تصمیمات جدید ستاد ملی کرونا /3دوز واکسن شرط استفاده از خدمات عمومی
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به تشریح جزئیات مصوبات و تصمیمات اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا در موج هفتم بیماری پرداخت.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به تشریح جزئیات مصوبات و تصمیمات اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا در موج هفتم بیماری پرداخت.
محسن فرهادی، در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: همیشه تاکید کرده ایم برای کنترل و مهار بیماری کرونا، دو برنامه مشخص و واضح وجود دارد که شامل پوشش واکسیناسیون و رعایت پروتکلهای بهداشتی است.
وی با اشاره به اهمیت تکمیل واکسیناسیون، افزود: رعایت پروتکلها، شامل شستن دستها، زدن ماسک، رعایت فاصله گذاری اجتماعی و...، است که باید جدی گرفته شود.
فرهادی به تصمیمات اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا اشاره کرد و گفت: تزریق دوز یادآور، مهمترین تصمیم ستاد است. از همین رو، افرادی که 6 ماه از زمان تزریق دوز دوم و سوم واکسن آنها گذشته است، باید دوز یادآور را تزریق کنند.
وی در توضیح دوز یادآور واکسن کرونا، اظهار داشت: دوز یادآور بدون در نظر گرفتن دوز دوم و سوم، تعریف شده است.
فرهادی با اشاره به افزایش موارد ابتلاء به کرونا در کشور، افزود: در طرح مدیریت هوشمند مقابله با کرونا، دو موضوع برای کسانی که ارائه خدمت میکنند، الزامی است. نخست، اینکه فرد واکسن زده باشد یا نزده باشد و دوم اینکه، در شرایط بیماری هست یا نیست.
وی ادامه داد: تا کنون «سامانه من» برای کسانی که 2 دوز واکسن زده باشند، ارائه خدمات را مجاز میداند. اما، با توجه به شرایط بیماری، تصمیم گرفته شده از 15 مرداد 1401، معیار ارائه خدمات سامانه من بر اساس 3 دوز واکسن باشد.
فرهادی در پاسخ به این سوال که با این اوصاف کسانی که هم اکنون سه دوز واکسن زده اند میتوانند از خدمات سامانه من استفاده کنند، گفت: اولویت سامانه من، 3 دوز واکسن است. اما، توصیه بر این است که برای کسانی که مدت زمان تزریق 3 دوز واکسن آنها از 6 ماه بیشتر باشد، دوز یادآور بزنند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت تاکید کرد: تمامی خدماتی که به سامانه ایران من وصل است، از 15 مرداد بر اساس 3 دوز واکسن ارائه خواهد شد.
وی افزود: بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا، به همه دستگاهها تاکید شده هر چه زودتر به سامانه ایران من وصل شوند.
فرهادی در ادامه با اظهار تأسف از اینکه شاهد سقوط پروتکلها در جامعه بوده ایم، گفت: به دنبال کاهش آمار کرونا، روند رعایت پروتکلها به شدت نزول کرد، تا جایی که در شرایط کنونی کمتر از 50 درصد جامعه از ماسک استفاده میکنند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، به شرایط رنگ بندی شهرها و اعمال محدودیتهای کرونایی اشاره کرد و افزود: در شرایط کنونی، در شهرهای قرمز و نارنجی، استفاده از ماسک در فضاهای باز و بسته الزامی است. در شهرهای زرد و آبی نیز، توصیه ما استفاده از ماسک در فضاهای بسته و شلوغ است.
فرهادی در مورد اعمال محدودیت تردد بین شهرهای قرمز و نارنجی، گفت: در حال حاضر اعمال محدودیتهای تردد بر اساس سامانه ایران من صورت میگیرد.
وی ادامه داد: تلاش میکنیم میزان نفوذ سامانه ایران من را افزایش دهیم تا مجبور به اعمال محدودیتها از روشهای قبلی نباشیم.
فرهادی در پاسخ به این سوال که امکان دارد محدودیتها به شکل سابق اعمال و تشدید شود، افزود: طبیعت بیماری کرونا ناشناخته است و اگر مردم نسبت به تزریق دوز یادآور و رعایت پروتکلها جدی نباشند، احتمال دارد تمهیدات جدیدی در نظر گرفته شود.