تصویب دو آییننامه برای حمایت از نخبگان
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید سلمان سید افقهی در نشست خبری اولین همایش ملی گفتگوی نخبگان که بعد از ظهر امروز شنبه، 16 دی ماه برگزار شد، افزود: همایشی که روز دوشنبه، 18 دی در سالن وزارت کشور برگزار میشود، اولین نشست از سلسله همایشهای گفتگوی نخبگان است و آن چیزی که باعث شد ما به سمت برگزاری این رویداد برویم، لزوم ایجاد سکویی است تا نخبگان بدون واسطه با مسؤولان کشور صحبت...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید سلمان سید افقهی در نشست خبری اولین همایش ملی گفتگوی نخبگان که بعد از ظهر امروز شنبه، 16 دی ماه برگزار شد، افزود: همایشی که روز دوشنبه، 18 دی در سالن وزارت کشور برگزار میشود، اولین نشست از سلسله همایشهای گفتگوی نخبگان است و آن چیزی که باعث شد ما به سمت برگزاری این رویداد برویم، لزوم ایجاد سکویی است تا نخبگان بدون واسطه با مسؤولان کشور صحبت کنند.
وی با بیان اینکه در اولین همایش این سکو برای تبادل میان نخبگان و استانداران ایجاد شده است، اظهار کرد: در این نشست هیاتهای نخبگانی نتیجه اندیشهورزی خود را در حوزههای مختلف مطرح خواهند کرد.
سید افقهی، برگزاری این همایش را یک حرکت رو به جلوی بنیاد ملی نخبگان در زمینه حل مسائل از طریق نخبگان عنوان کرد و یادآور شد: این همایش فرصتی است تا نخبگان از زبان مسؤولان چالشها و مسائل را بشنوند، ضمن آنکه نزدیکی میان نخبگان با مسؤولان ایجاد شود.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان یکی از آسیبهای نظام نخبگانی کشور را عدم مواجهه نخبگان با مسائل واقعی کشور ذکر کرد و ادامه داد: به همین دلیل راهکارهایی که نخبگان برای حل مسائل کشور ارائه میدهند، مورد اقبال قرار نمیگیرد.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص نیاز کشور به خیزش و نهضت علمی، اظهار کرد: یکی از مصادیق ایجاد این خیزش ملی، مساله محوری است و ما به دنبال این هستیم که مسائل استانی از سوی نخبگان مرتفع شود و اگر بر روی مسائل اصلی متمرکز شویم، حرکت و جهش رخ خواهد داد و در صورت تحقق آن، بنیاد ملی نخبگان تا حدودی وظیفه خود را اجرایی کرده است.
سید افقهی با تاکید بر اینکه ما قصد نداریم با نگه داشتن نخبگان در شرایط گلخانهای و مسائل غیر واقعی، متوقفشانکنیم، گفت: بر اساس سند راهبردی امور نخبگان، نخبه کسی است که در راستای پیشرفت و اعتلای کشور نقشآفرینی میکند و لازمه ایجاد چنین نخبگانی آن است که نخبگان به سمت مسائل جدی کشور هدایت شوند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ایجاد امنیت سیاسی و اجتماعی، آسیبهای فرهنگی، اعتیاد، جمعیت، امنیت غذایی، افزایش تابآوری و محیط زیست را از موضوعات جدی کشور نام برد و افزود: برخی از این مسائل نیاز به قانونگذاری دارد و بخشی از آن میتواند از طریق بهرهگیری از اندیشههای نخبگانی مرتفع شود.
وی تصویب دو آییننامه برای حمایت از نخبگان و زمینهسازی برای جذب نخبگان در دستگاههای اجرایی را از اقدامات دولت برای حمایت از نخبگان نام برد و یادآور شد: تاکید دولت بر حضور هیاتهای نخبگان در کنار هر مسؤولی است و این امر میتواند زمینه ارزیابی مسؤولان باشد.