توزیع سه هزار و 700 تن کود اوره بین کشاورزان خراسان شمالی
بجنورد - ایرنا - مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی گفت: سه هزار و 700 تن کود اوره بین کشاورزان این استان برای کشت بهاره توزیع شد که در مقایسه با پارسال بیش از 16 درصد افزایش دارد.
محسن نظام دوست روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا مجموع انواع کود توزیعی امسال ر ا حدود 25 هزار تن دانست و گفت: این میزان سال گذشته 22 هزار و 300 تن بود.
وی با بیان اینکه کشاورزان استان نباید نگران تامین کود اوره باشند، افزود: به علت اینکه در حمل و نقل کود با محدودیت مواجه هستیم از کشاورزان می خواهیم که بتدریج برای دریافت سهیمه کود خود مراجعه داشته باشند.
وی اظهار داشت: در این روزها که شاهد شیوع ویروس کرونا در کشور هستیم از کشاورزان می خواهیم که برای خرید کود صف تشکیل ندهند، کود اوره به میزان کافی برای اراضی استان وجود دارد و به مرور به کارگزاری ها حمل خواهد شد.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان شمالی گفت: در فروردین نیز پنج هزار تن کود اوره در بین کشاورزان استان توزیع خواهد شد.
نظام دوست از کشاورزان خواست تا در تهیه کود اوره به اندازه متعارف خرید کنند و اقدام به ذخیره سازی آن نداشته باشند.
وی تعداد کارگزار توزیع انواع کود در استان را 65 مورد ذکر کرد و افزود: کشاورزان باید برای تهیه کود به این کارگزاری ها مراجعه کنند.
وی اظهار داشت: اسامی کشاورزان و همچین میزان زمینی که در اختیار دارند در سامانه پهنه بندی ثبت شده است هم اکنون کود نیز با توجه به این سامانه به آنان ارائه می شود.
وی افزود: همه ساله همزمان با فصل کاشت کودهای مورد نیاز کشاورزی بین بهره برداران این بخش توزیع می شود.
در توصیه های کارشناسان کشاورزی میزان مصرف کود برای زمین های آبی 150 کیلو و زمین های دیم 50 کیلوگرم در هر یک هکتار است که این میزان نیز بسته به شرایط زمین در مناطق مختلف، میزان بارش و بذور متفاوت است.
استفاده از انواع کودهای شیمیایی تولید محصول را 40 تا 45 درصد افزایش می دهد که این امر نیز مستلزم رعایت استفاده به موقع، میزان مصرف درست و سایر فاکتورها است.
پیشتر، مدیرکل جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفته است: حدود 60 درصد تولیدات این استان در بخش زراعی و باغی پاک تولید می شود.
عبدالله یوسفی اظهار داشت: میانگین استفاده از سموم شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی در این استان نسبت به میانگین کشوری پایین تر است.
میانگین کشوری در مصرف سموم شیمایی در هر هکتار 600گرم است این در حالی است که در این استان در هر هکتار 245 گرم انواع سموم استفاده می شود.
خراسان شمالی 344 هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح 300 هزار هکتار کشتزاز است و بیش از 80 هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند، این استان بیشترین شاغل در بخش کشاورزی را دارد.
*س_برچسبها_س*