تاکید بر بعد اقتصادی تولید و نمایش مستند در حقیقت
کارگردان مستند «بانو قدس ایران» تاکید کرد: جشنواره «سینماحقیقت» باید به بعد اقتصادی تولید و نمایش مستند توجه کند.
به گزارش ایسنا، مصطفی رزاق کریمی گفت: جشنوارههای زیادی با موضوع مستند، در سراسر ایران برگزار میشود. با وجود انتقادهایی که گروهی نسبت به تعدد جشنوارهها در ایران دارند، برگزاری این تعداد جشنواره را مثبت ارزیابی میکنم. جشنوارهها برای سینما و دوستدارانش آورده دارند. به ویژه برای سینمادوستان شهرهای کوچک، ساکنان شهرستانها و جوانهایی که در این شهرها زندگی میکنند.
این کارگردان افزود: «سینماحقیقت» جشنوارهای است که در عرصه ملی و بینالمللی نامدار و امید مستندسازان ایرانی است. سینمای مستند در تولید و اکران، مهجور است. بودجهها اندک و شرایط اکران و دیده شدن فیلمها ضعیف است. به همین دلیل مستندسازان به اکران فیلمشان در «سینماحقیقت» بها میدهند.
وی ادامه داد: در سینمای مستند، فیلمسازان خوبی داریم، آنها تمایل دارند آثارشان در جای درستی دیده شود. «سینماحقیقت» این قابلیت و اعتبار را دارد و در عرصه ملی و بینالمللی جایگاه آن تثبیت شده است.
این کارگردان افزود: در حوزه سینمای داستانی در اروپا، جشنواره فجر را میشناسند و در حوزه مستند، جشنواره «سینماحقیقت» شناخته شده، جدی و بااعتبار است. بر اساس این پشتوانه میشود گامهای بزرگتری به نفع سینمای ایران و سینمای مستند برداشت و مدیران این جشنواره و مرکز گسترش که در ادوار مختلف برای رشد سینمای مستند تلاش کردهاند باید از این بضاعت استفاده کنند.
کارگردان مستند «خاطراتی برای تمام فصول» تاکید کرد: موضوعی که مهم است این که بعد از نمایش در جشنواره، مستندها چه سرنوشتی پیدا میکنند؟ اقتصاد سینما را باید جدی گرفت. فیلمها میتوانند در ویترینی بزرگتر و برای مخاطبانی گستردهتر نمایش داده شوند و هزینه تولید را برگردانده در چرخه اقتصاد سینما معنی تازهای پیدا کنند.
مصطفی رزاق کریمی گفت: مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی امسال با «اکران حقیقت» تلاش کرد فاصله بین جشنواره، اکران و مردم را بردارد و این گام موثری بود. فیلمهای زیادی منتظرند تا روی پرده را دیده یا به دست مخاطب برسند. این میتواند اولویت بعدی مدیران مرکز باشد.
پانزدهمین جشنواره «سینماحقیقت» از 18 تا 25 آذرماه با دبیری محمد حمیدی مقدم برگزار میشود.
انتهای پیام