سه‌شنبه 17 مهر 1403

تلاش برای ارتقای جایگاه در المپیک آسیایی و ارتقای قدرت نرم

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
تلاش برای ارتقای جایگاه در المپیک آسیایی و ارتقای قدرت نرم

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، عابد اکبری کارشناس مسائل بین‌الملل در یادداشتی نوشت: امروزه ورزش به عاملی تأثیرگذار در جامعه و روابط بین‌الملل تبدیل شده است و می‌توان سیاست ورزشی را به عنوان بعدی تازه از سیاست خارجی مورد توجه قرار داد. پاسخ به این پرسش که چگونه کشوری می‌تواند با استفاده از قدرت نرم ورزش در عرصه بین‌المللی در راستای اهداف و منافع ژئوپلیتیکی خود بهره برداری نماید،...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، عابد اکبری کارشناس مسائل بین‌الملل در یادداشتی نوشت: امروزه ورزش به عاملی تأثیرگذار در جامعه و روابط بین‌الملل تبدیل شده است و می‌توان سیاست ورزشی را به عنوان بعدی تازه از سیاست خارجی مورد توجه قرار داد. پاسخ به این پرسش که چگونه کشوری می‌تواند با استفاده از قدرت نرم ورزش در عرصه بین‌المللی در راستای اهداف و منافع ژئوپلیتیکی خود بهره برداری نماید، کشور‌ها را به سمت راهبرد فعال ورزشی در قالب سیاست خارجی خود و استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی ورزش برای اهداف ژئوپلیتیکی خود رهنمون می‌نماید.

تلاش دولت‌ها در این راستامؤید اهمیت خاص ورزش و دیپلماسی ورزشی در راهبرد سیاست خارجی کشور‌ها و ارتقاء آن تا سطح یک ابزار راهبردی برای بهره‌برداری ژئوپلیتیکی از آن است. امروز شاهد این هستیم که کشوری مانند چین از طریق دیپلماسی ورزشی فعال میدان بین‌المللی ورزش را به میدان روابط بین‌الملل پیوند زده و از سرمایه‌های این دو میدان برای تحقق اهداف سیاست خارجی خود بهره‌برداری می‌نماید. این روز‌ها شاهد برگزاری مهمترین رویداد ورزشی در قاره آسیا در قالب المپیک آسیایی در چین هستیم که همه کشور‌های این قاره پهناور تلاش دارند تا جایگاه خود را در رنکینگ نهایی این رویداد ارتقا دهند و در این راستا از هیچ تلاش سیاسی یا اقتصادی فروگذار نمی‌کنند. رنکینگ کشور‌ها در این مسابقات یکی از معیار‌هایی است که می‌تواند بر سیاست خارجی و داخلی کشور‌ها تاثیر بگذارد.

برخی از این تاثیرات عبارتند از: - افزایش اعتماد به نفس و هویت ملی مردم کشور‌های برتر، که می‌تواند منجر به تقویت روابط دوستانه و همکاری با سایر کشور‌ها شود. - افزایش جذب گردشگر و سرمایه گذار خارجی به کشور‌های برتر، که می‌تواند منبع درآمد و رشد اقتصادی باشد. - افزایش نفوذ و قدرت نرم کشور ها، که می‌تواند به عنوان یک ابزار سیاست خارجی برای حل مناقشات و ترویج منافع استفاده شود. - افزایش رقابت و تنش بین کشور‌های رقیب، که ممکن است منجر به تحریک ناسازگاری‌ها و اختلافات سابق شود. - افزایش فشار و انتظارات مردم نسبت به دولت کشور‌های ضعیف، که ممکن است باعث بحران‌های داخلی و اعتراضات شود.

بنابراین، رنکینگ کشور‌ها در این مسابقات ورزشی را نباید صرفا یک مسئله ورزشی، بلکه یک مسئله سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باید دانست که باید با دقت و توجه مورد بررسی قرار گیرد؛ بنابراین انتخاب مدیران ورزشی با نگاه راهبردی و آشنا به مسائل بین الملل نکته مهمی است که ضرورت آن هر روز بیشتر احساس می‌شود. شاید باید از فردای برگزاری این رویداد برنامه ریزی جامعی برای مسابقات المپیک که در سال آینده میلادی به میزبانی فرانسه برگزار خواهد شد صورت پذیرد. به طور قطع نحوه حضور ورزشکاران ایرانی در این رویداد تاثیر بسیار زیادی در تصویرسازی صورت گرفته از کشورمان در جامعه جهانی و در بین مردم کشور‌ها خواهد داشت.