تنگه مهریان یا گردنه حیران / پشت پرده زمین خواریهای متعدد در "تنگه مهریان" یاسوج + تصاویر
بر اساس شواهد آنچه امروز در تنگه مهریان به عینه دیده میشود چیزی شبیه گردنه معروف حیران بوده که رشد پی در پی ویلاسازی و باغات متعدد در این منطقه را رقم زده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس، منابع طبیعی جزئی از انفال عمومی است و حفاظت از آنها یک وظیفه همگانی است؛ در این بین پدیده زمینخواری درسایه ضعف قانون و بیتوجهی مسئولان روز به روز در حال افزایش است.
در تعریف زمین خواری میتوان گفت: تصرف اراضی ملی اعم از دولتی و شخصی از سوی اشخاص یا مراجعی بوده که با استفاده از نفوذ و روابط خود در دستگاههای مختلف اداری و یا با شناسایی خلأهای قانونی و گاه نیز با جعل اسناد و مدارکی به سو استفادههای مالی و ملکی میپردازند.
امروز زمینخواری در سرزمین چهارفصل و بعضاً یاسوج به عنوان پیشانی و مرکز استان نام غریبه ای نیست و به عینه همگان شاهد رشد فزاینده و بی حد و حصر زمین خواری و ساختوسازهای های متعدد در مناطق خوب آب و هوای یاسوج هستند.
اگر نگاهی اجمالی به سایت ها و خبرگزاری ها بیندازیم، خواهیم دید که روزی نیست که خبری از ابعاد مختلف این ماجرا نباشد، هر چند در سالهای اخیر مسئولین تلاش کردهاند روزنههای قانونی را بر روی زمین خواران ببندند اما سوء استفاده کنندگان هر روز راه جدیدی پیدا میکنند، البته این پدیده در همه نقاط کشور وجود دارد. بروز این پدیده شوم به عقیده کارشناسان، مسئولان و متولیان امر در حوزههای مختلف در وهله نخست نیازمند شناسایی بسترهای وقوع آن است تا بتوان از این منظر راهکارهای مناسبی برای جلوگیری از بروز روزافزون آن نیز پیدا کرد. مناطقی که امروز در زوم دوربینهای هستند و زمین خواری به صورت گسترده در آنها دیده می شود سروک تنگه مهریان و حتی تنگه گنجه ای است.آنچه امروز در این مناطق دیده میشود، پا را فراتر از زمین خواری گذشته و به کوه خواری و حتی رودخانه خواری رسیده است.
حراج طبیعت در منطقه زیبای مهریان منطقه بکر و زیبای تنگ مهریان در 5 کیلومتری شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد واقع شده و هر ساله به علت بهرهگیری از آب فراوان و هوای خوش و مطبوع پذیرای گردشگران و مسافران زیادی است.
زمین خواری در این منطقه خوش آب و هوا در حال گسترش بوده و حتی دیده میشود ساختمان سازی، ویلاسازی، احداث باغات تفریحی و حتی تفرجگاههای گردشگری بیشماری در این منطقه در سکوت خبری در حال پدید آمدن است.
در پشت پرده این زمین خواریها برخی سود جویان با جانمایی و کاشت درختان مثمر سیب و گردو در بین درختان بلوط منطقه سعی دارند خود را صاحب و مالک زمین ها و اراضی ملی جا بزنند و مبادرت با احداث باغ و ویلا سازی با مفاد های قانونی بکنند.
تنگ مهریان که همه آنرا به دلیل داشتن طبیعت منحصر به فرد بهشت گمشده پایتخت طبیعت ایران می شاسند، امروز درگیر و دار این پدیده شوم قرار گرفته و در آستانه نابودی است.
حال می طلبد که مسئولان قضایی، سازمان جنگلها و منابع طبیعی به عنوان نهادهای ذیربط در این زمینه چاره ای بیندیشند و به دنبال راهکاری برای زدودن این مشکل باشند.
اما سئوال مهم از مسئولان امر ذیصلاح این است، با توجه به دوبانده شدن جاده دسترسی یاسوج اقلید، یزد در این منطقه که باعث تخریب بسیاری از این باغات خواهد شد، آیا این باغات با روند کارشناسی و با مجوز های لازم احداث شده است؟
انتهای پیام /