سه‌شنبه 6 آذر 1403

توزیع 12 هزار و 360 تن بذر اصلاح شده گندم و جو در استان مرکزی هدفگذاری شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
توزیع 12 هزار و 360 تن بذر اصلاح شده گندم و جو در استان مرکزی هدفگذاری شد

اراک - ایرنا - مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: تولید و توزیع 12 هزار و 360 تن بذر اصلاح شده گندم و جوی آبی و دیم با عملکرد بالا و مقاوم به خشکی امسال در این استان هدفگذاری شد.

«علیرضا کیشانی» روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: سه هزار و 782 تن بذر اصلاح شده گندم آبی، پنج هزار و 539 تن گندم دیم، 2 هزار و 682 تن جو آبی و 276 تن جو دیم امسال در راستای افزایش عملکرد کشت پاییزه این محصولات تامین و در بین کشاورزان استان توزیع م شود.

وی ادامه داد: 80 درصد بذرهای اصلاح شده گندم و جو توسط 6 شرکت دانش‌بنیان استان مرکزی تولید و 20 درصد از سایر استان‌های کشور به این منطقه وارد و در بین کشاورزان توزیع می شود.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: 30 هزار تن بذر گندم و 10 هزار تن بذر جو سالانه در این استان مصرف می‌شود که یک سوم این بذور در استان تولید و بقیه توسط کشاورزان و از بذور خود مصرفی و یا خرید از سایر مناطق تامین می‌شود.

کیشانی افزود: نیاز است کشاورزان برای افزایش عملکرد در واحد سطح و جلوگیری از کاهش تولید از بذور بوجاری شده و ضدعفونی استفاده کنند و از مصرف سایر بذرها خودداری کنند.

وی استفاده از بذرهای اصلاح شده مقاوم به خشکی، عملکرد بالا و سازگار با اقلیم استان را از جمله برنامه‌های اولویت دار سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی عنوان کرد و گفت: بر این اساس 22 نوع بذر گندم و جوی دیم و آبی متناسب با هر بوع شرایط آب و هوایی و با عملکرد بالا در استان مرکزی در دست تهیه و تولید است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: بذر از جمله عوامل تولید محصولات کشاورزی به شمار می رود که نقش مهمی در افزایش عملکرد و تولید در این بخش به همراه دارد.

کیشانی افزود: نیاز است کشاورز برای افزایش تولید و درآمد اقتصادی محصولات در انتخاب بذر دقت کافی را داشته و استفاده از بذرهای اصلاح شده و مورد تایید سازمان تحقیقات کشاورزی را در دستور کار خود قرار دهند.

استان مرکزی با وجود صنعتی بودن در زمره 10 استان نخست کشور در بخش کشاورزی است و 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند. 670 هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد و یک و 2 دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود.

*س_برچسب‌ها_س*