تسهیل فرآیند شناسایی ذرات کلسینه شده در رگهای خونی با مایسل
تهران - ایرنا - برای تشخیص پلاکتها و ذرات کلسینه شده (انسداد ناشی از پلاکت) در رگها، نانوذراتی موسوم به مایسل ساخته شده که میتواند به صورت ویژه به این ذرات متصل شده و فرآیند شناسایی آنها را تسهیل کند.
به گزارش ستاد توسعه فناوری نانو، سکته و بیماریهای قلبی به عنوان دو عامل مهم مرگومیر در جهان هستند که طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی، بیش از 15 میلیون نفر در سال 2016 در اثر این بیماریها جان خود را از دست دادهاند. یک عامل مهم بحرانی، آترواسکلروز یا ایجاد رسوبات چربی، التهاب یا پلاکت در رگهای خونی است که در سن 40 سالگی نیمی از مردم بدون علائم خاصی به آن مبتلا هستند.
یک گروه تحقیقاتی از گروه مهندسی پزشکی زیستفناوری دانشگاه کالیفرنیای جنوبی موفق به ارائه نانوذراتی شدند که به پزشکان اجازه میدهد تا با شناسایی کلسینه شدنهایی که میتواند حمله قلبی و سکته را ایجاد کند، خطر بیثباتی پلاکتها را مشخص کند.
دبورا چین و همکارانش، نتایج این پروژه را در قالب مقالهای در نشریه Royal Society Chemistry of Materials Chemistry B به چاپ رساندهاند.
زمانی که آترواسکلروز در عروق کرونر رخ میدهد، انسداد ناشی از پلاکت یا کلسینه شدن میتواند منجر به لختگی شده و جریان خون به قلب را کاهش دهد که این عامل بسیاری از حملههای قلبی است. این وضعیت در عروق منتهی به مغز، منجر به سکته مغزی میشود.
این گروه تحقیقاتی نانوذراتی موسوم به مایسل ساختند که میتواند به ذرات کلسینه شده بچسبد و آنها را نشان دهد. با این کار انسدادهای کوچکتر که مستعد پارگی هستند به شکل سادهای قابل تشخیص خواهند بود.
به اعتقاد محققان این پروژه، نانوذرات میسل دارای حداقل سمیت بوده و میتوانند به صورت ویژه به ذرات هیدروکسی اپاتیت کلسینه شده متصل شوند، با این کار عدم قطعیت در شناسایی ذرات کلسینه شده به حداقل میرسد.
نتایج آزمایش روی موشهای آزمایشگاهی موفقیتآمیز بوده است.
*س_برچسبها_س*