جایگزین نمایشگاه کتاب تهران باید سریعا انتخاب شود
یک نویسنده کتاب گفت: نمایشگاه کتاب تهران به خاطر موج دوم بیماری کرونا تعطیل شد و این بهترین رویکرد برای حفظ سلامتی مردم محسوب میشود، اما باید در نظر داشت که این تصمیم نیازمند برنامه ریزی در حوزه فرهنگ برای جایگزین کردن گزینههای دیگر است.
جواد کلاته عربی در گفتوگو با خبرگزاری میزان پیرامون رویکرد مناسب و جایگزین برای نمایشگاه کتاب تهران گفت: نمایشگاه کتاب تهران به خاطر موج دوم بیماری کرونا تعطیل شد و این بهترین رویکرد برای حفظ سلامتی مردم محسوب میشود، اما باید در نظر داشت که این تصمیم نیازمند برنامه ریزی در حوزه فرهنگ برای جایگزین کردن گزینههای دیگر است.
وی ضرورت توجه مسئولان به برنامه ریزی و ارائه یک جایگزین مناسب نمایشگاه کتاب را مورد بررسی قرار دادو تاکید کرد: برگزار نشدن نمایشگاه کتاب تهران وظیفه سنگینی را بر عهده نهادهای فرهنگی بر جای میگذارد چرا که در قرنطینه شرایط برای مطالعه بیش از گذشته فراهم خواهد شد و این امر باید به برنامه ریزی مسئولان فرهنگی همراه باشد تا بتوان علاوه بر بالا بردن سرانه مطالعه شرایط را برای دسترسی آسان مخاطبان به کتاب فراهم کرد.
- بیشتر بخوانید:
- برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده اینجا کلیک کنید
کلاته عربی در همین راستا ادامه داد: اینکه ما فکر کنیم در شرایط موجود بهداشت و سلامت جامعه اجازه بر پایی نمایشگاه را به ما نمیدهند نمیتواند رویکرد مناسبی در این شرایط باشد، ما باید از همه امکانات و زمانهای فراغتی که برای تک تک افراد ایجاد شده استفاده کنیم و با تشویق جامعه و فرهنگ سازی در زمینه کتابخوانی، مردم را به سوی مطالعه و کتاب خوانی سوق دهیم بدین ترتیب اجازه نمیدهیم که اوقات فراغت ایجاد شده برای مردم جامعه به بیهودگی بگذرد.
نویسنده کتاب «ماجرای عجیب یک جشن تولد» اهمیت برگزاری نمایشگاه کتاب تهران را ابراز و بیان کرد: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران فرصتی مغتنم برای کتاب دوستان و همه اقشار جامعه است، زیرا از سراسر کشور به نمایشگاه کتاب میآمدند و کتاب مورد نیاز یکسال خود را خریداری میکردند، این ده روز علاوه بر معرفی کتابها زمان خوبی برای ارتباط نویسندگان و مخاطبان بود ناشران نیز در این میان به عرضه کتاب پرداخته و حوزه فرهنگ با تحولی ارزشمند بعد از یک سال کرختی روبه رو میشد.
وی ایجاد جایگرین برای نمایشگاه کتاب را امری مهم دانست و افزود: جایگرین یافتن برای نمایشگاه باید خیلی پیشتر و از زمان اوج موج اول کرونا پیش بینی و برنامه ریزی میشد. شاید بیماری کرونا به این زودیها از بین نرود و حتی سال آینده نیز ما با این مهم دست به گریبان باشیم بدین ترتیب نمیتوان تنها منتظر فرارسیدن شرایط خوب بود بلکه باید با تدبیر و اتخاذ تصمیمات صحیح و راهبردی مسیر را برای افزایش سرانه مطالعه بالا برد.
نویسنده کتاب «ماجرای عجیب یک جشن تولد» تلاش ناشران غیر دولتی و نیمه دولتی برای معرفی آثارشان به مخاطبان را نمونهای موفق دانست و بیان کرد: ناشران بیشترین ضربه را از عدم برپایی نمایشگاه کتاب تهران متحمل شده اند، اما ناشران خصوصی و نیمه خصوصی بیکار ننشستند و راههای متفاوت و نوینی را تجربه کردند آنها فضای مجازی را بهترین مکان برای تبلیغ کتاب دانستند و اهمیت این امر سبب شد تا راههای جدید پیش روی خود باز کنند.
کلاته عربی تدوین برنامههای کاربردی در کتابخانهها و جذب مخاطبان نوجوان و جوان را امری مهم دانست و خاطرنشان کرد: کتابخانهها به عنوان مراکز عمده حضور نوجوانان و جوانان همواره قابل توجه بوده است حال مسئولان کتابخانهها باید در نظر داشته باشند که حفظ همین تعداد مخاطب اولویت کاری محسوب میشود و باید متعهدانه عمل کرد و نباید از دیدگاه یک کارمند جز موضوع را مورد بررسی قرار داد.