بیش از 2 هزار حلقه چاه آب در کردستان به کنتور هوشمند مجهز شد
سنندج - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان گفت: با هدف جلوگیری از استفاده بیرویه از آبهای زیرزمینی، تاکنون 2 هزار و 417حلقه چاه آب در بخشهای مختلف کشاورزی و صنعتی این استان به کنتور هوشمند مجهز شده است.
کامران خرم روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وجود 13 هزار و 803 حلقه چاه مجاز آب در استان، اظهار داشت: سالانه 123 میلیون مترمکعب آب از چاههای مجاز اضافه برداشت میشود، بنابراین نصب کنتورهای هوشمند ضروری است.
وی تعداد چاههای غیرمجاز در کردستان را هفت هزار و 355 حلقه اعلام کرد و افزود: امسال 228 حلقه چاه غیرمجاز در استان مسدود شده که از این محل در مصرف سه میلیون مترمکعب آب زیرزمینی صرفهجویی شده است، ضمن اینکه بیشترین چاههای غیرمجاز خارج از محدوده آبخوانها قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان با بیان اینکه افت سفرههای آب زیرزمینی در دشتهای استان روی داده و بیشترین میزان آن در دشت دهگلان است، اضافه کرد: به طور تجمیعی سالانه 704 میلیون مترمکعب کسری مخزن آبهای زیرزمینی در استان وجود دارد.
خرم با اشاره به اقدامات تعادل بخشی این شرکت برای ممانعت از ادامه روند نزولی کسری مخازن سفرههای زیرزمینی استان از سال 95، گفت: آبنمود دشت بیجار و سطح آب زیرزمینی این منطقه در حال افت است، ضمن اینکه در دشت چاردولی سطح آب و کیفیت آن نیز افت پیدا کرده است.
کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود. میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل 455 میلیمتر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود 800 میلیمتر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود 400 میلیمتر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به 500 میلی متر است. از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد. تعداد دشتهای استان 9 مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، 2 دشت در غرب و 2 مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشتهای قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود. 18 سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت 12 سد در اختیار استان است و چهار سد قشلاق، سنگسیاه، عباس آباد بانه و سد زریوار به بهرهبرداری رسیده است.
*س_برچسبها_س*