سه‌شنبه 6 آذر 1403

تمام مدارس کانکسی در سال 1403 جمع آوری می شوند

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
تمام مدارس کانکسی در سال 1403 جمع آوری می شوند

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور با بیان اینکه 64 درصد از پروژه‌هایی که در 1402 افتتاح کردیم، پروژه‌های روستایی بود، گفت: ساخت فضای آموزشی در کشور 17 درصد رشد داشته است.

«مجید عبداللهی» معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در گفت و گو با ایلنا در مورد دستاوردهای این معاونت در سال 1402 اظهار کرد: افتتاح دو مرحله پروژه‌های عمرانی فضاهای آموزشی، پرورشی و ورزشی در سطح کشور را داشتیم که یکی در پایان مهرماه سالی که گذشت و دیگری در دهه فجر افتتاح شد و در مجموع دو هزار و 970 فضا بالغ بر 13 هزار و 230 کلاس درس و حدود یک میلیون و 700 هزار متر مربع زیربنا در سطح کشور به بهره برداری رسید.

ساخت فضای آموزشی در کشور 17 درصد رشد داشته است

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور اضافه کرد: بخشی از فضاهای تخریب و بازسازی کشور از همین محل ایمن‌سازی و مقاوم‌سازی شده است. به موضوع ارتقای سرانه نیز به عنوان یکی از سیاست‌های اساسی سازمان نوسازی در ساخت فضاهای آموزشی، پرورشی و ورزشی پرداخته شده است. همچنین موضوع ساخت فضاهای آموزشی، رشد قابل توجهی پیدا کرده و نسبت به سال 1401 در فضاهای تولیدی آموزشی در کشور 17 درصد رشد داشته ایم.

عبداللهی ادامه داد: ما به فضاهایی توجه کردیم که در توسعه فضاهای آموزشی کمتر مورد اقبال بوده‌اند؛ به عنوان نمونه توجه به نقاط روستایی یکی از همین موارد است. همه فکر می‌کنند چون تعداد دانش آموز روستایی کم شده، فضاهای آموزشی روستایی نیز خالی شده است، ولی ما در نقاط روستایی و حاشیه‌ای نکته‌ای که مدنظر داریم کیفیت بخشی است.

وی تاکید کرد: از منظر کیفیت بخشی فضاهای آموزشی کانکسی در کشور، فضاهای تخریب و بازسازی، فضاهایی که نیازمند جایگزینی با فضاهای ایمن بوده اند، توجه جدی صورت گرفته است و حدود 64 درصد از پروژه‌هایی که در 1402 افتتاح کردیم، پروژه‌های روستایی بود.

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور خاطرنشان کرد: مدرسه 40 کلاسه‌ای که در کرمان افتتاح کردیم، به عنوان بزرگترین مدرسه‌ای که امسال افتتاح شد معادل 20 یا 30 مدرسه روستایی در کشور است که فضاهای آن یک کلاسه یا دو کلاسه است.

کدام استان ها هنوز مدرسه کانکسی دارند؟

عبداللهی با بیان اینکه مدارس کانکسی حتما جمع آوری می‌شود، اظهار کرد: ما هزار و 73 مدرسه کانکسی در کشور داشتیم که تامین منابع برای جمع آوری آن‌ها انجام شده است و حدود 600 میلیارد تومان هزینه‌های مربوط به این موضوع تامین و پرداخت شده و حدود 570 کلاس درس آن تحویل داده شده و در اختیار فعالان تعلیم و تربیت قرار گرفته است.

وی در ادامه اضافه کرد: بقیه موارد نیز در فرایند طراحی و برنامه ریزی است و در سال 1403 پیش بینی می‌شود کل مدارس کانکسی جمع شود. در دو استان پرونده این مدارس بسته شده و در 17 استان نیز اصلا آمار این مدارس زیاد نیست و تا اردیبهشت ماه تکلیف آن‌ها روشن می‌شود و تمرکز اصلی ما در خصوص مدارس کانکسی روی 5 یا 6 استان است؛ سیستان و بلوچستان، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس و آذربایجان شرقی از جمله استان‌هایی هستند که برنامه ریزی ویژه می‌خواهند. حتما سیاستگذاری که وزیر دستور دادند به جدی در نوسازی دنبال می‌شود.

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی مدارس کشور در پایان ابزار امیدواری کرد که با منابع ارزی و کمک 60 میلیون دلاری دولت از محل بند 3 حساب ذخیره ارزی و سایر منابع اعتباری که برای این امر پیش بینی شده، بتوان تمامی مدارس کانکسی را جمع آوری کرد.