سه‌شنبه 6 آذر 1403

بیش از 200هزار واحد مسکن مهر نیمه تمام در کشور باقی مانده

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
بیش از 200هزار واحد مسکن مهر نیمه تمام در کشور باقی مانده

وزیر راه وشهرسازی گفت: بیش از 200 هزار مسکن مهر نیمه تمام باقی مانده که درصد پیشرفت‌های مختلف دارند.

آقای مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی در کمیته تخصصی ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با بیان این‌که مسکن و شهرسازی و حمل و نقل دو حوزه اصلی برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی است، گفت: این دو موضوع اگرچه اشتراکاتی دارند، اما تلاش‌های متفاوتی می‌طلبند و تا کنون برای آن‌ها دو شورای حمل ونقل و مسکن تشکیل شده و به صورت هفتگی جلسات آن برگزار می‌شود.

جهش تولید مسکن، مطالبه اصلی از وزارت راه و شهرسازی

بذرپاش با توضیح در خصوص بخش مسکن و شهر سازی افزود: کار‌های ستادی و پشتیبانی در خصوص اجرای وعده 4ساله دولت، انجام شده است و مطالبه اصلی دولت این است که اجرای قانون جهش تولید مسکن به سرمنزل مقصود برسد. با توجه به مشکلات پیش‌رو به‌ویژه در بخش تأمین مالی و تورم، کار این بخش سخت‌تر شده است.

وزیر راه و شهر سازی در خصوص تأمین زمین و اراضی مورد نیاز برای این هدف‌گذاری گفت: بخشی از زمین‌ها در مالکیت وزارتخانه و شهر‌های جدید است، اما مطابق قانون جهش تولید مسکن سند بخش دیگر باید به وزارت راه و شهرسازی منتقل شود.

اتمام مسکن‌های مهر نیمه کاره با منابع صندوق ملی مسکن

بذرپاش با تأکید بر این‌که کار حوزه مسکن در چند بخش انجام می‌شود، گفت: بیش از 200 هزار مسکن مهر نیمه تمام باقی مانده که درصد پیشرفت‌های مختلف دارد و تعدادی از آن‌ها تا پایان سال از طریق منابع صندوق ملی مسکن قابل انجام است.

وی با اشاره به سفر رئیس جمهور به شهر جدید پرند خاطرنشان کرد: یکی از بحران‌های موجود، مسکن‌هایی است که مردم وجه آن را پرداخت کرده، اما هنوز تحویل نگرفته اند؛ این در حالی است که منابع آن صرف زیرساخت‌ها شده، بنابراین تأمین منابع را به‌صورت واریز 10 همت به صندوق ملی مسکن می‌طلبد تا بخشی از آن برای مسکن مهر و بخش دیگر برای مابه‌التفاوت و جبران کسری سود بانک‌ها صرف شود که در این راستا تکمیل مسکن‌های بالای 60 درصد پیشرفت ساخت، در دستور کار است.

تمرکز برای ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده و ناپایدار

بذرپاش با بیان این‌که اصلی‌ترین تمرکز ما روی بافت‌های فرسوده و ناپایدار است، تشریح‌کرد: این اقدام علاوه بر تولید مسکن، کشور را از مخاطرات بافت فرسوده نجات می‌دهد و تولید و ایمن سازی آن حائز اهمیت است.

وی افزود: در بخش نوسازی بافت فرسوده طرح‌های انگیزشی و بسته‌های تشویقی طراحی شده که با استقبال مردم مواجه شده و نتیجه قابل قبول داشته است.

وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به خودمالکی‌ها و ساخت و ساز از سوی مردم اعلام کرد: فرایند ساخت و ساز شخصی در سال‌های اخیر کاهش پیدا کرده است، اما با راهبرد طرح‌های تشویقی گوناگون که از سوی معاونت شهرسازی درحال اقدام است، روند ساخت مسکن سرعت می‌گیرد.

درخواست برای افزایش مبلغ و زمان بازپرداخت تسهیلات مسکن

بذرپاش با اشاره به بخش واگذاری زمین و ساخت واحد مسکونی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن، تصریح کرد: در شهر‌های با جمعیت کم‌تر از 25 هزار نفر، زمین 250 متری و در روستا‌ها زمین 500 متری داده می‌شود که این متراژ بسته به شرایط قابل تغییر است.

وی افزود: از سوی دیگر با ارائه تسهیلات بانکی، ساخت و ساز تقویت و افزایش خواهد یافت و انتظار می‌رود سقف وام از 350 میلیون تومان تا 500 میلیون اضافه و زمان بازپرداخت نیز اضافه شود تا قدرت مالی بالاتری به اشخاص برای ساخت و ساز داده شود.

اجرای تفاهم نامه‌های ساخت مسکن با وزارتخانه‌ها

بذرپاش در ادامه به توافق با دستگاه‌هایی که در خصوص ساخت مسکن ایفای نقش می‌کنند، اشاره کرد و گفت: کار‌های نهادی با دستگاه‌های اجرایی و شرکت‌های بزرگ در راستای تأمین مسکن کارکنان زیرمجموعه خود انجام شده است تا علاوه بر تحقق هدف دولت در حوزه مسکن، این سازمان‌ها به‌عنوان محرک‌های اصلی ساخت مسکن وارد عمل شوند.

گفتنی است، صد و بیست و چهارمین جلسه کمیته تخصصی ستاد هماهنگی اقتصادی دولت با موضوع پیشنهادات وزارت راه و شهرسازی در خصوص ساخت سالانه یک میلیون مسکن با حضور محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی و فرهاد رهبر دستیار اقتصادی رئیس جمهور در ساختمان شهید دادمان وزارت راه و شهرسازی برگزار شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی