبط با مراقبت های بهداشتی درمانی، از همه انواع میکروارگانیسم ها از جمله باکتری ها و قارچ ها در مجموع، باعث مرگ 99000 نفر در سال می شوند. در اروپا، جایی که بررسی های بیمارستانی انجام شده است، دسته گرم منفی است تخمین زده می شود که دو سوم از 25000 مرگ و میر سالانه، عفونت ها باشد.
عفونت های بیمارستانی می توانند باعث ایجاد بیماری پنومونی یا ذات الریه شدید و عفونت های دستگاه ادراری و جریان خون و سایر قسمت های بدن شوند. بسیاری از انواع مقاومت ضد میکروبی نشان می دهند که می تواند درمان را پیچیده کند. در بریتانیا حدود 300000 بیمار در سال 2017 تحت تأثیر قرار گرفتند و برآورد میشود که سالانه حدود 1 میلیارد پوند برای درمان و کنترل عفونت های بیمارستانی هزینه می کنند.
در کشور ما نیز، عفونت های بیمارستانی یکی از بزرگترین مشکلات در جلوگیری از درمان بیماران و انجام مراقبت های بهداشتی است، برای همین منظور، پزشکان با بستری طولانی مدت بیماران خصوصآ در بخش های ICU و CCU مخالف هستند و به بیماران و همراهان آنها در جهت انجام ادامه ی مراقبت های درمانی و بهداشتی در منزل و راه اندازی بخش ICU در منزل، گوشزد و راهنمایی می دهند.
مهمترین تجهیزاتی که برای راه اندازی آی سی یو در منزل ممکن است استفاده شود، چیست؟
تخت بیمار:تخت بیمار یکی از تجهیزات مهمی است که هنگام اجاره تجهیزات پزشکی باید به آن توجه کرد و بسته به شرایط بالینی بیمار، تخت برقی و یا مکانیکی باید فراهم گردد تا روند درمانی بیمار دچار اختلال نشود. برای بیمارانی که هوشیاری پائین دارند و تحت مراقبت پرستار هستند، تخت برقی مناسب تر است.
تشک مواج:تشک مواج نوعی تشک است که از سلولهای جداگانه ی هوا که در کنار هم قرار گرفته اند و توسط پمپ مخصوص هوا، پر از هوا می شود، تشکیل شده است تا در نقاطی از بدن بیمار که تحت فشار است و مستعد ایجاد زخم بستر است، فشار برداشته شود و بیمار دچار زخم بستر نشود. همیشه پیشگیری از درمان بهتر و کم هزینه تر است پس می توان گفت که جلوگیری از ایجاد زخم بستر در بیماران، بسیار راحت تر و کم هزینه تر از درمان زخم بستر در منزل و یا بیمارستان است.
پالس اکسیمتر: پالس اکسیمتر دستگاهی است که روی انگشتان دست و یا پای بیمار و یا لاله ی گوش قرار می گیرد تا درصد اشباع اکسیژن خون شریانی بیمار را اندازه گیری کند و اگر مقدار آن پائین است اقدامات لازم برای بیمار انجام گردد. البته دستگاه پالس اکسیمتر انگشتی تعداد ضربان قلب بیمار را نیز روی مانیتور بسیار کوچکی که دارد، نشان می دهد.
دستگاه اکسیژن ساز:یکی دیگر از تجهیزاتی که حین اجاره تجهیزات پزشکی به آن باید توجه خاص نمود، دستگاه اکسیژن ساز است.دستگاه اکسیژن ساز در اکثریت بیماران تنفسی، قلبی، مغزی مورد استفاده قرار می گیرد زیرا اکسیژن یکی از مهمترین گازهای مورد نیاز بدن موجود زنده است. دستگاه اکسیژن ساز در سه حجم 5 و 8 و10 لیتری موجود است که بسته به میزان اکسیژن خون بیمار، نوع آن انتخاب می گردد.
