تلخند و یک رتبه برای مهارتآموزی در کهگیلویهوبویراحمد
بر اساس آمار، بیش از 288هزار نفر از مهارتآموزان در تابستان امسال دورههای مهارتی و فنی و حرفهای را گذراندند که کمترین سهم آموزش به کهگیلویهوبویراحمد رسید.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح زاگرس رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کهکیلویه و بویراحمد بیست و سوم مهرماه، 17 روز پیش در جمع خبرنگاران محلی استان از کاهش 5/2 درصدی نرخ بیکاری استان نسبت به تابستان سال گذشته خبر داد.
او می گوید: طرح اشتغال نیروی کار در چهار فصل سال انجام میشود و در تابستان کارشناسان مرکز آمار با مراجعه به 1500 خانوار به صورت نمونه وضعیت اشتغال و بیکاری را جویا شدند.
شهابینسب با تعریفی از بیکاری افزود: بیکار کسی است که طی دو ساعت کاری انجام نداده باشد، اما چون فصل تابستان فصل برداشت محصولات و همچنین فعال شدن پروژههای عمرانی است نرخ بیکاری استان از 9.1 به 8.7 درصد کاهش یافت و از رتبه 17 کشور در رتبه 12 تنزل پیدا کردیم.
وی بیان کرد: برداشت محصولات باغی مانند سیب، انگور، عسل، گردو در فصل تابستان و فعال شدن پروژههای بزرگ عمرانی در بخش راه و کشاورزی موجب شده نرخ بیکاری تابستان کاهش داشته باشد هر چند ممکن است با شروع فصل پاییز و زمستان نرخ بیکاری به طور مجدد افزایش یابد.
بر اساس گزارش عملکرد سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، تعداد مهارتآموزان و دانشآموختگان مراکز فنی و حرفهای دولتی در سهماهه دوم سال 1401 بیش از 288هزار و 790 نفر دوره بوده و این آمار در مقایسه با سهماهه نخست امسال بیش از 82هزار نفر دوره افزایش داشته که در میان استانهای کشور کمترین تعداد دانشآموختگان مراکز مهارتی به استانهای قم، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان شمالی تعلق داشت و ممکن است همانگونه که شهابی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی افزایش اشتغال را به خوشه چینی و برداشت محصول ارتباط داده است این موضوع در کاهش مراجعه برای مهارت آموزی استان نیز اثر مثبت گذاشته باشد.
مهارت، یک توانایی اکتسابی برای انجام یک کار خاص جهت رسیدن به یک نتیجه از پیش تعیین شده در زمان مشخص است و نقش مهمی در رونق اشتغال و کارآفرینی در توسعه پایدار دارد و امروز بخش عظیمی از فارغ التحصیلان به دلیل عدم مهارت بیکار هستند.
موضوع مهارتآموزی در دنیای پرتلاطم امروز از اهمیت ویژهای برخوردار است و سه عامل نیروی انسانی، فناوری و بنگاه های دانش بنیان که محرک موتور اقتصادی کشور هستند باید مورد توجه قرار بگیرند و بجای ارائه آمار هایی که محصولی در اشتغال پایدار ندارند با افزایش گرایش جوانان به مهارت آموزی نیروی بیکار را به سمت شغل پایدار سوق دهیم.
انتهای پیام /