دوشنبه 5 آذر 1403

تسهیلات برای ترغیب دانشجوی متاهل به فرزندآوری برای حل بحران جوانی جمعیت چه می‌شود؟

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
تسهیلات برای ترغیب دانشجوی متاهل به فرزندآوری برای حل بحران جوانی جمعیت چه می‌شود؟

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گردهمایی مادران دانشجو با هدف برجسته کردن توجهات نسبت به مسائل زنان و خانواده در حوزه ازدواج و فرزندآوری در آمفی تئاتر دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی (ره) و به همت بسیج دانشجویی این دانشگاه برگزار شد. در این برنامه اما به جای مسئولین دعوت شده، صندلی خالی گذاشته شد که خود این حرکت حامل یک پیام بود. در بخشی از بیانیه قرائت شده توسط خانم پهلوان (مادر...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گردهمایی مادران دانشجو با هدف برجسته کردن توجهات نسبت به مسائل زنان و خانواده در حوزه ازدواج و فرزندآوری در آمفی تئاتر دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی (ره) و به همت بسیج دانشجویی این دانشگاه برگزار شد.

در این برنامه اما به جای مسئولین دعوت شده، صندلی خالی گذاشته شد که خود این حرکت حامل یک پیام بود.

در بخشی از بیانیه قرائت شده توسط خانم پهلوان (مادر دانشجوی ترم 4 کارشناسی علوم تربیتی) در این برنامه آمده است:

قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت بر اساس اصل هشتاد و پنجم قانون، اساسی در یک کمیسیون مشترک بررسی شد و پس از موافقت مجلس با اجرای آزمایشی آن به مدت 7 سال در دهم آبان 1400 به تأیید شورای نگهبان رسید. بند ت ماده 26 قانون جوانی جمعیت بدین شرح است: با تقاضای طلاب و دانشجویان مادر باردار یا دارای فرزند زیر سه سال جهت آموزش مجازی یا غیر حضوری برای گذراندن واحد‌های دروس نظری دوره تحصیل موافقت نمایند. قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزارت علوم در بخشنامهی شماره 355119/2 هه موارد قانونی و مصوبات معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در خصوص ماده 26 مرخصی تحصیلی مادران دانشجو را ابلاغ کرد. بواسطه‌ی حرکت خودجوشمان ما دانشجو‌ها موفق به تشکیل گروه مامان دانشجو‌ها و ارتباط گیری با سایر مادران دانشجو در دیگر دانشگاه‌ها شدیم. آنجا بود که متوجه شدم نه تنها در دانشگاه ما بلکه در دیگر دانشگاه‌ها هم این مسئله‌ی به این مهمی برای مسئولینشان خیلی اهمیت چندانی ندارد شاید هنوز درکی از اهمیت این مسئله و سختی کار مادران دانشجو ندارند. توجهی که به زیست مادری در دانشگاه‌ها نمیشد برای هر مادر دانشجویی جای گلایه داشت.

مادر دانشجویی که با وضعیت بارداری حق تحصیل مجازی را به او نمیدهند و او در تمام این دوران با سختی به دانشگاه آمده و در نهایت مجبور به گرفتن مرخصی تحصیلی شده بود آیا بانوی تراز جمهوری اسلامی باید بین نقش هایش تعارض وجود داشته باشد که مجبور به انتخاب شود؟ یا مادرانی که فرزندان کوچک دارند و هر روز برای دانشگاه آمدن دغدغه نگهداری از فرزندشان را دارند یا باید به کسی رو بزنند برای نگهداری از کودکشان یا مجبور به آوردن کودک خود به کلاس درس و دانشگاه میشوند که جدیدا بعضی اساتید مادران را در صورت به همراه داشتن نوزادان و کودکانشان راه نمیدهند! بودجه احداث مهد کودک در دانشگاه‌ها که در قانون برای آن ردیف بودجه در نظر گرفته شده است در کجا مصرف میشود؟ و در آخر اینکه مسئولین باید حق تحصیل با خیالی آسوده، که حق طبیعی هر انسانی است را برای ما مادران هم در نظر بگیرند.