دستگاه ساکشن ریه:دستگاه ساکشن ریه همان طور که از اسمش پیداست سبب مکش ترشحات ریوی می گردد. بسیاری از بیماران که با درگیری ریه مواجهه هستند، نیاز به این دستگاه دارند. هدف از انجام ساکشن ریه برقراری، تخلیه عفونت و ترشحات ریوی و در نتیجه برقراری بهتر تبادلات گازی در ریه و تأمین اکسیژن مورد نیاز بافت های بدن است.
دستگاه بای پپ:دستگاه بای پپ یک دستگاه کمک تنفسی است که در بیماران با مشکلات تنفسی، مورد استفاده قرار می گیرد. بای پپ با استفاده از موتور دمنده ای که در ان تعبیه شده است سبب افزایش فشار هوای داخل ریه بیمار و درنتیجه افزایش تبادلات گازی در ریه (جذب اکسیژن بیشتر و دفع دی اکسید کربن) می گردد. به عنوان مثال در بیمارانی که مبتلا به کرونا هستند با درگیری ریوی دست و پنجه نرم می کنند، تبادلات گازی به خوبی انجام نمی گردد و دستگاه بای پپ به مقدار زیادی فشار هوای داخل ریه را در این بیماران بالا می برد و تبادلات گازی را افزایش می دهد و در نتیجه بیمار را از مرگ حتمی نجات می دهد.
دستگاه ونتیلاتور: دستگاه ونتیلاتور یک دستگاه کمک تنفسی قوی است و در بیماران با درگیری بسیار شدید ریوی که توانایی تنفس خود به خودی ندارند، مورد استفاده قرار می گیرد.دستگاه ونتیلاتور دم و بازدم بیمار را برعهده گرفته و این وظیفه را به نحو احسن انجام میدهد. بیمارانی که به عفونت های شدید ریوی مبتلا می شوند تنفس آنها به شدت مختل شده و به مرحله ای خواهند رسید که باید لوله تنفس مصنوعی (اینتوباسیون و یا تراکئستومی) در داخل ریه این بیماران تعبیه گردد. پس از اینتوباسیون بیمار، نیاز است که مددجو برای عبور از بحران، به ونتیلاتور متصل گردد و تا بازگشت به حالت عادی، تنفسش از طریق دستگاه ونتیلاتور صورت گیرد.
دستگاه مانیتورینگ علائم حیاتی: مانیتورینگ علائم حیاتی جهت نمایش سیگنال های حیاتی بیمار مثل فشار خون، تعداد تنفس بیمار، میزان اکسیژن خون شریانی بیمار یا همان spo2، ریتم قلبی بیمار و تعداد ضربان قلب بیمار را در بخش های مراقبت های ویژه NICU,ICU و CCU، اورژانس و اتاق های عمل نشان میدهد و به عنوان یکی از تجهیزات ضروری و لازم به کار میرود. این دستگاه برای نمایش علائم حیاتی بیمار به طورمستمر به کار میرود و اطلاعات مربوطه علائم حیاتی بیمار را جمع آوری کرده و آنها را برروی صفحه نمایش ظاهر میسازد و در شرایط نامطلوب بیمار هشدارهای لازم را به تیم پزشکی میدهد تا اقدامات درمانی برای بیمار سریعأ انجام گردد.
راه اندازی ICU در منزل چه مزیت هایی دارد؟
انتقال بیمار از بیمارستان به منزل شما، چندین مزیت بسیاربزرگ برای شما و بیمارتان دارد:
شما دغدغه ی دوری از بیمارتان را ندارید و خیالتون راحت هست که بیمارتان در یکی از اتاق های منزل توسط بهترین تجهیزات پزشکی و کادر درمان مجرب حمایت خواهد شد.
- هزینه ی مراقبت از بیماران درمنزل (حتی بیماران ICU) با هزینه بستری بیمار شما در بیمارستان قابل مقایسه نیست و در منزل بسیار کمتر خواهد بود.
