تاریخ مسابقات وزنه برداران ایران در المپیک توکیو مشخص شد
رقابتهای وزنهبرداری المپیک توکیو در هفته دوم بازیها در سه وزن آغاز میشود که نمایندگان ایران در 2 وزن برابر حریفان به روی تخته میروند.
رقابتهای وزنهبرداری المپیک توکیو در هفته دوم بازیها در سه وزن آغاز میشود که نمایندگان ایران در 2 وزن برابر حریفان به روی تخته میروند.
به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، رقابتهای المپیک از 1 تا 17 مردادماه امسال در توکیو برگزار میشود و پولاد مردان ایران طی روزهای 12 و 13 مردادماه و در 2 وزن به روی تخته میروند.
اما در این دوره از بازیهای المپیک شمار وزنه برداران به دلیل دوپینگ کاهش یافت زیرا فدراسیون جهانی وزنهبرداری قانونی را برای انتخابی المپیک 2020 وضع کرده که این قانون توسط کمیته بینالمللی المپیک تأیید شده است.
با این قانون و با توجه به اینکه تعداد نمونههای دوپینگ ایران از سال 2008 پکن تا به امروز 12 نمونه بود، ایران در گروه دوم قرار گرفت و مجاز به استفاده از چهار ورزشکار، 2 مرد و 2 زن برای حضور در المپیک شد. هرچند ایران اعتراض کرد و به صورت رسمی به فدراسیون جهانی وزنهبرداری اعلام شد اما تأثیری نداشت.
حال در وزنهبرداری که یکی از امیدهای ایران در توکیو «سهراب مرادی» بود و برای حضور در آخرین تورنمنت گزینشی المپیک توکیو در مسابقات وزنهبرداری کلمبیا شرکت کرد اما با وجود مهار وزنه 170 کیلوگرمی در حرکت نخست یک ضرب، در حرکت دوم یک ضرب مصدوم شد و از ادامه مسابقه انصراف داد تا هیچ امتیازی از این گزینشی به دست نیاورد و شانس حضور در المپیک توکیو را از دست بدهد.
کیانوش رستمی که با اوت کردنهای متوالی امتیازات زیادی را از دست داده بود با کسب 3 هزار و 14 امتیاز در جایگاه 32 این دسته قرار گرفت تا رسیدن به عنوان پرافتخارترین المپین ایرانی برای او در حد رؤیا باقی بماند. کیانوش رستمی در سال 1398 در 2 گزینشی المپیک اوت کرد.
چندی پیش فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری اسامی ورزشکاران المپیکی این رشته را اعلام کرد و ایران در 2 وزن مجاز به اعزام ورزشکار به المپیک توکیو است. در دسته به اضافه 109 کیلوگرم علی داودی که عنوان قهرمانی جوانان جهان را در کارنامه دارد با کسب 3 هزار و 716 امتیاز بعد از «لاشا تالاخادزه» در جایگاه دوم قرار گرفته است.
در دسته 109 کیلوگرم مردان نیز علی هاشمی با سه هزار و 672 امتیاز در جایگاه چهارم قرار دارد. در این دسته «سیمون ماتروسیان» از ارمنستان با کسب چهار هزار و 378 امتیاز در جایگاه نخست و اکبر ژورایتف با چهار هزار و 98 امتیاز در جایگاه دوم قرار دارد.
وزنهبرداری مانند کشتی رکورد دار بیشترین حضور در تمامی ادوار المپیک هستند، از المپیک 1948 لندن تا 2020 توکیو. اما در 16 دوره حضور در بازیهای 1964 توکیو، 1988 سئول، 1992 بارسلونا، 1996 آتلانتا و 2008 پکن مدالی کسب نکرد.
در مجموع در 11 دوره توانست 19 مدال کسب کند که نخستین مدال را جعفر سلماسی در المپیک 1948 برای ایران کسب کرد و اولین طلا این رشته توسط محمد نصیری در المپیک 1968 مکزیک کسب شد. در این رشته تاکنون 8 مدال طلا، 6 نقره و پنج برنز کسب شده است.