تیغ دو لبه کرونا و گرانی بر گردن بازار دام / وقتی مردم قربانی اهمال کاری متولیان میشوند
درست در روزهای بحرانی کرونا، به دلیل اهمال کاری متولیان شاهد عرضه دام زنده در گوشه و کنار کلانشهر جنوب شرق هستیم، از یک سو هم گرانی در این بازار جولان می دهد و این مردم هستند که حقوقشان ضایع می شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ این روزها شاهد ماراتن گرانی و کرونا در بسیاری از نقاط کشور هستیم، به گونه ای که این وضعیت به بازار دام جنوب شرق کشور هم رسیده است و علاوه بر گرانی های کمر شکن و قیمت های متفاوت، شاهد تجمعات در قسمت های مختلف شهر زاهدان آن هم در وضعیت قرمز کرونایی هستیم. متاسفانه هر سال وضعیت عرضه دام در این کلانشهر به همین شکل است و به دلیل بی توجهی شهرداری و متولیان بهداشت، دام در هر نقطه ای و با قیمت های سلیقه ای عرضه و سبب تضییع حقوق شهروندی می شود، انتظار می رفت با توجه به بحران کرونا این قصه پر غصه امسال تکرار نشود، اما گویا قرار نیست مسئولان امر برای پایان دادن به این معضل اقدامی انجام دهند. اما این موضوع باعث شده است تا بسیاری شهروندان هم از وضعیت بهداشتی شهر و چهره نازیبای آن گلایه مند باشند و هم صدایشان از گرانی ها و تفاوت قیمت ها درآید، اقدامی که حتی کار نظارت را برای بازرسان سخت و کنترل قیمت ها را دشوارتر کرده است. به گفته شهروندان، قربانی کردن یکی از سنت های دیرینه مردمان این دیار است که همچنان به آن پایبند هستند، اما گرانی های کمرشکن و قیمت های متفاوت و عرضه دام خارج از ضوابط مشخص از جمله زنده باسکول باعث شده است که این سنت تحت تاثیر قرار بگیرد و خواستار ساماندهی به وضعیت نابسامان بازار هستند.
بحران کرونا و پراکندگی دام در سطح شهر محمد قاسمی، معاون معاون امور بازرسی و حمایت از مصرف کنندگان سازمان صمت سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار ما در این باره بیان کرد: مشاهدات نشان می دهد دامی که وارد استان می شود، به جای عرضه در میادین اصلی در سطح شهر پراکنده است، باید با از سوی متولیان با این اقدام برخورد می شد و نباید اجازه این کار را می دادند. وی افزود: با توجه به مشکلات موجود از جمله بحران کرونا و بیماری های دامی، نباید بهداشت و شهرداری اجازه می دادند که در گوشه و کنار شهر دام عرضه شود، اما متاسفانه هر سال در آستانه عید قربان شاهد عرضه این کالا در میدان ها و قسمت های مختلف شهر هستیم. این مقام مسئول اظهار کرد: در میادین اصلی شهر از جمله عشایری و مرکزی، نرخ مصوب تعیین و اعلام شده است که دام به صورت زنده باسکول کیلویی 73 تا 75 هزار تومان عرضه شود و بالاتر از آن تخلف است، در صورت مشاهده مردم می توانند به این سازمان شکایت کنند تا برخوردهای لازم انجام شود، اما اما امکان برخورد فقط در همین مکان ها وجود دارد. وی تصریح کرد: اگر دام در سطح شهر پراکنده شود از آنجایی که فروشنده شناخته شده نیست، محل ثابتی ندارد و به دلیل نداشتن پروانه بهره بردای، واحد صنفی محسوب نمی شود، قابلیت برخورد وجود ندارد، کار را مشکل می کند و حقوق مردم هم ضایع می شود، چراکه اکثر آن ها دام را به صورت چکی می فروشند، خواهش ما از مردم این است که به چنین مکان هایی مراجعه نکنند چراکه حق خودشان ضایع می شود.
