چهارشنبه 5 دی 1403

بیش از 140 هزار راس دام در مریوان واکسیناسیون می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
بیش از 140 هزار راس دام در مریوان واکسیناسیون می‌شود

سنندج - ایرنا - رییس شبکه دامپزشکی مریوان گفت: بیش از 140 هزار راس دام سبک (بره و بزغاله) علیه بیماری‌های دامی در این شهرستان واکسیناسیون می‌شود.

مسعود خاتمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عملیات واکسیناسیون دام علیه بیماری‌های طاعون نشخوارکنندگان کوچک و بروسلوز بره و بزغاله (بیماری مشترک بین انسان و دام) به مدت 38 روز کاری در شهرستان مریوان انجام می‌شود.

وی با اشاره به آغاز اجرای این طرح از هفته آینده، اضافه کرد: بیش از 85 درصد جمعیت دامی مریوان در واحدهای اپیدمیولوژیک روستایی با توان بخش خصوصی و تحت نظر شبکه دامپزشکی به صورت کاملا رایگان واکسینه خواهد شد.

رییس شبکه دامپزشکی مریوان یادآور شد: این واکسن به مدت یکسال کامل، امنیت ایجاد کرده و دام‌های واکسینه شده تا یکسال از درگیری با این بیماری مصون خواهند بود.

خاتمی افزود: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک، از جمله بیماری ویروسی بسیار واگیردار گوسفند و بز است که قابلیت سرایت از دام اهلی به حیات وحش را دارد و در صورت انتقال خسارات و تلفات شدیدی درحیات وحش برجا می‌گذارد.

وی اظهار داشت: این بیماری با شروع ناگهانی تب، ریزش ترشحات از چشم و بینی، زخم دهان، تنگی تنفس، اسهال بد بو و سرفه آغاز شده و دام مبتلا به این بیماری به شدت لاغر شده و در نهایت تلف می‌شود.

رییس شبکه دامپزشکی مریوان یادآور شد: واکسیناسیون به موقع، انجام ضدعفونی به‌صورت مرتب و جلوگیری از تردد افراد متفرقه و وسایل نقلیه به دامداری‌ها، مهمترین راه پیشگیری از بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک است.

خاتمی از دامداران خواست با اکیپ های عملیاتی مایه کوبی همکاری لازم را داشته باشند تا از بروز این بیماری در منطقه پیشگیری شود.

طاعون نشخوارکنندگان کوچک، یک بیماری ویروسی بشدت مسری در جمعیت دام های کوچک با علایم ضایعات دهانی، آبریزش شدید دهان، اسهال بد بو است. مهمترین راه انتقال بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک از طریق تماس مستقیم، جابجایی دام ها و استفاده از آبشخورهای مشترک است و از بیماری های مشترک بین انسان و حیوان به شمار نمی رود و قابل انتقال به انسان نیست.

این بیماری در بین پستانداران کوچک مناطق حفاظت شده برخی مناطق کشور شیوع پیدا کرد و تلفات زیادی داده است.

از مساحت 29 هزار و 137 کیلومترمربعی استان کردستان 10 درصد این مساحت در قالب مناطق حفاظت شده و شکار ممنوع تحت مدیریت حفاظت محیط زیست قرار دارد.

از مناطق حفاظت شده کردستان می توان به تالاب بین المللی دریاچه زریبار مریوان، منطقه حفاظت شده بیجار، منطقه حفاظت شده بدر و پریشان قروه، منطقه حفاظت شده عبدالرزاق سقز، شاهو و کوسالان سروآباد و مناطق شکار ممنوع استان نام برد.

استان کردستان یکی از مناطق دام خیز و دامپروری کشور است و سالانه نزدیک به 22 هزار تن گوشت قرمز و 181 هزار تن شیر در این استان تولید می شود.

جمعیت دامی استان کردستان حدود 2 میلیون راس دام سبک (گوسفند و بز) و 200 هزار راس دام سنگین (گاو و گوساله) است.

شهرستان مریوان دارای 154 واحد گاوداری روستایی، بیش از 140 هزار دام سبک و بیش از 15 هزار دام سنگین است.

*س_برچسب‌ها_س*