چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403

تأکید وزیر ارشاد بر مردمی‌تر شدن فضای شناخت حکمایی چون ملاصدرا / او "نگین حکمت ایران" بود

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تأکید وزیر ارشاد بر مردمی‌تر شدن فضای شناخت حکمایی چون ملاصدرا / او "نگین حکمت ایران" بود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از ملاصدرا به عنوان حکیمی که نامش بر سراپرده حکمت اسلامی می‌درخشد، یاد کرد و گفت: باید با برنامه‌ریزی بهتر بتوانیم فضای شناخت حکمایی چون او را مردمی‌تر کنیم.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری تسنیم، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به مناسبت روز بزرگداشت صدرالمتألهین شیرازی، ملاصدرا، پیامی صادر کرد.

در متن پیام اسماعیلی آمده است:

«طلیعه خرداد در گاهشمار ایران اسلامی روز بزرگداشت صدرالمتألهین شیرازی، ملاصدرا است؛ فیلسوف و دانشمند بزرگی که رشحات ناب فکری و قلمی او با گذشت چهارصد سال همچنان تشنگان دانش و جویندگان طریق معرفت را سیراب می‌کند.

صدرالدین محمد ابن ابراهیم شیرازی ملقب به صدرالمتالهین، پایه گذار مکتب فلسفی «حکمت متعالیه» به عنوان سومین مکتب مهم فلسفی در جهان اسلام است. فیلسوفی که اندیشه‌اش پیوندگاه فلسفه مشاء و اشراق و کلام و عرفان اسلامی است. اگر حکمت و معرفت اسلامی را به رودخانه‌ای خروشان تشبیه کنیم؛ این رودخانه از فارابی و ابن سینا هستی یافته و با سهروردی، ابن عربی، میرداماد و شیخ بهایی سیراب گشته است اما با صدرالدین شیرازی قوام پیدا کرده است. حکیمی که نامش به شایستگی بر سراپرده حکمت اسلامی می‌درخشد و حقیقتاً باید او را نگین حکمت ایران نامید.

ملاصدرا فیلسوفی است که قلم و زبانش دروازه‌ای است به سوی کرسی‌های بحث و درس و نقد و آزاداندیشی. نقش ممتاز صدرالمتالهین در تاریخ فلسفه اسلامی آن است که عقل و شهود و وحی را در هم می‌آمیزد، از دریای بی‌کران معارف الهی و قرآن کریم بهره می‌برد و نظریات فلسفی خود را با آیات این کتاب آسمانی محک می‌زند.

بی‌تردید فلسفه اسلامی به‌ویژه در اسلوب و محتوای حکمت صدرایی، دروازه پرداختن به فرهنگ امروز ماست. روشن است که در هر فرهنگی، نبود انسجام معرفتی مساوی با غیبت انسجام فرهنگی است و در فقدان انسجام فرهنگی، پویایی فرهنگی رخ نخواهد داد و آن فرهنگ، ره به زوال خواهد برد. از این منظر، نقش ویژه ملاصدرا در بعد معرفتی، که همانا انسجام بخشی به فرهنگ ایران پس از اسلام بوده است، اهمیتی دوچندان می‌یابد.

امید آن که با برنامه‌ریزی بهتر بتوانیم فضای شناخت حکمایی چون ملاصدرا را از سطح نخبگانی به فضای فهم عمومی سوق دهیم و آن را مردمی‌تر کنیم تا آحاد معرفت جوی جامعه به ویژه نسل جوان با مبانی و بنیان‌های فکری عالمان عاملی چون صدرالمتالهین بهتر و بیشتر آشنا شوند.»

وزیر ارشاد: وظیفه ما در حوزه نشر نظارت و تسهیل‌گری است / شرایط به دوران قبل از کرونا برمی‌گردد تقدیر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از خالقان یک سرود فاخر / «سلام فرمانده» یک گمشده هویتی بود