تعیین سه نقطه در مرزهای سیستانوبلوچستان برای فعالیت کولبران با واردات 800 قلم کالا
معاون استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه کولبران بر اساس مصوبه هیئت دولت اجازه واردات 800 قلم کالا به کشور دارند، گفت: در منطقه سیستان در گذرگاههای مرزی میلک و گمشاد، در منطقه میرجاوه نیز بازارچه مرزی مشترک با پاکستان و در سراوان نیز برای بازارچه کهک اعلام آمادگی کردیم که فرآیند کولبری آغاز شود.
ماندانا زنگنه در گفتوگو با میزان، با اشاره به اجرای مصوبه جدید دولت برای ارتقای معیشت مرزنشینان در شهرهای میرجاوه و هیرمند استان سیستان و بلوچستان گفت: براساس مصوبه هیئت دولت، برای ارتقای معیشت مرزنشینان و ایجاد درآمد برای روستاییانی که در حاشیه 50 کیلومتری از مرزها زندگی میکنند، فرآیند کولبری را در چند نقطه از استان شروع کردیم.
وی ادامه داد: در منطقه سیستان در گذرگاههای مرزی میلک و گمشاد، در منطقه میرجاوه نیز بازارچه مرزی مشترک با پاکستان و در سراوان نیز برای بازارچه کهک اعلام آمادگی کردیم که این فرآیند آغاز شود.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان تاکید کرد: کولبران بر اساس این مصوبه هیئت دولت اجازه واردات 800 قلم کالا که بهنوعی ممنوعیت و محدودیت برای ورودشان وجود داشت، دارند که با فعال کردن رویه کولبری روی کارتهای مرزنشینی میتوانند از این فرصت استفاده کنند.
زنگنه گفت: در این 800 قلم مجاز، اسامی انواع لوازم خانگی، لوازم یدکی ماشین آلات سبک و سنگین قرار دارد البته این لیست طولانی است اما عمدتا این نوع اقلام را در بر میگیرد.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان افزود: بر اساس این مصوبه هیئت دولت برای مرزنشینان، در هر خانواده به ازای هر نفر 66 دلار ماهانه تا سقف 4 نفر اقدام کنند و کالاها را بدون عوارض و گمرکی از کشور ثالثی وارد و ترانزیت داخلی به مقصد بازارچه داشته و ترخیص کنند.
وی با اشاره به اینکه مبلغ در نظر گرفته شده برای اینکه بیشتر شود تا سه ماه قابل تجمیع است، گفت: مرزنشینان میتوانند یک مباشری را از طرف خودشان، انتخاب کنند تا بهعنوان مباشر و کارگزار مرزنشینان وارد سامانه شده و خود را معرفی کند و از کارتهای دیگران ن استفاده کرده و به صورت تجمیعی کالا را وارد کند و کالا به صورت خرده فروشی از آن شهرستان خارج شود.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه مصوبه جدید دولت برای مرزنشینان باعث رونق گردشگری و افزایش درآمدشان میشود، افزود: طرح ارتقای معیشت مرزنشینان از طرف وزارت کشور به دولت پیشنهاد و برای اجرا در 4 استان مصوب شده است. 3 استان غربی مرزی کشور هم مجاز هستند از این مصوبه در بازارچههای مرزی خود استفاده کنند.
زنگنه تاکید کرد: درباره این مصوبه اطلاع رسانی گسترده انجام دادیم و منتظر مرزنشینان هستیم تا این رویه کولبری را در کارتهای خود فعال کنند و بعد که رویه تائید شد، میتوانند از این مزایا استفاده کنند. استقبال از این موضوع خوب بوده است.
وی با تاکید بر اینکه تجارت مرزی در سیستان و بلوچستان قدمت تاریخی دارد و بیشتر مردم از این طرق معیشت میکردند، گفت: مدت زمانی محدودیت واردات مرزی اعمال شده بود در بحث معیشت مرزنشینان تاثیرگذاشته بود که اجرای این طرح مردم را خوشحال کرده است.