تامین 20 درصد برق کشور با انرژی هسته ای به کمک فناوران ایرانی
تهران - ایرنا - رییس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: با کمک و همکاری فناوران و شرکتهای دانش بنیان اطمینان داریم در آینده 20 درصد از سبد انرژی کشور با برق هستهای تامین میشود.
به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، محمد اسلامی روز دوشنبه در رویداد تبادل فناوری حوزه فناوری های نوین انرژی، لیزر، فوتونیک و کاربرد پرتوها که در صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد در جمع خبرنگاران افزود: سازمان انرژی اتمی با توجه به برنامه افق 20 ساله که در قالب سند جامع تصویب و ابلاغ شده است باید آن را با یک تحول سیاستی و رویکردی همراه کند تا بتواند تمامی استعدادها و ظرفیت های ملی را برای پیشبرد و تحقق این اهداف در مسیر شکوفایی به خدمت بگیرد.
وی با بیان اینکه با القای دشمن فضای امنیتی برای سازمان انرژی اتمی ایجاد شده است، یادآور شد: ما باید با این فضا مقابله کنیم و با سیاست تحریم های باز و سیاست نوآوری باز این فضای یاس و هراس را که این سال ها بر این سازمان چیره شده است را به خودباوری و تقویت اعتماد به نفس درعرصه ملی و پیشبرد تبدیل کنیم.
رییس سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: امروز به همت صندوق نوآوری و شکوفایی اولین رویداد در حوزه لیزر، فوتونیک را برگزار کردیم، مطمئن هستم این نقطه آغاز است که با حضور 40 شرکت دانش بنیان برگزار شد.
اسلامی ادامه داد: در آینده این رویدادها را با توجه به هدف بلندی که در این حوزه داریم و تعریف کردیم، ادامه می دهیم و اطمینان داریم 20 درصد از سبد انرژی کشور را با برق هسته ای تامین می کنیم، با توجه به اینکه در حال حاضر طراحی و احداث نیروگاه اتمی در انحصار چند کشور خاص است، امیدواریم بتوانیم با کمک دانش بنیان ها و فناوران، ایران را به طراح و سازنده نیروگاه اتمی تبدیل کنیم.
وی همچنین درخصوص ظرفیت شرکت های دانش بنیان در این حوزه گفت: فعالیت شرکت های دانش بنیان و فناور در این حوزه بسیار امیدوار کننده است، این جوانان دانشمند افتخار کشور هستند و جای تاسف دارد اگر به این جوانان توجه نشود.
رییس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: ما به هر نحوی باید مسیر را برای جوانان در این حوزه باز کنیم، حتی امسال برای اولین بار سند تحقیق و توسعه سازمان انرژی اتمی را با این منطق که هر آنچه که به صورت فشار علم یا کشش و تقاضا از لحاظ جریان تحقیقات وجود دارد باید به سمت تحقیقات نتیجه گرا بیشتر از هر زمان دیگر هدایت کرد، تدوین کردیم.
اسلامی یادآور شد: درحال حاضر در 10 پژوهشکده یا مرکز تحقیقات فعال دهها طرح کلان تعریف شده است که نتیجه آن هم بخش ها و جذب کردن دستاوردهای دانش بنیان برای حوزه انرژی اتمی را به صورت توامان به همراه خواهد آورد.
احصاء 27 نیاز فناورانه حوزه هسته ای توسط دانش بنیان ها
وی همچنین گفت: این نیازهای فناورانه صنعت هسته ای توسط شرکت های دانش بنیان احصا شده و دستاوردهای دانش بنیان ها در این رویداد ارایه شده است.
رییس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: این موضوع برای ما مهم است که در چرخه نوآوری بتوانیم فرآیند تبدیل ایده به محصول را کوتاه کنیم تا بتوان پرشتاب تر حرکت کرد و دوره انتظار را برای دستیابی به یک سیستم یا سامانه کوتاه کرد.
اسلامی یادآور شد: نکته ای که دراین فرآیندها حائز اهمیت است، این موضوع است که ما نگاه لجستیکی و تدارکاتی به موضوعات نداشته باشیم، آنچه که کشور را عقب می اندازد، نگاه لجستیکی و تدارکاتی به توسعه است، اگر نگاه به توسعه مهندسی باشد آن زمان با چشم بازتر فرصت و ظرفیت، سیستم و سامانه خلق می شود.
وی افزود: ما با یک نگاه مهندسی در حال یک تحول متفاوت هستیم، نسبت به آنچه که تا کنون بوده تا بتوانیم همه ظرفیت های فکری، تحقیقاتی، دانشی، علمی و صنعتی را به صورت یکپارچه در فرآیند تبدیل ایده به محصول بکار بگیریم، برای ما این رویکرد، یک رویکرد مهم و متفاوت است و به یاری خداوند با شکستن فضای امنیتی ترس و یاس را تبدیل به یک فضای خودباوری و پیشرفت تصاعدی می کنیم.
رویداد تبادل فناوری حوزه فناوری های نوین انرژی، لیزر، فوتونیک و کاربرد پرتوها امروز در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد. در حاشیه این رویداد 40 شرکت دانش بنیان فعال در زمینه لیزر، فوتونیک، کاربرد پرتوها محصولات فناورانه خود را به نمایش گذاشتند.