سه‌شنبه 6 آذر 1403

تلاش محققان کشور برای ساخت سلول‌های خورشیدی قابل پرینت

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
تلاش محققان کشور برای ساخت سلول‌های خورشیدی قابل پرینت

یکی از شرکت‌های دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف توانسته است محصولاتی در حوزه سلول‌های خورشیدی و تجهیزات آزمایشگاهی را علاوه بر تجاری‌سازی در کشور به دو کشور صادر کند ضمن آنکه این محققان برای ساخت سلول‌های خورشیدی پرینتی و ارزان برنامه‌ریزی می‌کنند.

به گزارش ایسنا، یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف با همکاری تعدادی از پژوهشگران و فارغ التحصیلان حوزه سلول‌های خورشیدی فعالیت خود را از سال 1391 در زمینه تجهیزات آزمایشگاهی است در حوزه ساخت و آنالیز سلول‌های خورشیدی آغاز کرد. این محققان علاوه بر تجهیزات، طیف بزرگی از مواد آزمایشگاهی مورد استفاده در سلول‌های خورشیدی، LED و الکترونیک پرینتی تولید کردند.

دستگاه شبیه‌ساز طیف خورشید از جمله دستاوردهای این شرکت است که برای اندازه‌گیری‌های استاندارد سلول‌های خورشیدی به‌کار می‌رود. شبیه‌ساز شریف سولار براساس نورLED، نور خورشید را از 380 تا 1000 نانومتر شبیه‌سازی می‌کند.

از دیگر تجهیزات تولیدی این مجموعه، دستگاه اندازه‌گیری بازده کوانتومی خارجی سلول‌های خورشیدی (IPCE)، دستگاه اندازه‌گیری اثر "هال" و مقاومت سطحی، پتانسیواستات / گالوانواستات با قابلیت اندازه‌گیری امپدانس الکتروشیمیایی، کوره حرارت‌دهی سریع (RTP)، گلاوباکس، پروفایلومتر سطح، اسپری التراسونیک و پیرولیز با قابلیت لایه‌نشانی به ضخامت‌های خیلی نازک و دیگر تجهیزات مرتبط با حوزه سلول‌های خورشیدی است.

دستگاه میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) دستگاه دیگری در این مجموعه است که بخش تحقیق و توسعه آن روبه اتمام است و آزمون‌های اولیه روی آن انجام شده و به زودی وارد بازار تجهیزات آزمایشگاهی می‌شود. علاوه بر آن این محققان در تلاش هستند که در سال‌های آینده به حوزه ساخت سلول‌های خورشیدی قابل پرینت و ارزان وارد شوند.

این محصولات علاوه بر فروش داخلی در شرکت‌های بزرگی مثل فولاد مبارکه و پارس جنوبی، به کشور عراق و ترکیه صادر شده است

سه دستگاه اسپری پیرولیز، اسپری التراسونیک و پروفایلومتر شرکت توسعه فناوری شریف سولار موفق به دریافت گواهی نانومقیاس از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو شده‌اند.

انتهای پیام