دوشنبه 5 آذر 1403

توسعه صنعتی بوشهر نباید منجر به غفلت از محیط زیست شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
توسعه صنعتی بوشهر نباید منجر به غفلت از محیط زیست شود

بوشهر - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: بوشهر به واسطه ظرفیت های فراوان خدادادی در مسیر توسعه شتابان صنعتی قرار دارد اما نباید با هدف تحقق توسعه پایدار از حفظ محیط زیست غفلت شویم.

به گزارش ایرنا، فرهاد قلی نژاد یکشنبه شب در آیین تجلیل از واحدهای صنعتی و خدماتی سبز استان بوشهر افزود: در فرایند توسعه و تولید نباید فاضلاب و پسماندها وارد محیط و منابع زیستی شود.

قلی نژاد ادامه داد: استان به دلیل منابع نفت و گاز توسعه شتابان دارد که پالایشگاه و پتروشیمی‌ها نشان دهنده غنای قابل توجه دراین زمینه است.

وی گفت: بوشهر استانی ویژه در زمینه توسعه صنعتی و تنوع زیستی است و با توجه به بحران کمبود آب سیاست توسعه کشور برای توسعه موجب شده شاهد استقرار صنایع در جنوب باشیم که این یک فرصت است و باید از آن به بهترین شکل ممکن استفاده کرد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: با اجرا طرح انتقال صنایع آب‌بر به سواحل بدون تردید توسعه صنعتی استان بوشهر نیز شرایط شتابان‌تری به خود می‌گیرد که در این زمینه رعایت استانداردهای محیط زیستی ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

قلی نژاد اظهار کرد: در این زمینه باید با نگاه حفاظت از محیط زیست و توسعه پایدار از هرگونه تخریب دریایی جلوگیری کرد ضمن اینکه واحدهای کوچک و بزرگ موظف هستند مجوزهای محیط زیستی را دریافت کنند.

قلی نژاد اظهار کرد: در چهار سال اخیر تمام پروژه‌های صنعتی استان بوشهر با مجوز محیط زیستی و ارزیابی محیط زیستی انجام شده که این مهم ناشی از نگاه مسئولان ارشد استان به توسعه پایدار و حفظ محیط زیست است.

وی ادامه داد: در استان بوشهر اکنون این بلوغ ایجاد شده تا با اقدام‌های کنترلی نسبت به پاکیزه نگه داشتن محیط زیست اهتمام جدی ایجاد شود.

قلی نژاد اظهار کرد: امروز منطقه جنوب استان بوشهر دارای طرح جامع کاهش آلودگی های محیط زیست است و عمده پتروشیمی‌ها در انجام اقدام‌های موردنیاز در این زمینه پیشرو هستند.

مدیرعامل پتروشیمی مروارید نیز در این آیین به نمایندگی از شرکت‌های حامی محیط زیست منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس اظهار کرد: وجود صنایع بخصوص در استان بوشهر که بزرگ‌ترین منبع گازی دنیا را دارد می‌طلبد ارزش افزوده‌ای بابت این صنعت بزرگ خدادادی ایجاد شود.

سهراب قربان افزود: در این فرایند گاز باید از فاصله 100 کیلومتری در دریا توسط سکوهای نفتی استخراج و وارد پالایشگاه‌ها شود.

وی عنوان کرد: در این روند در پتروشیمی مروارید این گاز تفکیک و میعانات سنگین آن گرفته می‌شود و گاز ال. پی. جی، اتان و متان از هم جدا می‌شود.

قربان ادامه داد: در ادامه نیز متان به عنوان گاز خانگی وارد شبکه گاز می‌شود و اتان به عنوان خوراک اصلی پتروشیمی‌ها وارد این واحدها می‌شود.

وی گفت: هر تن اتان 200 دلار است که با ایجاد ارزش افزوده هر به یکهزار و 500 دلار افزایش می‌یاید که استان بوشهر در کنار دریا از این ظرفیت برخوردار شده است این زنجیره بزرگ در صورتی جوابگو و پایدار است که منجر به آلودگی زمین، آب و هوا نباشد.

وی گفت: صنایع باید هزینه های بسیار زیادی باید انجام دهند تا از آلودگی ها جلوگیری شود و اکنون نیز همگان پذیرفتند که وجود محیط زیست پاک لازمه پایدار بودن صنعت و توسعه است.

قربان ادامه داد: شرکت‌ها با گذاشتن سیستم های آنلاین با ایجاد تصفیه خانه های بزرگ و جلوگیری از نشت و ریزش پسماندهای جامد به سمتی می روند که محیط زیست مناسبی داشته باشند.

وی اظهار کرد: محیط زیست استان بوشهر اکنون به صورت شبانه روزی واحدهای صنعتی را رصد می کنند که انتظار می رود در این راستا واحدهای صنعتی نیز همگام با محیط زیست وجود صنعت سبز را محقق کنند.

گفتنی است در ارتباط ویدئو کنفرانسی شرکت‌های پتروشیمی نوری و پارس از منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس استان بوشهر در پایتخت توسط رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تجلیل شدند.

شرکت‌های صنعتی پلیمر آریاساسول، پتروشیمی پردیس، پتروشیمی زاگرس، پتروشیمی کاویان، پتروشیمی مروارید و شرکت عملیات غیرصنعتی پازارگاد (واحد خدماتی) به عنوان واحد سبز در بوشهر مورد تجلیل قرار گرفتند.

برچسب‌ها

توسعه صنعتی بوشهر نباید منجر به غفلت از محیط زیست شود 2
توسعه صنعتی بوشهر نباید منجر به غفلت از محیط زیست شود 3
توسعه صنعتی بوشهر نباید منجر به غفلت از محیط زیست شود 4
توسعه صنعتی بوشهر نباید منجر به غفلت از محیط زیست شود 5