چهارشنبه 7 آذر 1403

جزئیات وام قرض الحسنه 20 میلیونی شهریه و خرید لپ تاپ به پیام نور

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
جزئیات وام قرض الحسنه 20 میلیونی شهریه و خرید لپ تاپ به پیام نور

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران از اعطای تسهیلات 20 میلیون تومانی شهریه دانشجویان پیام نور و کالاکارت 20 میلیون تومانی خرید لپ تاپ به این دانشگاه خبر داد.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران از اعطای تسهیلات 20 میلیون تومانی شهریه دانشجویان پیام نور و کالاکارت 20 میلیون تومانی خرید لپ تاپ به این دانشگاه خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی اکبری مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران در مراسم امضای تفاهم نامه با دانشگاه پیام نور گفت: این دومین تفاهم نامه با این دانشگاه طی دو سال اخیر است که طی آن خدمات تسهیلات قرض الحسنه به دانشگاهیان اعم از دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئت علمی اعطا می‌شود.

وی با بیان اینکه بانک قرض الحسنه مهر ایران از تسهیلات معیشتی به حوزه اشتغال در دو سال اخیر خدمات خود را گسترش داده، گفت: با افزایش قیمت کالاها امکان خرید کالاها و پرداخت یک جای قیمت آن از سوی خانوارها کاهش یافته است بنابراین در بانک قرض الحسنه مهر ایران خدمات کالاکارت را طراحی کرده‌ایم که بر اساس آن مشتریان این بانک می‌توانند کالاها را با استفاده از این کارت خریداری کرده و اقساط آن را در زمان‌های 6 ماهه و 9 ماهه و یک ساله پرداخت کنند.

اکبری ویژگی متمایز کالاکارت این بانک نسبت به سایر بانک‌ها را در نرخ کارمزد و سود آن دانست و اظهار داشت: در سایر بانک‌ها اگر کارت‌های اعتباری خرید کالا اعطا می‌شود، نرخ سود 15 تا 16 درصد از مشتریان دریافت می‌شود اما نرخ سود کالاکارت های بانک قرض الحسنه مهر ایران دو تا چهار درصد است.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران تصریح کرد: سال گذشته به دو میلیون نفر 24 هزار میلیارد تومان تسهیلات داده‌ایم در حالی که در 6 ماهه نخست امسال به یک و نیم میلیون نفر تا 15 هزار میلیارد تومان وام قرض الحسنه پرداخت شده که پیش بینی می‌شود تا پایان سال این مبلغ به دو برابر افزایش یابد.

به گفته این مقام مسئول شبکه بانکی، معوقات بانک قرض الحسنه مهر ایران حداکثر یک درصد بوده که نشان دهنده اعتماد مردم به این بانک است.

وی ادامه داد: در حوزه نظام آموزش عالی نیز وارد شده‌ایم و با صندوق رفاه دانشجویی برای اعطای وام به دانشجویان تفاهم نامه امضا کرده‌ایم. همچنین با دانشگاه پیام نور نیز تفاهم نامه‌ای برای پرداخت وام شهریه دانشجویان امضا کرده‌ایم.

اکبری گفت: این تسهیلات تا سقف 20 میلیون تومان به عنوان کمک هزینه شهریه دانشجویان پیام نور وبا نرخ سود 2.8 درصد است. همچنین به کارکنان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه نیز تا سقف 30 میلیون تومان و با نرخ کارمزد دو تا چهاردرصد این تسهیلات پرداخت می‌شود.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران تأکید کرد: یکی دیگر از تسهیلاتی که به دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه پیام نور اختصاص می‌یابد، اعطای کالاکارت برای خرید لب تاپ، تبلت، موبایل و دیگر لوازم کمک آموزشی و به کارکنان و اعضای هیئت علمی برای خرید سایر کالاها و لوازم خانگی است.

اکبری گفت: سقف تسهیلات کالاکارت برای خرید لب تاپ به دانشجویان 20 میلیون با سود 2.8 درصد و اعضای هیئت علمی 30 میلیون با کارمزد دو تا 4 درصد است. مدت زمان بازپرداخت اقساط تسهیلات مرتبط با کالاکارت 6 ماهه، 9 ماهه و یک ساله است.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران در بخش دیگری از اظهارات خود به پایین بود سقف وام‌های قرض الحسنه اشاره و خاطرنشان کرد: بر اساس دستورالعمل جدید بانک مرکزی، سقف وام‌های قرض الحسنه از 20 به 30 میلیون تومان افزایش یافته است اما حتی این رقم هم پایین است.

