یک‌شنبه 30 دی 1403

تعامل خوبی در بین ارگان‌ها برای الحاق زمین دیده نمی‌شود

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
تعامل خوبی در بین ارگان‌ها برای الحاق زمین دیده نمی‌شود

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مسئله مسکن می‌تواند زمینه‌ساز رشد تولید شود و اگر ساخت مسکن در کشور شتاب بگیرد، مشاغل زیادی به شکل مستقیم و غیرمستقیم رونق خواهند گرفت.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مسئله مسکن می‌تواند زمینه‌ساز رشد تولید شود و اگر ساخت مسکن در کشور شتاب بگیرد، مشاغل زیادی به شکل مستقیم و غیرمستقیم رونق خواهند گرفت.

اصغر سلیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار....، درباره تأثیر پیشرفت نهضت ملی مسکن بر تحقق شعار سال «کنترل تورم و رشد تولید» گفت: مسئله مسکن می‌تواند زمینه‌ساز رشد تولید شود و اگر ساخت مسکن در کشور شتاب بگیرد، مشاغل زیادی به شکل مستقیم و غیرمستقیم رونق خواهند گرفت.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه بیان کرد: به غیر از بحث اقتصادی، ساخت مسکن و خانه‌دار شدن مردم، تأثیرات اجتماعی مثبتی خواهد داشت و باعث افزایش نشاط اجتماعی و رشد رضایتمندی در جامعه شود چرا که خانواده‌ای که مسکن در اختیار نداشته باشد، به نوعی با یک ناامنی روانی و ناامیدی مواجه خواهد بود.

مسکن، مانع ازدواج جوانان

این نماینده مجلس یازدهم در ادامه خاطرنشان کرد: از طرفی حل معضل مسکن، یکی از بزرگترین موانع پیش روی جوانان برای ازدواج و تشکیل خانواده را از بین خواهد برد. چرا که یکی از عمده دلایل جوانان ما برای عدم تمایل به ازدواج، شرایط سخت تأمین هزینه مسکن و عدم توانایی آن‌ها در تهیه خانه است.

نماینده مردم سمیرم در مجلس در ادامه بیان کرد: قطعاً با تحقق وعده رئیس جمهور در ساخت مسکن، به مهار تورم نزدیک‌تر خواهیم شد و شاهد ثبات بیشتر قیمت‌ها و بهبود وضعیت اقتصادی خانواده‌ها خواهیم بود. در حال حاضر یکی از عمده مشکلاتی که مردم جهان با آن مواجه‌اند تأمین هزینه ساخت، خرید و اجاره مسکن است.

سلیمی در ادامه توضیح داد: وقتی مردم خودشان بخواهند مسکن بسازند چندین سال زمان می‌برد در حالی که اگر دولت در این مسیر به مردم کمک کند قطعاً فاصله مردم تا خانه‌دار شدن کمتر می‌شود. علاوه بر این بار دغدغه‌های مردم نیز سبک‌تر خواهد شد.

سلیمی در ادامه در پاسخ به این سوال که میزان پیشرفت طرح تاکنون چه میزان بوده است؟ گفت: تا کنون که این طرح پیشرفت چندانی نداشته است. زیرا قاعدتاً بر اساس وعده رئیس جمهور باید سالی یک میلیون مسکن ساخته می‌شد. اما عملکرد فعلی نشان از فاصله زیاد ما تا تحقق این وعده دارد. امیدواریم که در مدت باقیمانده بتوانیم یک اقدام عملیاتی و نقشه راه عملی برای تحقق این وعده ارائه شود و شاهد یک اقدام عملیاتی رو به جلویی در این حوزه شاهد باشیم. در غیر این صورت با ناامیدی مردم مواجه خواهیم بود.

در الحاق زمین، تعامل خوبی در بین ارگان‌ها دیده نمی‌شود

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس درباره روند الحاق زمین‌ها در حوزه انتخابیه خود گفت: الحاق زمین‌ها یک اقدام بین بخشی است که چندین ارگان در آن دخیل‌اند که متأسفانه تعامل خوبی در این میان در بین آن‌ها دیده نمی‌شود. ما اگر بخواهیم نهضت مسکن سازی هرچه زودتر عملیاتی شود دولت باید به عنوان رأس این قدرت را داشته باشد که این تعامل را بین آنها برقرار کند تا زمین با سرعت بیشتری در اختیار نهضت ملی مسکن قرار بگیرد و هر چه زودتر اهداف این طرح عملیاتی شود.

سلیمی در ادامه بیان کرد: دولت باید از ظرفیت بخش خصوصی و خارجی برای ساخت مسکن و رونق این طرح و قانون استفاده کند. البته بانک‌ها در در یک سال گذشته همکاری مناسبی برای اعطای تسهیلات در راستای رونق و ساخت و ساز مسکن نداشته‌اند.