به این گونه آگهی های استخدامی اعتماد نکنید
از آنجایی که افراد زیادی در سطح جامعه جویای شغل هستند، شیادان سایبری با سوء استفاده از این موضوع با درج آگهی های استخدامی کاذب در فضای مجازی و همچنین سایتهای آگهی آنلاین اقدام به کلاهبرداری از عموم مردم میکنند.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات خراسان جنوبی گفت: مجرمان سایبری و افراد سودجو همیشه از نیازهای جامعه سوءاستفاده کرده و کلاهبرداریهای خود را بر این نیازها متمرکز میکنند.
به گزارش پایگاه خبری پلیس، سرهنگ قدرت الوانی اظهار کرد: از آنجاییکه افراد زیادی در سطح جامعه جویای شغل هستند، شیادان سایبری با سوء استفاده از این موضوع با درج آگهیهای استخدامی کاذب در فضای مجازی و همچنین سایتهای آگهی آنلاین اقدام به کلاهبرداری از عموم مردم میکنند.
وی افزود: سودجویان با شیوههای مختلف از قبیل درخواست مبلغ برای تشکیل پرونده استخدامی و عدم عودت آن، پرداخت نکردن دستمزد بعد از انجام کار به بهانههای مختلف، سوء استفاده از مدارک هویتی، سوء استفاده از کارت و حساب بانکی دست به کلاهبرداری می زنند.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به این که مجرمان در ابتدا درخواست رزومه کاری، کپی کارت ملی و شناسنامه و مدارک تحصیلی میکنند این خطر وجود دارد که فرد مجرم از این مدارک و اطلاعات سوء استفاده و اقدام به کلاهبرداری و اخاذی از دیگر قربانیان کند.
وی خاطرنشان کرد: به همشهریان و هم استانیها توصیه میکنم در فضای مجازی به این گونه آگهیها اعتماد نکنید و قبل از انجام هر گونه فعالیت، هویت کارفرما و مکان شغلی را احراز کنید و در آگهیهای کاریابی از پرداخت هر گونه وجهی به بهانههای مختلف خودداری کنید.
الوانی ادامه داد: در فضای مجازی به افراد ناشناس اعتماد نکنید. نباید برای افراد ناشناس مدارک هویتی خود را ارسال کنید، چرا که به راحتی میتوانند از مدارک شما سوء استفاده کرده و با آنها کلاهبرداری کنند. درصورت مواجه شدن با چنین آگهیهایی باید از آگهی دهنده آدرس دفتر شرکت را برای مراجعه حضوری درخواست کرده و با بررسی مجوزهای آنها و استعلام از سازمانهای ذیربط، پس از اطمینان از اصالت و صحت مجوزها، اقدام به ثبتنام کنید.
وی تصریح کرد: موسسات کاریابی بسیاری در حال فعالیت رسمی هستند که شهروندان برای جستجوی شغل مناسب خود میتوانند به این موسسات مراجعه کنند و نیازی نیست که افراد به سایتهای نامعتبر مراجعه کنند. مردم در برخورد با این آگهی ها باید هوشیار بوده و به خاطر داشته باشند که پلیس فتا هیچگونه مجوزی برای فعالیت تجاری و فرهنگی در بستر اینترنت صادر نمیکند و آگهیهای تبلیغاتی که با درج کردن مجوز از پلیس فتا در فضای مجازی فعالیت دارند؛ کلاهبرداری است.
الوانی در پایان از شهروندان خواست هشدارهای پلیس فتا را جدی بگیرند و در صورت نیاز میتوانند طی تماس با شماره 096380 مرکز فوریت های سایبری از کارشناسان پلیس فتا راهنمایی و مشاوره لازم را دریافت کنند.
کانال عصر ایران در تلگرام
تماشاخانه