تقویت و توسعه همکاریهای حمل و نقل بین ایران و جمهوری آذربایجان
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی و شاهین مصطفی آف معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان عصر چهارشنبه از بارانداز ریلی آستارا - آستارا، پل ریلی راهآهن، پایانه مرزی و همچنین مجتمع بندری آستارا بازدید کرده و از نزدیک با زیرساختهای اقتصادی و مرزی شهرستان آستارای ایران در شمال غربی استان گیلان آشنا شدند. محمد اسلامی در حاشیه بازدید در جمع خبرنگاران با بیان...
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی و شاهین مصطفی آف معاون نخست وزیر جمهوری آذربایجان عصر چهارشنبه از بارانداز ریلی آستارا - آستارا، پل ریلی راهآهن، پایانه مرزی و همچنین مجتمع بندری آستارا بازدید کرده و از نزدیک با زیرساختهای اقتصادی و مرزی شهرستان آستارای ایران در شمال غربی استان گیلان آشنا شدند.
محمد اسلامی در حاشیه بازدید در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تفاهم نامه ساخت پل جادهای بر روی رودخانه مرزی آستارا چای به امضا رسید، اظهار کرد: بر اساس این تفاهم نامه امضا شده، طرح 4.7 میلیون یورویی ساخت پل جادهای بر روی رود آستاراچای با سهم هزینه 50 درصد هر یکی از طرفین به صورت مشترک و به مدت 12 ماه اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه تعاملات و همکاریهای دو کشور ایران و آذربایجان در حوزههای اقتصادی مختلف در حال گسترش است، افزود: افزایش حجم گردش تجاری و حمل و نقل و ترانزیت میان دو کشور ایجاب میکند که ما ظرفیت پایانههای حمل و نقل خود را گسترش دهیم.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در کنار پروژه ریلی آستارا - آستارا که در حال احداث و بهره برداری است، نیازمند ایجاد پایانه خودرویی برای مسافرت و تجارت میان دو کشور بودیم که اتوبان باکو - آستارا را به اتوبان آستارا - اردبیل متصل کند.
وی، گفت: با احداث این پل خودرویی بر روی رود آستاراچای با هزینه مشترک 50 درصد از هر یک طرفین و با توجه به افزایش ظرفیتهای حمل و نقل و ترانزیت در پایانه آستارا، شرایط خوبی برای تجار و فعالان اقتصادی فراهم میشود.
اسلامی هدف از سفر به نخجوان را بازدید از زیربنای حمل و نقل برای توسعه و تبادلات ترانزیتی عنوان کرد. اسلامی، ادامه داد: همچنین هدف از این دیدار پیگیری پیشنهادات وزیر امور خارجه ایران در دیدار اخیر با رئیس جمهوری آذربایجان شامل کریدور مورد نظر و پیگیری جمهوری آذربایجان و عبور بخشی از این کریدور در داخل ایران بوده است و به همین دلیل مسیر حدود 80 کیلومتری را در امتداد رود ارس را به اتفاق هیأت آذربایجانی بازدید کردیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت کریدورهای غرب و شرق و شمال و جنوب، اظهار کرد: در تلاش هستیم تا اتوبان رشت - آستارا به سمت باکو تکمیل و مورد بهره برداری قرار گیرد و با افتتاح این اتوبان مسیر آستارا به باکو به دو و نیم ساعت کاهش مییابد.
وی، ادامه داد: احداث پایانه ریلی در پارس آباد شهرستان اردبیل دو ماه پیش در هیأت دولت مورد تصویب قرار گرفت که امیدواریم با اجرای این مصوبه پایانه ریلی جدیدی در شهرستان پارس آباد راه اندازی شود.
اسلامی، گفت: در قالب این مصوبه و با سرمایه گذاری بخش خصوصی قرار است پنج کیلومتر ریل جدید در این شهرستان احداث و هفت کیلومتر ریل قدیمی مورد بازسازی قرار بگیرد.