تاثیر افزایش نرخ بنزین بر فعالیت صیادان جنوب ایران (+ عکس)
چند تن از صیادان ایرانی شهر بندرعباس ایران در مصاحبه با «آناتولی» اعلام کردند پس از افزایش قیمت بنزین، هزینههایشان بالا رفته و تا زمان تعیین سهمیه سوخت کمتر به دریا میروند.
صبح زود کنار ساحل بندرعباس منتظر بازگشت صیادان از دریا هستیم، اما هر چه زمان میگذرد قایقی نمیآید. خورشید بالا آمده و دو مرد با قایق خود به سمت دریا میروند تا عازم صید شوند. از علی و دوستش که هر دو بازنشسته و عازم دریا هستند، میپرسم صیادان برنگشتهاند؟ با اشاره به صف قایقها در ساحل میگوید: «کسی دریا نرفته است. بنزین گران است و صیادان دریا نرفتهاند».
وقتی از او میپرسم چرا خودش به دریا میرود، پاسخ میدهد: بنزین برای من هم گران شده است. در این میان ضرر را ما صیادان میکنیم. ماهی را از ما ارزان میخرند و در بازار گران میفروشند. من بازنشسته هستم و برای تفریح صیادی میکنم.
ساعتی بعد در بازار محلی ماهی فروشان بندر عباس از هر غرفهداری که میپرسیم کمتر ماهی یا میگو روز دارند. «صادق»، 35 ساله یکی دیگر از صیادان بندرعباسی در این باره توضیح میدهد: ماهی کم است. از وقتی که بنزین را گران کرده اند، صیادان کمتر به دریا میروند. اگر همین روند ادامه یابد، زندگی و معیشت بسیاری از مردم این منطقه که از طریق دریا می گذرد به خطر میافتد.
از او درباره تاثیر قیمت بنزین بر ماهی میپرسم و میگوید: وقتی هزینههایمان بالا رفته مگر میشود ماهی را گران نکنیم؟ هم قیمت بنزین بالاتر رفته و هم صیاد کمتر به دریا میرود، بنابراین ماهی کمتری در بازار است و روی قیمت آن تاثیر میگذارد.
حسن 50 ساله که در کنار غرفه صادق کار میکند دلیلی دیگر را ذکر میکند و توضیح میدهد: متاسفانه هنوز کشتیهای چینی در دریا هستند. همه چیز را صید میکنند و میبرند. در این سالهای اخیر که آنها با کشتی ماهیگیری میکنند، صید کمتری وجود دارد و ماهی در بازار کم میشود. تاثیر افزایش نرخ بنزین بر فعالیت صیادان جنوب ایران
او درباره سهمیه بنزین برای صیادان می افزاید: گفته اند ممکن است دولت سهمیهای برای صیادان در نظر بگیرد که اگر هم بدهند به صیادان دارای مجوز تعلق میگیرد. مساله این است که بسیاری از بومیان مجوز صیادی ندارند و خودشان با قایقشان به دریا میروند.
زنان هم در بازار محلی ماهی فروشان بندرعباس شبیه بسیاری از بازارهای محلی ایرانی نقش پررنگی دارند. زنانی که برای امرار معاش یا در کنار مردان ماهی فروشی میکنند یا پس از ورود مشتری به بازار در کنارشان هستند تا پس از خرید میگو یا ماهی، از آنها بخواهند تا برایشان تمیز کنند.
زهرا یکی از این زنان که حدودا 40 ساله است، خسته به نظر میرسد اما میگوید: از صبح هنوز سفارشی نگرفته ام. ماهی و میگو گران است. مشتری کمتر خرید میکند. هر چه مشتری کمتر باشد ما هم کمتر سفارش تمیز کردن میگیریم.
میگو در این بازار از حدود 28 هزار تومان تا 70 هزار تومان وجود دارد. زهرا درباره دستمزدش میگوید: برای تمیز کردن هر کیلو میگو 3 هزار تومان دریافت میکنم. اگر سایز میگو کوچک باشد تمیز کردن خیلی سخت است و طول میکشد.
خبرگزاری آناتولی اخبار خود از طریق سامانه مدیریت خبر (HAS) برای مشترکین رسانهای ارسال و فقط بخشی از آنها را خلاصه و در وبسایت خود منتشر میکند. بنابراین برای دریافت اخبار کامل ما، لطفا تماس گرفته و مشترک شوید!
الهه سالاری / خبرگزاری آناتولی
لینک کوتاه: asriran.com/002wOz