بوکان در محاصره ساخت و سازهای غیر مجاز / 2800 ساخت و ساز غیر مجاز طی 3 سال
طی چند سال گذشته و به علت نبود نظارتها بوکان در محاصره هزاره ساخت و ساز غیر مجاز قرار گرفته که این امر مهم جدای از رشد قارچ گونه سکونتهای غیر رسمی، ناهنجاریهای گسترده اجتماعی را نیز به دنبال خود داشته است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از ارومنیوز، افزایش سریع شهرنشینی بدون توجه به شاخصه های مورد نیاز همچون توسعه اقتصادی و اجتماعی و زیر ساختی، امروزه شهرها با چالش های مهمی رو به رو شده که مهمترین آن ظهور حاشیه نشینی است.
عدم برخورداری مناسب از خدمات شهری، ازدیاد خرده فرهنگ ها، وضعیت نامطلوب و کیفیت پایین زندگی در این مناطق و شکل گیری ناهنجاری های متعدد سبب رشد انواع مشکلات و آسیب های اجتماعی در این بخش ها میشود.
وضعیت اسفناک اقتصادی طیفی از مردم، بالا بودن اجاره بهای منازل و همچنین سوء استفاده دلالان و بنگاه داران نیز مواردی مهم دیگری است که در ایجاد ساخت و سازهای غیر مجاز و به دنبال آن افزایش سکونت گاه های غیررسمی نقش موثر و غیر قابل انکاری دارند.
شهر بوکان در جنوب آذربایجان غربی نیز از این قاعده مستثنی نیست و طی 2 دهه گذشته شاهد تشکیل چندین سکونت گاه غیر رسمی در درون خود بوده است تا جایی که هم اکنون این شهر دارای رتبه دوم حاشیه نشینی در سطح استان به شمار میرود.
با ساخت و سازهای غیر مجاز گسترده طی 3 سال گذشته، هم اکنون چالش بسیار بزرگی با ناهنجاری های گسترده ای پیش روی مدیران و مسئولان شهری قرار دارد.
عدم نظارت، نبود اعتماد عمومی به شهرداری، زیرچشمی رد کردن مسئولان حوزه ساخت و ساز در شهرداری طی چند سال گذشته، در نهایت سبب ساخت هزاران خانه غیر استاندارد در نقاط حاشیه ای شهر شده است.
2800 ساخت و ساز غیر مجاز در مناطق حاشیه شهر بوکان انجام شده است
رئیس شورای شهر بوکان در این رابطه به خبرنگار ما گفت: برابر مستندات و تصاویر موجود، بیشتر از 2800 ساخت و ساز غیر مجاز در مناطق حاشیه شهر انجام شده و برابر مدارک و مستندات موجود، در چند نقطه شهر نیز به اراضی ملی تعرض گردیده است.
احمد رحمانی تصریح کرد: اعضای شورای اسلامی دوره ششم با اعلام گزارش موضوع ساخت سازهای غیر مجاز به مسئولین ذیربط و بالا دستی در حال هماهنگی و رایزنی برای جلوگیری از این پدیده در سطح شهر هستند.
وی ادامه داد: بی تردید مبارزه با این پدیده فسادآور که عواقب آن متوجه کل شهر می شود، اراده جمعی تمامی نهادهای مسئول را می طلبد و شهرداری و شورای اسلامی دوره ششم شهر بوکان به تمامی وظایف قانونی خود در این رابطه عمل خواهند کرد.
این سخنان در حالی انجام می گیرد که معضل ساخت و سازهای غیر مجاز تنها مرتبط به چند سال گذشته نبوده و به علت موقعیت خاص جغرافیایی بوکان و عدم توسعه زیر ساخت های روستایی این شهر به دومین شهر مهاجرپذیر کشور تبدیل شده که عواقب آن ایجاد 11 سکونت گاه غیر رسمی در حاشیه و روستای نزدیک به شهر است.
بی تردید ساخت و سازهای غیر مجاز پی و فونداسیون تشکیل سکونتگاههای غیر رسمی هستند که در آن جدای از ناهنجاری های اجتماعی، خطرات متعددی از جمله ریزش منازل، انفجار گاز، برق گرفتگی و دها مورد دیگر ساکنین این منازل و مناطق را تهدید می کند.
4 هزار منزل مسکونی غیراستاندارد در بوکان ساخته شده است
در همین رابطه رئیس سازمان نظام مهندسی بوکان به خبرنگار ما گفت: متاسفانه طی چند سال گذشته شاهد احداث بیش از چهار هزار منزل مسکونی غیر استاندارد در سکونت گاه های غیر رسمی شهر بوکان بودیم.
علی شریفی ادامه داد: متاسفانه سازمان نظام مهندسی در این ساخت و سازها هیچ نقشی نداشته و نمی تواند استاندارد بودن آنها را تائید کند.
وی با انتقاد از حوزه نظارت در احداث ساخت و سازها ی غیر مجاز تصریح کرد؛ عدم نظارت دقیق نهاد های متولی بعضی افراد را یک شبه میلیاردی کرد و امنیت جانی و مالی خانواده ها را به خطر انداخت.
شریفی ادامه داد: متاسفانه طبق قانون سازمان نظام مهندسی در این حوزه قدرت اجرایی ندارد و همین موضوع دست مهندسان ما را در راستای نظارت بر ساخت و سازهای غیر مجاز به صفر رسانده است.
این مهندس بوکانی عنوان کرد: ساخت و سازهای غیر مجاز و به دنبال آن رسد فزاینده سکونت گاه های غیر رسمی جدای از ایجاد مشکلات اجتماعی، توسعه شهر را نیز با چالش جدی رو به رو می کند کما اینکه این مهم اکنون در بوکان کاملا مشهود است.
بی شک شهرداری به عنوان اصلیترین نهاد در حوزه ساخت و سازهای غیر مجاز و رشد قارچ گونه سکونت گاه های غیر رسمی باید نظارت بر این حوزه را افزایش دهد و یا با همکاری دیگر نهادها و مدیران بالادستی در راستای الحاق سکونتگاههای غیر رسمی به محدوده شهری و کنترل اجاره بهای مساکن تلاش کند.
به دلیل عدم نظارتها هزاران ساخت و ساز غیر مجاز در مناطق حاشیه بوکان احداث شده است.
شهردار جدید بوکان در همین رابطه به خبرنگار ما گفت: متاسفانه این یک حقیقت غیر قابل انکار است که طی چند سال گذشته و به واسطه عدم نظارت ها هزاران ساخت و ساز غیر مجاز غیر استاندارد در مناطق حاشیه نشین شهر احداث شده است.
رشید میر حسامی ادامه داد: در دوره جدید سعی خواهد شد جدای از مشوق ها برای احداث مسکن های استاندارد در حوزه مدیریت نیز نظارت ها بسیار جدی باشد
وی تصریح کرد: در حوزه پلیس ساختمانی نیز سعی خواهد شد با بکار گیری افرادی متعهد از هر گونه تخلف جلو گیری شود.
بدون تردید نظارت بر ساخت و سازهای غیر مجاز، رشد قارچ گونه سکونت گاه های غیر رسمی را متوقف می کند، هر چند برای این مهم جدای از مشوق های لازم به مردم باید بانک ها نیز وارد عمل شوند و در کنار مدیران و نهاد های درگیر در این راستا و کاهش این ساخت و سازها گام بردارند.
با چنین همکاری های می توان ناهنجاری های اجتماعی را کاهش داد و میزان خسارات احتمالی در حوادث غیر مترقبه را نیز بسیار کم است.
انتهای پیام /