وی ادامه داد: اگر مبلغ تسهیلات قرض الحسنه کم باشد استقبال مردم نیز از این بانک‌ها کاهش می‌یابد.

اکبری با طرح این پیشنهاد که به نظر من می‌بایست سقف وام‌های قرض الحسنه 50 و وام‌های اشتغال 100 میلیون تومان باشد، اظهار داشت: اگر تسهیلات ما خرد باقی بماند و مشکلی از مردم حل نکند به تدریج استقبال مردم از بانک‌های قرض الحسنه کمتر خواهد شد.

به گفته مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران، این بانک کاملا مردمی است و صد درصد منابع آن را آورده‌های مردمی تشکیل می‌دهند و منابع دولتی نزد این بانک وجود ندارد. در حال حاضر نسبت مصارف به منابع بانک قرض الحسنه مهر ایران 93 درصد است به این معنا که 93 درصد منابع این بانک به تسهیلات و 10 درصد به سپرده قانونی نزد بانک مرکزی و سه درصد از محل منابع سهام دار به تسهیلات اختصاص داده شده است.

اکبری در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر علت عدم استفاده از سایر درآمدها برای اختصاص منابع بانک مذکور به بخش تسهیلات قرض الحسنه گفت: براساس اساسنامه بانک‌های قرض الحسنه، محدوده فعالیت این بانک‌ها بسیار کوچک بوده و صرفا می‌توانند وام قرض الحسنه پرداخت کنند. ابزارهای در اختیار این بانک‌ها مانند سایر بانک‌ها نیست و بانک‌های قرض الحسنه اجازه اعطای جذب سپرده بانکی و اعطای سود به آنها، اعطای تسهیلات کلان به شرکت‌ها، امکان صدور ضمانت نامه‌های بانکی و نهایتا امکان استقراض از سایر بانک‌ها را ندارند. لذا اداره کردن بانک‌های قرض الحسنه در شرایط تورمی بسیار سخت است.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران اظهار داشت: اگر گردش مالی پول‌های مردم نزد بانک‌های تجاری که به آن سود تعلق نمی‌گیرد مثلا تا 15 درصد این مبالغ به بانک‌های قرض الحسنه بیاید می‌توانیم سالانه به 10 میلیون نفر وام بدهیم.

وی افزود: به دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا، مردم از پرداخت اقساط تسهیلات ماه پایانی سال گذشته و دو ماه نخست امسال معاف شده و این اقساط به پایان قرارداد آنها موکول شد و این سبب شد که چهار هزار میلیارد تومان از درآمدهای بانک قرض الحسنه مهر ایران به 30 ماه بعد موکول شود و نتوانیم با استفاده از این رقم به افراد تسهیلات قرض الحسنه بدهیم. اگر این اتفاق رخ نمی‌داد تا پایان سال 4 میلیون نفر از این بانک وام قرض الحسنه دریافت می‌کردند.

وام خرید لپ تاپ برای کلاس‌های انلاین 

محمد رضا زمانی رئیس دانشگاه پیام نور هم در این مراسم گفت: بخشی از هزینه تحصیل دانشجویان از طریق شهریه دریافت می‌شود که برای کاهش این هزینه‌ها با بانک قرض الحسنه مهر ایران قرارداد منعقد کردیم تا دانشجویان بتوانند تا سقف 20 میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند.

وی با تاکید بر اینکه این قرارداد در سال جاری نیز تمدید شد، افزود: نرخ سود تسهیلات اعطایی به دانشجویان 2.8 درصد است و معادل 20 میلیون تومان دیگر هم علاوه بر تسهیلات شهریه، کالاکارت خرید لوازم الکترونیکی آموزشی به دانشجویان اعطا می‌شود.

زمانی ادامه داد: با شروع کرونا و تبدیل شدن کلاس‌های دانشگاه پیام نور به کلاس‌های مجازی، قرار است علاوه بر ترم تابستان، ترم جاری نیز کلیه کلاس‌ها به صورت الکترونیکی برگزار شود اما مشکلی که در ترم تابستان داشتیم این بود که تعدادی از دانشجویان به تبلت یا لپ تاپ دسترسی نداشتند.

زمانی گفت: بر همین اساس برای ترم جاری به دانشجویان دانشگاه پیام نور کالا کارت خرید لوازم الکترونیکی تا سقف 20 میلیون تومان و تا سقف 30 میلیون تومان به اساتید از طریق بانک قرض الحسنه مهر ایران و با همکاری فروشگاه‌های طرف قرارداد اعطا خواهد شد.