جمعه 25 آبان 1403

تجارت ایران و عربستان تسهیل شد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
تجارت ایران و عربستان تسهیل شد

سفیر عربستان در تهران از تلاش برای تشکیل شورای عالی تجار و بازرگانان ایران و عربستان خبر داد. سفیر جدید عربستان سعودی در تهران، در دیدار با رئیس اتاق ایران از تشکیل شورای عالی تجار و بازرگانان ایران و عربستان خبر داد و گفت: همه روابط تجاری و بازرگانی دو کشور و انجام پروژه‌های مشترک ذیل این شورا انجام خواهد شد. در همین زمینه، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، نیز اعلام...

سفیر جدید عربستان سعودی در تهران، در دیدار با رئیس اتاق ایران از تشکیل شورای عالی تجار و بازرگانان ایران و عربستان خبر داد و گفت: همه روابط تجاری و بازرگانی دو کشور و انجام پروژه‌های مشترک ذیل این شورا انجام خواهد شد. در همین زمینه، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، نیز اعلام کرد: برای توسعه روابط تجاری ایران و عربستان، باید بخش‌های خصوصی دو کشور به میدان بیایند و این امر مستلزم برقراری تماس‌ها و رفت‌وآمد هیات‌های تجاری دو کشور است. حسین سلاح ورزی در نشست با عبدالله بن سعود العنزی سفیر جدید عربستان در تهران، ابراز امیدواری کرد: با همراهی سفارت عربستان، بخش‌های خصوصی دو کشور بتوانند به سرعت روابط خوبی با یکدیگر برقرار کنند.

بر اساس گزارش اتاق بازرگانی ایران، وی با بیان اینکه علاوه بر ارسال کالا و خدمات به صورت دو جانبه ظرفیت‌های دیگری هم برای همکاری میان دو کشور وجود دارد، ادامه داد: عربستان مسیر مناسب‌تری برای دسترسی ایران به بازارهای آفریقاست و ایران و کریدور شمال - جنوب نیز بهترین مسیر برای دسترسی شرکت‌های عربستانی به کشورهای حوزه اوراسیا محسوب می‌شود؛ بنابراین دو کشور در حوزه لجستیک و حمل‌ونقل با توجه به منافع مشترک خود می‌توانند همکاری‌های خوبی داشته باشند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: گردشگری، خدمات فنی و مهندسی، مصالح و تجهیزات ساختمانی، دارو و تجهیزات پزشکی و همچنین انرژی از دیگر زمینه‌های بسیار مناسب همکاری میان ایران و عربستان به شمار می‌آید؛ البته عملیاتی شدن همکاری در این حوزه‌ها مستلزم برقراری روابط و تبادل ظرفیت‌های شرکت‌های ایرانی با همتایان خود در عربستان سعودی است.

سلاح‌ورزی تصریح کرد: توسعه همکاری‌های دو کشور بدون تعریف سازوکاری برای استفاده از ارزهای ملی ایران و عربستان در تبادلات مالی ممکن نخواهد بود. وی همچنین از برنامه‌ریزی اتاق ایران برای همکاری با همتایان عربستانی در برخی سازمان‌های بین‌المللی خبر داد و گفت: درصدد هستیم در سازمان‌های بین‌المللی نظیر اتاق کشورهای اسلامی یا سازمان بریکس که هر دو کشور حضور دارند، برنامه‌هایی برای همکاری‌های بیشتر تعریف کنیم. رئیس اتاق ایران با اعلام ارسال درخواست رسمی برای ارتباط با اتاق عربستان، اظهار کرد: امیدوارم با همراهی سفارت این ارتباط در سریع‌ترین زمان عملیاتی شود.

عبدالله بن سعود العنزی سفیر جدید عربستان در تهران که در اولین دیدار رسمی خود بعد از تقدیم استوارنامه، در اتاق ایران حاضر شد، گفت: بخش خصوصی اهمیت زیادی برای ما دارد؛ چراکه در تقویت روابط تجاری بین ایران و عربستان و تقویت روابط با اتاق بازرگانی و صنعت عربستان نقش اساسی دارد.

وی با تأکید بر اینکه عربستان نگاه مثبتی به کالاهای تولید ایران دارد، ادامه داد: همه باید برای تقویت روابط تجاری دو کشور تلاش کنیم. به ویژه دولت‌ها باید تلاش کنند زمینه فعالیت بخش‌های خصوصی دو کشور را فراهم کنند. مسئولان دولتی عربستان بر نقش اساسی فعالان بخش خصوصی در بهبود روابط با کشورهای دیگر تأکید دارند.

وی با اشاره به سند توسعه 2030 عربستان، بیان کرد: در این سند نقش ویژه‌ای برای فعالان اقتصادی بخش خصوصی تعریف شده است. ما در این چارچوب مایل به همکاری بین اتاق‌های بازرگانی دو کشور هستیم و سفارت عربستان در ایران تلاش خود را برای برقراری روابط هرچه سازنده‌تر میان دو طرف خواهد داشت.

سفیر عربستان در تهران از تلاش برای تشکیل شورای عالی تجار و بازرگانان ایران و عربستان خبر داد و افزود: این شورا دارای یک کمیته اجرایی خواهد بود. زیر نظر این شورای عالی همه روابط تجاری و بازرگانی بین دو کشور و به ویژه پروژه‌های مشترک انجام خواهد شد. پروژه‌های مشترک نقش اساسی در ایجاد زمینه‌های بیشتر همکاری بین دو کشور دارند.

بن سعود العنزی با تأکید بر اینکه دو طرف باید از فرصت دیپلماسی پیش آمده نهایت استفاده را داشته باشند، گفت: عربستان امتیازات ویژه‌ای برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی تعریف کرده است. ما پروژه‌های گردشگری زیادی تعریف کردیم که می‌تواند زمینه بسیار خوبی برای همکاری میان ایران و عربستان باشد.

رئیس اتاق ایران هم با استقبال از تشکیل شورای عالی تجار و بازرگانان ایران و عربستان، از آمادگی اتاق ایران برای پیشبرد حداکثری این موضوع خبر داد و گفت: پیشنهاد می‌کنم جلسات ادواری و منظم میان اتاق ایران و سفارت عربستان برگزار شود تا بتوانیم موانع همکاری دو کشور را به صورت دوره‌ای بررسی کنیم. این پیشنهاد با استقبال سفیر عربستان در تهران همراه شد و از اتاق ایران خواست تا در اولین گام اطلاعات مربوط به این اتاق و ظرفیت‌های تجاری ایران را در اختیار سفارت عربستان قرار دهد.

سلاح‌ورزی هم در پایان از سفیر عربستان دعوت کرد برای اطلاع از میزان توانمندی شرکت‌های ایرانی در حوزه‌های مختلف بازدیدی از برخی کارخانه‌ها، شرکت‌ها و طرح‌های تولیدکنندگان ایرانی داشته باشد.