تا کرونا تمام نشود، شیوه "آموزش ترکیبی" عملی نیست
معاون آموزش دانشگاه امیرکبیر، با اشاره به شیوع پیک پنجم کرونا گفت: شیوع پیکهای کرونا به ما ثابت کرده که امکان برگزاری شیوه ترکیبی برای آموزش وجود ندارد.
دکتر محمدحسین کریمیان در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب، در خصوص برگزاری دروس عملی در تابستان گفت: یک سری از دروس عملی تخصصی است و در دانشکدهها برگزار میشود که البته تعداد دانشجویان و تعداد این دروس بالا نیست. در مقابل آن، یک سری دروس عملی عمومی در کل دانشگاه ارائه میشود و کلاسکهای آن در آزمایشگاههای عمومی برگزار میشود. ما از قبل برنامهریزی کرده بودیم که این دروس را در مرداد ماه برگزار کنیم که متاسفانه با پیک پنجم کرونا مواجه شدیم و برنامهریزی ها بهم ریخت. اگر این پیک تا آخر مرداد ماه برطرف شد، کلاسهای عملی را برگزار خواهیم کرد ولی اگر شرایط قرمز تهران همچنان ادامه یابد، امکان برگزاری کارگاهها وجود ندارد.
معاون آموزش دانشگاه امیرکبیر با اشاره به واکسیناسیون جامعه دانشگاهی ادامه داد: وعده دادهاند که واکسیناسیون دانشگاهیان در مرداد ماه انجام میشود و نامههای مربوطه نیز برای ما ارسال شده و گفته شده که برنامهریزیهای واکسیناسیون در حال انجام است. اما این چیزی است که روی کاغذ در حال انجام است. اما با واقعیتی که ما در اطرافمان میبینیم، بعید میدانم که واکسیناسیون دانشجویان و اساتید در مرداد ماه انجام شود. اگر هم بخواهد انجام شود، نصفه و نیمه خواهد بود که موثر و عملی نیست.
دکتر کریمیان در این رابطه ادامه داد: بنابراین، ترم آتی مجددا به صورت "مجازی" برگزار خواهد شد. چون اینکه بگوییم کلاسها به صورت ترکیبی برگزار میشود، چندان عملی نیست. گرچه ما آمادگیهای لازم برای برگزاری کلاسها به شیوه ترکیبی را داریم ولی تجربه سال گذشته، متفاوت بود. چراکه ما سال گذشته نیز اعلام کردیم که کلاسها را به صورت ترکیبی برگزار میکنیم ولی تا به مرحله برگزاری حضوری میرسید، یک موج کرونا، تمام برنامهریزیهای ما را با اختلال مواجه میکرد. بنابراین ما دیگر برای برگزاری کلاسها به صورت ترکیبی برنامهریزی نمیکنیم، و تا زمانی که مشکل شیوع کرونا به کل برطرف نشود، شیوه ترکیبی عملی نیست.
وی با اشاره به پیشنهاد 13 دانشگاه سطح یک، درباره واکسیناسیون دانشجویان گفت: پیشنهاد این دانشگاهها به وزارت علوم این است که در مرحله نخست، دانشجویان تحصیلات تکمیلی، اساتید و کارکنان در دانشگاهها واکسینه شوند. تا بخش تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها به صورت کامل حضور بتوانند در محیط دانشگاه پیدا کنند؛ چراکه تعداد این دانشجویان به نسبت دانشجویان کارشناسی کمتر است و واکسیناسیون تمامی آنها عملی است. علاوه بر این،موتور اصلی دانشگاه در رتبهبندیها، پژوهشها و تحصیلات تکمیلی است. پروژههای این دانشجویان نیز ناقص مانده که با واکسیناسیون میتوانند به دانشگاه بازگردند و کارهای آزمایشگاهی خود را انجام دهند.
دکتر کریمیان در این رابطه ادامه داد: البته در این امر هم مشکلی وجود دارد. گفته شده که واکسیناسیون هر دانشجو در شهر محل سکونتش انجام خواهد شد. اگر برنامهریزی از هر شهر باشد، دانشجویان تحصیلات تکمیلی تفکیک نخواهند شد. اما اگر واکسیناسیون دانشجویان در دانشگاهها انجام شود،شرایط بهتری خواهد بود. چراکه ما تعداد دانشجویان را داریم و میتوانیم با نظم خوبی واکسیناسیون را اجرا کنیم.
معاون دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: مسئولان دانشگاه صنعتی امیرکبیر پیش از این اعلام کردهاند که میتوان از این دانشگاه به عنوان یکی از مراکز واکسیناسیون استفاده کرد و ما حاضریم به عنوان یک مسئولیت اجتماعی این کار را انجام دهیم. همچنین کاملا آمادهایم که واکسیناسیون دانشجویانمان را نیز خودمان به عهده بگیریم.
انتهای پیام