- سطح مراقبتی و پرستاری از بیمارشما در منزل بسیار بالاتر از سطح مراقبتی در بیمارستان است به این دلیل که نرس (پرستار) درمنزل شما، اقدامات پرستاری را برای فقط بیمار شما انجام می دهد ولی در بیمارستان پرستار در بهترین حالت اقدامات پرستاری چندین بیمار راانجام خواهد داد.
- وقتی بیمار شما درمنزل با وجود کلیه ی امکانات به روز، تحت درمان است دیگر از عفونت های بیمارستانی که امروزه یکی ازمعضلات انتقال عفونت به بیماران بستری در بیمارستان است، درامان خواهد ماند.
- یکی از مشکلاتی که بیماران بستری در بیمارستان خصوصآ کسانی که به مدت طولانی در بیمارستان تحت مراقبت هستند، بهم خوردن حالت روحی روانی بیمار است. هنگامی که بیمار ادامه ی درمانش در منزل و درکنار خانواده اش (با رعایت کردن نکات ایزوله و نکات بهداشتی) صورت میگیرد، از نظرعاطفی و روند درمان بسیارموثر خواهد بود.
- اگربیمار شما درمنزل بستری باشد، از نظر تغذیه نیز بسیار بهترکالری دریافت می کند و غذاهای مقوی تری را دریافت می کند که همین تغذیه مناسب بیمار شما را از نظرابتلا به زخم بستر حمایت و محافظت خواهد کرد.
- بیمار شما در منزل، حداکثر یک روز در میان حمام میشود در صورتی که چنین برنامه بهداستی و مراقبتی در بیمارستان (به علت حجم بالای بیماران نسبت به پرسنل کادر درمان) امکان پذیرنیست.
ماهک مدیکال چگونه در زمینه ی راه اندازی ICU تخصصی در منزل به شما کمک می کند؟
ماهک مدیکال با نصب بروزترین تجهیزات پزشکی در یکی از اتاق های منزل شما (تبدیل یکی از اتاق ها به بخش ویژه و به وجود آوردن یک محیط ایزوله برای بیمار تحت مراقبت ویژه) تجربه خوبی را برای شما رقم خواهد زد. پس از اینکه تجهیزات ICU در منزل شما ست شدند،(این کار حداکثر یک روز زمان خواهد برد) نوبت به انتقال بیمارتان از بیمارستان به منزل خواهد بود. بیمار شما توسط آمبولانس ویژه از بیمارستان به منزل منتقل می شود و ادامه درمانش در منزل توسط مجربترین پرستاران ICU و پزشکان متخصص و فوق تخصص انجام خواهد شد تا اینکه بیمارتان بهبودی کامل را به دست آورد. چک آزمایشات روزانه به صورت روتین در آزمایشگاه معتبر، انجام بهترین مراقبت های پرستاری، انجام فیزیوتراپی توسط کارشناس ارشد و یا دکترای فیزیوتراپی تنها بخشی از اقدامات لازم در منزل برای بیمارانICU میباشد.
سخن پایانی
در صورتی که بیمار شما در بیمارستان بستری است و نیاز به مراثبت طولانی مدت دارد و هم شما و هم بیمارتان از محیط بیمارستان خسته و آزرده شده اید و قصد دارد در منزلتان بخش ICU راه اندازی کنید، بهترین گزینه برای شما ماهک مدیکال است. ماهک مدیکال با بِروزترین تجهیزات پزشکی و اساتید دانشگاهی جهت ویزیت بیمارتان، محیطی آرام تر و مجهزتر از بیمارستان برای بیمارتان فراهم می آورد و شما میتوانید با مراجعه با سایت www.mahakmedical.com و یا شماره تماس های 09126823070 و 02165862016 تماس حاصل فرمائید.
تماشاخانه