دوشنبه 5 آذر 1403

تبیین خط مشی پنج‌ضلعی شهرداری تهران برای حل موضوع "کودکان خیابان"

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
تبیین خط مشی پنج‌ضلعی شهرداری تهران برای حل موضوع "کودکان خیابان"

مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه بستر ساماندهی کودکان خیابان را در بهترین شرایط نسبت به سه دهه گذشته آماده کرده‌ایم، از تبیین خط مشی پنج ضلعی این سازمان برای حل موضوع "کودکان خیابان" خبر داد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، احمد احمدی‌صدر؛ مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران به اتفاق تنی چند از معاونین و مدیران این سازمان از مرکز فوریت‌های خدمات اجتماعی واقع در اتوبان فتح بازدید به عمل آورد.

وی در این حضور، از بخش‌های مختلف مرکز از جمله غربالگری، اسکن قرنیه، پذیرش، اسکان موقت، بخش‌های اداری و همچنین گشت‌های فوریت‌های حامی شهر و غیره بازدید کرد و از نزدیک شرایط موجود در مرکز را مورد رصد و ارزیابی قرار داد.

احمدی‌صدر پس از بازدید از بخش‌های مختلف مرکز فوریت‌های خدمات اجتماعی سازمان، گفت: سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی طی دو سال گذشته برنامه‌ریزی‌های بسیار زیادی را در خصوص ساماندهی کودکان کار و خیابان انجام داد و در جلسات مختلف با استفاده از نقطه نظرات گروه‌های جهادی، NGO‌ها و کارشناسان این حوزه و با توجه به تجریباتی که در این دو ساله در حوزه آسیب‌های اجتماعی بدست آورده، بستر را به بهترین شکل آماده کرده تا آسیب‌های اجتماعی در حوزه کودکان کار سرو سامان بگیرد.

وی ادامه داد: اگر ساماندهی کودکان کار با همین روش و بسترسازی، اجرا شود قطعاً نتایج مطلوبی در پی خواهد داشت و در مدت زمان کوتاهی اثرات مثبت خود را نشان خواهد داد اما اگر این ساماندهی بر اساس برنامه‌ریزی‌ها و فعالیت‌های صورت گرفته سازمان انجام نشود قطعاً یک دور باطل خواهد بود و این چرخه معیوب راه به جایی نخواهد برد.

احمدی‌صدر تصریح کرد: در حال حاضر به واسطه فعالیت‌های مؤثر سازمان در حوزه آسیب‌های اجتماعی، بستر برای حل موضوع کودکان کار و خیابان نسبت به سه دهه گذشته در بهترین شرایط فراهم است.

وی سپس به تبیین خط مشی پنج ضلعی سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران برای حل موضوع کودکان کار و خیابان پرداخت و آن را به شرح زیر اعلام کرد:

1. فرهنگ‌سازی عمومی بین مردم جهت برچیده شدن اقتصاد کف خیابان (در واقع کمک مردم به این کودکان، سوق دادن آن‌ها به سمت آسیب، بزه، سرقت و از بین رفتن عزت و کرامت و شخصیت فعلی و آینده آنهاست)

2. برخورد جدی و بازدارنده با سرشبکه‌ها و سازماندهی‌کنندگان و توزیع‌کنندگان و هدایت‌کنندگان کودکان به سمت خیابان‌ها

3. حضور مشاوران در خیابان‌ها، مشاوره و تشویق و ترغیب این کودکان به سمت خروج از خیابان و انتقال کودک توسط گشت‌های ویژه به خانه و اخذ تعهد از خانواده، کودک و...

ورود ویژه به پدیده "کودکان خیابانی" توسط شهرداری تهران از دی ماه

4. تشویق به اینکه کودکانی که سر چهارراه نروند و در مراکز 37‌گانه پویاشهر ثبت نام کنند امکانات تفریحی ورزشی و تحصیلی رایگان و استعدادیابی و... خواهند داشت.

5. حمایت ویژه از خانواده این کودکان و در صورت نیاز معرفی آن‌ها به سازمان‌ها و نهاد‌ها از جمله کمیته امداد، بهزیستی، حقوقی و قضایی، مشاورین و...