کاهش قدرت برخورد دستگاه های ناظر قاسمی تاکید کرد: سازمان صمت و تعزیرات حکومتی امکان برخورد در این مکان ها ندارند، چراکه مکان و شخصی که اقدام به فروش می کند معتبر نیست، اما وقتی به سمت میدان های دام و مراکز اصلی و معتبر هدایت می شود، هم دام روی باسکول می رود و به قیمت مصوب عرضه می شود هم می توان کنترل و در صورت تخلف برخورد کرد، چراکه شناخته شده، معتبر و دارای مجوز است. وی اذعان کرد: حتی برخی از فروشندگان سطح شهر ایرانی نیستند و کارت شناسایی ندارند و تخلف آن ها قابلیت پیگیری ندارد و از نظر بهداشتی هم دامی که عرضه می کنند، مورد قبول نیست، بنابراین انتظار می رود مردم از مکان های معتبر خرید کنند و اجازه ندهند حقوقشان ضایع شود. معاون سازمان صمت سیستان و بلوچستان گفت: شهرداری متولی برخورد با سد معبر و عرضه دام در گوشه و کنار شهر است، اما متاسفانه گویا این اقدام تبدیل به عرف شده و هر سال انجام می شود، متولیان هم زمانی که در کار انجام شده گیر می افتند و از توان همه خارج می شود، اعلام می کنند که دام در گوشه و کنار شهر در حال عرضه است، در حالی که باید از هفته های قبل برنامه ریزی می کردند و توزیع این کالا در سطح شهر ممنوع و اعلام می شد صورت تخلف دام جمع آوری می شود. بی توجهی به حقوق مردم و عرضه دام در گوشه و کنار شهر وی تاکید کرد: اگر به حقوق مردم توجه و برای پیشگیری از چنین مشکلاتی برنامه ریزی می شد، به این راحتی به خودشان اجازه نمی دادند که هر گوشه و کناری کالا عرضه کنند، اما در حالی که هر سال شاهد این اتفاق هستیم متاسفانه در این سال ها هیچ برنامه صورت نگرفته است، در دیگر استان ها چنین چیزی مشاهده نمی شود و مکان های خاصی در نظر می گیرند و اجازه نمی دهند دام را به داخل شهر بیاورند، اما نمی دانم چرا این گونه عمل می کنند و مسئولان امر چرا خواب هستند، آن ها زمانی بیدار می شوند که کار از کار گذشته است، بعد به فکر می افتند که چه اقدامی انجام دهند. قاسمی گفت: متولیان به دلیل بی توجهی به این مهم، حتی اجازه نظارت را هم از دستگاه های نظارتی می گیرند و کار را برای بازرسان مشکل می کنند، چراکه نمی توان دام را از سطح شهر جمع کرد، چنین اقدامی امکان پذیر نیست.
کاهش قیمت گوشت گوسفند بعد از عید قربان وی گفت: بیش از یک ماه قبل به دلیل مشکلاتی که در استان داشتیم، از جمله ممنوعیت ورود دام، واردات آن به صورت قاچاق، با اتوبوس و کرایه بالا، افزایش قیمت گوشت گوسفند و کمبود آن در بازار، جلسه کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا به منظور تامین دام سبک و رفع مشکلات مردم برگزار شد، از آنجایی که قاچاق هم کاهش یافته بود، اعلام کردیم دلیلی ندارد که ورود دام به سمت استان محدود شود، بنابراین در پی درخواست سازمان صمت، کمیسیون و اتحادیه مربوطه، ورود دام به استان آزاد شد. قاسمی اذعان کرد: با این اقدام قیمت گوشت گوسفند از 155 به 140 هزار تومان کاهش پیدا کرد، اما در این چند روز به دلیل افزایش تقاضا، شاهد افزایش قیمت هستیم، البته دامی که وارد می شود، بعد از عید قربان در استان می ماند و خروجش راحت نخواهد بود، بنابراین کاهش قیمت رخ خواهد داد، که این روند را هر سال شاهد هستیم و امیدواریم مردم بتوانند از این فرصت به عنوان دام پرورشی استفاده کنند و مشکل قیمت هم حل شود. انتهای پیام /